jara_10 Vloženo 24. leden 2011 Sdílet Vloženo 24. leden 2011 Zdravím , chtěl bych Vás požádat o radu přestává mi pořádně fungovat spínač potkávacích světel na škodě favorit a nikde nemohu najít co musím odmontovat abych se k němu dostal, našel jsem pouze dva šrouby po stranách přístrojové desky která kryje budíky a nejsem si jist jestli mi to bude stačit pro odkrytí tohoto spínače.Díky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 24. leden 2011 Sdílet Vloženo 24. leden 2011 Ano, stačí to - ten šroubek nalevo drží celý ten klínek vedle přístrojů, na kterém jsou upevněné spínače. Až budeš kupovat nový, nejdřív se podívej, jaký máš na starém konektor - starší do modelového ročníku 91 včetně měly široký bílý (šedý) nebo žlutý s kontakty ve dvou řadách s klínovitě sraženým jedním bokem - podobné jako jsou na pojistkové desce nad nohama spolujezdce. Počínaje modelovým ročníkem 92 dostávaly konektor úzký jednořadový černé barvy - stejný jako Felina a pozdější typy. Bohužel nelze garantovat, že konektory budou odpovídat MR uvedenému v dokladech - já měl například v dokladech MR 1994, ale konektory na spínačích jsem měl staré. Pokud neseženeš odpovídající, budeš muset štípat a pájet dráty. Barvy izolace kabeláže naštěstí sedí - takže když ušmikneš od nového spínače nepatřičný konektor, můžeš bez obav spojit kabely stejné barvy na původním konektoru odskřípnutém od starého spínače a na novém spínači a bude to fungovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jara_10 Vloženo 24. leden 2011 Autor Sdílet Vloženo 24. leden 2011 Díky za radu nebyl jsem si jist a v knížce o favoritech semm o tom nic nenašel . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TmR Vloženo 2. Únor 2011 Sdílet Vloženo 2. Únor 2011 Před krámem vyšroubuj ten šroubek, vyndej celej ten krám, odpoj konektor, vyluopni spínač a v krámě požádej o ten samej .... Někdy pomůže namočit spínač do lihu, 50x zapnout a vypnout a dát zpět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 3. Únor 2011 Sdílet Vloženo 3. Únor 2011 Pokud se vyčvachtá aretace, tzn. že spínač elektricky sice funguje, ale nedrží zamáčknutý, žádné namočení do čehokoliv nepomůže - jedině náhrada za funkční kus. Sice to jde opravit, ale vzhledem k nedostupnosti potřebného kousku plastu s vylisovanou speciálně tvarovanou drážkou a ke složitosti kompletace této části v domácích podmínkách bez spešl montážních přípravků se to absolutně nevyplatí. Stejně tak když se zlomí kontaktní pružina - málo kdo si bude schovávat spínač na ND pro jiný, každý si radši za 5 minut práce a 200 kulatých pořídí nový spínač a opravu původního neřeší - jde o PROVOZNÍ SPOLEHLIVOST u věci, u které na funkčnosti dané komponenty záleží lidské zdraví a životy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Smejky Vloženo 18. leden 2023 Sdílet Vloženo 18. leden 2023 Dnes již jen tak nelze koupit, kdyby měl doma někdo zásobu, tak ať se mi, prosím, ozve ;-). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 19. leden 2023 Sdílet Vloženo 19. leden 2023 Našel jsem doma tyto dva spínače: varovných světel a tlumených světel. Jsou bez konektorů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.