Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Ahoj zjistil jsem,že nemám žádný signál na hallově snímači otáček vačky...chyba 0515 G40,nemaměřil jsem ani ťuk...ale nevím jak to čidlo vyměnit,musí se sundat i ozubené kolo od vačky?

Editováno: , autor: DOMINIK 23
Vloženo

jasně nebyl jsem na to sám,jel jsem ke známému,tak že rozvody by měly jít dolů,ale vyzrály jsme nad tím aby se nemuselo odstrojovat a nastavovat,tak se nastavila horní úvrať pro jistotu...pak se na řemenu udělala ryska a taky na ozubeném kole vačky.Samozdřejmě musíš před tím sundat kryt motoru a kryt rozvodu.No nakonec se vzal kus delšího drátu a v místě rysky na řemenu se stáhl a jeden zařadil pětku a držel brzdu a druhý povolil šroub na vačkové řemenici.. povolíš kladku...odšroubuje se šroub a já jsem druhý konec drátu zajistil na kufru kapoty nahoře a kamarád stáhl kolo...zůstane zavěšené i s řemenem nehnutě...pak povolíš dva šrouby 13 a 10 na čidle a vyměníš utáhneš ve správné poloze.Opatrně pak nasadíš zpět řemenici vačky utáhneš a utáhneš kladku na napětí remenu, hotovo :palec2: i s kecáním kolem práce to trvalo 45min.pak jsem vymazal chybu v diagnostice a nastartoval na první otočení :) je to taková alternativa,ale ušetřílo se práce i peníze v servisu...chtěli za práci 1500kč!!!

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...