Bery Vloženo 24. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2010 (editace) Ahoj chlapi, měl bych jeden možná pro většinu zbytečný dotaz,ale nevím kde se obrátit a myslím,že od toho fóra jsou.Nikdo na to neví odpovědět, ani jsem to bohužel nikde nenašel. Všimli jste si někdy když jste měnili zadní tlumiče a tím pádem i ložiska,na co je tam 3 díra v ložisku? 2 díry jsou určené pro šrouby ,ale 3 je tam nevím na co. Ono by mi to bylo jedno,ale když se podíváte tak i v karoserii je ta díra udělaná a souběžně navazuje na tu v tom ložisku. Přesněji mě jde o to,že se tímto do nadkolí a do míst závitu uchycení ložiska dostává bahno, hlavně voda a v zimě se solí.Tohle plastem zakryté není. Nevím proč to tak dělají jestli je k tomu nějaký dobrý důvod nebo jen je to nedomyšlené.Nebo v jiné motorizaci na něco požité (mám 1,6 GLX 1998) Na jiném autě jsem se setkal s tím (né octavia) kdy mi kolega říkal,že mu uhnilo uchycení ložisek. U octavii se to neděje,ale já to v létě zadělal gumoasfaltem a v případě další výměny ložisek s tlumiči gumoasfalt jen oddělám a namontuju nové. Ale kdo mi řekne na co tam je ta 3 díra budu rád. Buď na odtok vody (ale jaké vody z vnitřku auta, střechy, to snad ne) nebo byla připravená na přívod nějaké hadičky či kabelu jinak nevím. Díky za odpověď. pokud je tam na odtok vody (vlhkosti třeba z vnitřku karoserie) tak to budu muset bohužel zprůchodnit. Sory za blbý dotaz,ale se.re mě to,když při výměně koukám jak blázen na 3 díru která je zkrz až do karoserie a vesele do ni teče stříkající voda z kol. Hnus. Díky za vysvětlení Editováno: 24. Prosinec 2010, autor: Bery Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 31. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2010 (editace) Podle mě si zbytečně lámeš hlavu pitominama . Nemyslím si, že by někdo přesně věděl proč to tam je, možná inženýr co to navrhoval. Asi jen úspora materiálu při výrobě Editováno: 31. Prosinec 2010, autor: lucky.jack Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 1. leden 2011 Sdílet Vloženo 1. leden 2011 taky jsem přemýšlel, když jsem uložení tlumičů měnil, na co tam je ta díra... a fakt mě nic nenapadlo... některé věci jsou mezi nebem a zemí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bery Vloženo 2. leden 2011 Autor Sdílet Vloženo 2. leden 2011 Celou díru bych měl někde kdyby nebyla zároveň SOUBĚŽNĚ s dírou v nadkolí a tedy veškerý sajrajt z cesty se sere dovnitř. Takže jsem ji zadělal a je klid. Šlo mi jen o to jestli někdo netušíte k čemu je ta díra i v tom aute. Ložisko mám někde v podstatě ať je v něm děr kolik chce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.