Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 6. leden 2011 Sdílet Vloženo 6. leden 2011 (editace) Obracím se na fórum s prosbou o pomoc při identifikaci serv, o kterých nevím, kam vlastně patří - jsou tutově "koncernová", ale potřeboval bych vědět, jestli jsou třeba od světel nebo kam jinam by mohla patřit. První má typové označení 007 282 - 60 a v konektoru 3 ploché piny v jedné řadě, označené 31, G a 56b. Na pouzrdu je dál logo HELLA a nápis Made in Germany. K servu je 3cípým bajonetem (1 "cíp" je širší než zbylé 2 - asi kvůli jednomu směru montáže) nasazený "límec" z bílého silonu s vnějším tvarem 6-hran cca 5cm, na něm je číslo 148 486, o kousek dál písmena RE. Další upevňovací body nemá - ani packy, ani montážní díry. Výstupem je výsuvný bílý silonový trn silný asi 0,5cm s kuličkou nakonci. Druhé je menší, má stejný 3-cípý bajonet kolem výstupní tyčky i stejnou kuličku na konci, jako to první - i když délka krčku je jiná. Žádnou další upevňovací součástku k němu nemám. Označení je HELLA, Made in Germany, kód 007 878- a vedle je "vytečkovámo" 02. Nemám k němu zadní víčko, takže nevím, jak vypadá jeho konektor - ale kontakty pro něj jsou taky 3. Ani tohle servo nemá žádné další montážní prvky. Třetí a čtvrté servo mají konektor s 5 piny, respektive 6 pinový, ale s mezerou - vynechaným pinem č.4. Obě mají trojici upevňovacích pacek s dírami na šrouby (nýty?). Rozteč pacek - děr je u obou serv stejná, i když velikost samotného krytu se liší. Jedno je menší, popsané jako BOSCH, VMC 12V 240204 01 00 (26), další řádek je 0 132 801 357, další Made in Malaysia, v oválku vyražené 905 a pod tím B4845. Výstupem tohoto subtilnějšího serva je kolo s ozubením na necelé polovině vnějšího obvodu, s vyraženým kódem VW 6Q0 907511 a BGB5019RB , BGB5020MES. Větší z dvojice má vylisované označení MES - SWISS MADE a typ hmoty, ze které je kryt vylisován, další označení je bílým ink-printem "BEHR", další řádek 30 .93683.00 CD, dál B2495 90.12967 a pod tím asi datum a čas výroby - 06/03/04 08:59. Výstupem z tohoto serva je bílé kolo s ozubením na víc jak polovině obvodu, kódy VW 6Q1907511A, BGB4956RB a BGB4961MES. Ozubení je rozdělené na dvě stejné části, oddělené mezerou širokou za 2 zuby. Podle signa BEHR bych tipooval, že může patřit ke klimě nebo chlazení - BEHR dělá tyhle jednotky pro koncern. Ani jedno z obou posledních serv se netočí kolem dokola - mají výrazné zarážky, podle kterých odhaduju, že se můžou otočit pouze o úhel menší jak 90°. Na všech jsou dál už jen z formy popisy hmoty, ze které je kryt vylisovaný - vždycky je to nějaký polyamid s příměsí nějakých plniv, to ale myslím k určení určení není důležité. Díky za případnou pomoc - nemám přístup do ETky ani žádnou jinou možnost, jak daná serva identifikovat. Jestli si vzpomenu až pojedu na chaloupku, vyfotím ta serva foťákem - takhle jsem jen při baterce opsal nápisy, foťák v mobilu to nepobral - byla tma. Editováno: 6. leden 2011, autor: Ekkar_z_Bastlírny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kedarek1 Vloženo 7. leden 2011 Sdílet Vloženo 7. leden 2011 Třetí servo 6Q0907511 je servomotor topení V68 (fábia) Čtvrté servo 6Q1907511A je servomotor klimatizace V154 (fábia) Na např. škoda-díly.cz jsou i fotky koukni jestli je to ono. První dvě mě nic neříkají, ale zkusím pohledat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 7. leden 2011 Autor Sdílet Vloženo 7. leden 2011 (editace) Podle těch fotek na škoda-díly mám nějaké starší provedení - kód sice sedí, ale podle obrázku to není ono. Ta na obrázcích jsou "bachratější". U těch prvních dvou bych si tipnul na štelováky sklonu do světel - nemají výstupní člen rotační, ale výsuvný, zakončený kuličkou = kulovým kloubem. Tak dík za odkaz - to menší z nich jsem identifikoval podle fotky jako pravděpodobně sklonové servo halogenového světlometu pro jedničkovou fábuli. To větší se bohužel najít nepodařilo... Editováno: 7. leden 2011, autor: Ekkar_z_Bastlírny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 7. leden 2011 Sdílet Vloženo 7. leden 2011 VW 6Q1907511A, link: http://www.cc-autodily.cz/servomotor-nastavovaci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kedarek1 Vloženo 7. leden 2011 Sdílet Vloženo 7. leden 2011 Pokud, jak jsi psal, si vzpomeneš, tak jsem dej foto. Bude se to lépe hledat - identifikovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 7. leden 2011 Autor Sdílet Vloženo 7. leden 2011 O víkendu se tam stavím - snad nezapomenu na foťák. Dostal jsem to od vdovy po známém, měl maličký elektro-autoservis a umřel před rokem - servis se rozprodal a z toho, co zbylo doma, to ta paní vybrala a strčila mi celou tašku blbin - žárovky, fastony, krimpovací špičky, relátka, mikrospínače, nějaké starší měřáky... Postupně to probírám a zjišťuju, co může být k užitku a co bude lepší pustit dál do oběhu nebo rovnou vyhodit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 8. leden 2011 Autor Sdílet Vloženo 8. leden 2011 (editace) Tak jsem to trochu pofotil - fotky jsou to zatím neidentifikované servo ze 4 pohledů. Editováno: 12. leden 2011, autor: Ekkar_z_Bastlírny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 12. leden 2011 Autor Sdílet Vloženo 12. leden 2011 Tak jsem to trochu poeditoval, aby obrázky "klimových" serv někoho nemátly - ale v souvislosti s tím, co jsem tady nechal, musím uvést ještě jednu domněnku - byť se mi zdá málo pravděpodobná. Známý mi totiž tvrdí, že to servo může být do světla pro náklaďák - Hella totiž vyrábí i světlomety pro trucky (Renault, Leyland/DAF a další) - což se mi ale moc nezdá, protože servo má motorek na 12V - rozdělal jsem ho a na motorku je ink-printem nápis "726 802-00; 12V *; J38D3". Pozice serva je řízená integrovaným obvodem TDA3629, což je podle datasheetu je "Light position controller" neboli "řídicí obvod pro světla" . A jeho napájecí napětí je v rozmezí 8 až 18V - takže si myslím, že náklaďáková varianta je mimo hru... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.