Přejít na obsah

Zadní tlumiče (ložisko)

Bery

Doporučené příspěvky

Ahoj chlapi, měl bych jeden možná pro většinu zbytečný dotaz,ale nevím kde se obrátit a myslím,že od toho fóra jsou.Nikdo na to neví odpovědět, ani jsem to bohužel nikde nenašel.

Všimli jste si někdy když jste měnili zadní tlumiče a tím pádem i ložiska,na co je tam 3 díra v ložisku? 2 díry jsou určené pro šrouby ,ale 3 je tam nevím na co. Ono by mi to bylo jedno,ale když se podíváte tak i v karoserii je ta díra udělaná a souběžně navazuje na tu v tom ložisku. Přesněji mě jde o to,že se tímto do nadkolí a do míst závitu uchycení ložiska dostává bahno, hlavně voda a v zimě se solí.Tohle plastem zakryté není. Nevím proč to tak dělají jestli je k tomu nějaký dobrý důvod nebo jen je to nedomyšlené.Nebo v jiné motorizaci na něco požité (mám 1,6 GLX 1998) Na jiném autě jsem se setkal s tím (né octavia) kdy mi kolega říkal,že mu uhnilo uchycení ložisek. U octavii se to neděje,ale já to v létě zadělal gumoasfaltem a v případě další výměny ložisek s tlumiči gumoasfalt jen oddělám a namontuju nové. Ale kdo mi řekne na co tam je ta 3 díra budu rád. Buď na odtok vody (ale jaké vody z vnitřku auta, střechy, to snad ne) nebo byla připravená na přívod nějaké hadičky či kabelu jinak nevím. Díky za odpověď. pokud je tam na odtok vody (vlhkosti třeba z vnitřku karoserie) tak to budu muset bohužel zprůchodnit. Sory za blbý dotaz,ale se.re mě to,když při výměně koukám jak blázen na 3 díru která je zkrz až do karoserie a vesele do ni teče stříkající voda z kol. Hnus.

Díky za vysvětlení

post-3680-0-46666000-1293227780_thumb.jp

post-3680-0-51811000-1293230145_thumb.jp

Editováno: , autor: Bery
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Celou díru bych měl někde kdyby nebyla zároveň SOUBĚŽNĚ s dírou v nadkolí a tedy veškerý sajrajt z cesty se sere dovnitř. Takže jsem ji zadělal a je klid. Šlo mi jen o to jestli někdo netušíte k čemu je ta díra i v tom aute. Ložisko mám někde v podstatě ať je v něm děr kolik chce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...