Publikováno Leden 26, 201114 r Dobrý den, mám služební Yeti 2.0TDI 81kW, poprvé jsem se setkala s Climatronicem. Teď je zima, tak zapínám topení. Současně s topením se aktivuje i AC, což jsem zjistila po pár jízdách, tak je teď vždy manuálně vypnu a nechámpuštěné pouze vytápění. Problém je ten, že když jsem AC dříve nevypínala, tak po ukončení jízdy a vypnutí motoru byla slyšet dojíždějící klimatizace (takový ten rachot z motoru), což je obvyklé, ALE neobvyklé bylo, že to doprovázel puch jak ze spálené gumy. Auto je fungl nové, najeto má teď 1600km, z čehož 1300 jsem najela já, prvních 300km šéf. Je mi to divné, máte někdo zkušenosti podobného charakteru?Děkuji za info.
Leden 27, 201114 r Dobrý den, mám služební Yeti 2.0TDI 81kW, poprvé jsem se setkala s Climatronicem. Teď je zima, tak zapínám topení. Současně s topením se aktivuje i AC, což jsem zjistila po pár jízdách, tak je teď vždy manuálně vypnu a nechámpuštěné pouze vytápění. Problém je ten, že když jsem AC dříve nevypínala, tak po ukončení jízdy a vypnutí motoru byla slyšet dojíždějící klimatizace (takový ten rachot z motoru), což je obvyklé, ALE neobvyklé bylo, že to doprovázel puch jak ze spálené gumy. Auto je fungl nové, najeto má teď 1600km, z čehož 1300 jsem najela já, prvních 300km šéf. Je mi to divné, máte někdo zkušenosti podobného charakteru?Děkuji za info. Mám poloautomatickou klimu Climatic a klima se mi zapíná (i teď v zimě), když to mám nasměrováno na čelní sklo (vzduch z klimy je sušší a pomáhá rychleji sklo odmlžit). Upraveno Leden 27, 201114 r od jarek95
Leden 27, 201114 r Zdravím, dle mého názoru nemá tento jev ( hluk + uvedený zápach ), nic společného s klimou, ale s filtrem pevných částic . Pravděpodobně jste vypnula motor ve chvíli, kdy docházelo k spalování sazí ve filtru. Příčinou hluku byl ventilátor chlazení a zápach je typický pro tento jev. Nejedná se o závadu a je to normální funkce , která se pravidelně opakuje. Jen můj názor a odpozorováno u svého vozu. V případě pochybností je lepší navštívit servis.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.