Přejít na obsah

gamela

Uživatel
  • Počet příspěvků

    1
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil gamela

  1. Ahoj.

    Ozývám se po delší době, byl jsem v cizině. A tam jsem na vypůjčeném Opelu Omega, starém asi 5 let, vyzkoušel, jak se chová jeho autorádio. Nebylo na něm žádné označení, možná pocházelo z výroby. Bez problémů se spárovalo s Bluetoothem mobilu, fungovalo jako handsfree, navigace mluvila z reproduktorů - prostě všechno, co mi fungovalo na minulé Octavii z roku 2007 s rádiem Rhytm-n-blue.

    Ať už to inženýři ze škodovky mysleli jakkoliv, měli by se zamyslet, proč bych eventuelně příště měl koupit zase škodovku. Měl jsem už hodně aut a všechna byla od nich. Oktávka je povedená, určitě pokud jde o auto jako takové. Ale nevím, proč bych měl provádět zdlouhavý průzkum, jakou římskou číslici mám mít na GSM přípravě - a potom uvěřit sdělení ze škodováckého konfigurátoru vozů, že GSM II umožňuje přenos zvuků z mobilu bluetoothem. Samozřejmě, že po dobrých zkušenostech z minula s jiným rádiem jsem na to naletěl - a pak strávil spoustu hodin experimentováním a brouzdáním po diskusích, jak nastavit to, co na jiných autech a předtím i na Octavii II bez problémů jede a jelo.

    Víc času už tomu nevěnuji. Jsem smířen s tím, že si musím vybrat, na co chci Nokiu používat, jak píše risa2000. Nokia je multifunkční přístroj, ale vyberu si samotné telefonování, protože jinak to ani nejde. Adaptér se pro ni neprodává. A přikoupím si samostatnou navigaci, takže budu vybaven spíše jako před deseti lety.

    A všem, kdo chtějí handsfree společně s navigací doporučuji: Buď si kupte tovární navigaci (ale nevím, zda bude fungovat jako handsfree přes bluetooth); já ji nemám proto, že se často krade a je dost drahá a kromě toho jsem měl Nokiu s dobrou navigací už předtím. Nebo – pakliže chcete využít navigaci, kterou už máte v mobilu – si nakonfigurujte jen nějakou přípravu pro autorádio, aby na autě byla anténa, jinak nic; přikupte neoriginální autorádio s parrotem; ušetříte spoustu peněz a bez velkého nastavování to bude samo fungovat.

    Každopádně děkuji všem, kdo se zúčastnili tohoto tématu a podělili se o svoje znalosti a zkušenosti.

    skar

×
×
  • Vytvořit nový...