romanje71 Vloženo 22. Únor 2011 Sdílet Vloženo 22. Únor 2011 Dobrý den, chtěl bych poradit, mám Octávku II, 1, 9TDI, 77kw, r.v.2006. Koupil jsem ji letos koncem ledna. Majitele jsem se ptal, zdali je tam fridex, bylo řečeno že ano a pravda to zřejmě byla, jelikož mrazy nějaké byly a vše bylo úplně v poho. Právě v tyto dny jsou mrazy také, Octávka asi dva dny odpočívala a když jsem po těch dvou dnech nastartoval, podotýkám zase úplně v poho, začala mě svítit a "pípat" červená kontrolka vody nebo ohřevu vody, nevím jaký je odborný a přesný název, bylo 10 pod nulou..Nechal jsem motor asi 2 minuty běžet, pak jsem ho vypnul a pak opět nastartoval a už to bylo v pořádku. Octávka zase stála den, dnes ráno jsem to jen zkusil pro zajímavost, bylo -8 pod nulou a vše v pohodě..Nevíte co to mohlo být?Co přesně kontrolka signalizovala??Mám se něčeho bát:)?? Díky moc za vaše rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 22. Únor 2011 Sdílet Vloženo 22. Únor 2011 Hned ze začátku bych se podíval kolik chladící kapaliny tam je. Pokud bude v pořádku tak bych změřil, při kolika stupních má zamrzat (jestli není až moc rozředěná). Jinak fridex se tam neleje, používá se tam náplň G12++. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gracho Vloženo 22. Únor 2011 Sdílet Vloženo 22. Únor 2011 A možno bude chyba iba v čidle.Ošúchaj ho šrobovákom,možno to pomôže . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanje71 Vloženo 22. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 22. Únor 2011 Jo díky, takže to mohlo signalizovat málo nemrznoucí kapaliny?Např. jak si psal, že je moc rozředěná?A mimochodem to čidlo na ošuchání šroubovákem je kde? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 22. Únor 2011 Sdílet Vloženo 22. Únor 2011 Signalizovat, to moc naředěnou chladící kapalinu, neumí. Ale pokud je moc naředěná tak mohla zamrznout, a tím chladící směs neproudila a kontrolka se rozsvítila. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanje71 Vloženo 22. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 22. Únor 2011 jasný dikec moc, takže pokud jsem to pochopil dobře jako nezkušený amatér, signalizovalo to, že není oběh vody že?A omlovám se, za možná pro někoho primitivní dotazy, ale fakt tomu nerozumím... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 22. Únor 2011 Sdílet Vloženo 22. Únor 2011 (editace) Je to jak píše Gracho. Dost často to čidlo oxiduje. To čidlo-resp. jeho napojení je zde: Editováno: 22. Únor 2011, autor: Dodo-Kolín Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 22. Únor 2011 Sdílet Vloženo 22. Únor 2011 No v podstatě ano. Ale neříkám, že je to způsobeno tímto. Co se týká toho čidla, jak zde psali ostatní, tak je to další možná chyba. Jen ho sundáš a očistíš kontakty a nasadíš zpátky. DODO ti to krásně nafotil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanje71 Vloženo 22. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 22. Únor 2011 super díky moc všem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanje71 Vloženo 25. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 25. Únor 2011 Chlapi, pře pár dny jsem tady psal o červené kontrolce na vodu...tak a po pár dnech jsem já debil zjistil že nemám v odstřikovačích vodu, je možné že to signalizovala ona kontrolka?? dikec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 25. Únor 2011 Sdílet Vloženo 25. Únor 2011 Jestli nemáš maxidot tak si myslím, že to možné není. Jelikož na vodu v ostřikovačích kontrolka není (alespoň já ji nemám ). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 26. Únor 2011 Sdílet Vloženo 26. Únor 2011 Kontrolku na ostřiky mají vozy s ostřikem světel (xeny) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fonci Vloženo 26. Únor 2011 Sdílet Vloženo 26. Únor 2011 červená kontrolka ale není otom že ti chybý voda v ostřikovačích mám MAXI-DOT + XENONY a když dojde voda v ostřikovačích tak mě nato upozorní oranžová kontrolka a píše to doplnte vodu do ostřikovačů!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 26. Únor 2011 Sdílet Vloženo 26. Únor 2011 for DODO : Dík za osvětlení, jsem po tom pátral a nějak jsem se k tomu nemohl dobrat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XXX TOMCAT XXX Vloženo 26. Únor 2011 Sdílet Vloženo 26. Únor 2011 Mne robí to isté. Keď je vonku asi pod -8 a vyššie tak mi to tiež nie stále ale často zapíska. Chlapci písali, že to môže byť aj vadnou nádržkou alebo čidlom. Ale ja to neriešim. Po znovu naštartovaní je to ok, alebo stačí prejsť pár km a znovu naštartovať a bude to ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kominor Vloženo 26. Únor 2011 Sdílet Vloženo 26. Únor 2011 Na mé bývalé OI to dělalo to čidlo. Stačilo ho přejet zubním kartáčkem a bylo to OK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanje71 Vloženo 27. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 27. Únor 2011 jo díky moc všem. Odstřkovače to opravdu nebudou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 27. Únor 2011 Sdílet Vloženo 27. Únor 2011 Takže voda v chladícím okruhu motoru, ju? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Speedisko Vloženo 22. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2012 Ahojte, Pánové mám poměrně "složitý" problém s kterým si už 4měsíce neví rady ani autorizák. Bliká mi kontrolka chladící kapaliny. 1) nádobka s čidlem byla vyměněna už 2x 2) kabely jsou prý také překontrolované a OK 3) kapaliny je samozřejmě dost 4) rozsvítí a rozpípá se červená kontrolka - několikrát za sebou pípá a pak mlčí jen bliká. 5) pokud se chcípne, a znova nastartuje, opět náhodně se to rozbliká,rozpípá. Kontrolka se rozsvící naprosto náhodně. Někdy po 30km jízdy, někdy hned po startu, nezáleží jestli je studený nebo teplý motor. Nezáleží jeslti se vytáčí motor či se jede piánko. Je to skutečně naprosto náhodný. Nějaký rady? Jestli záleží na autě tak Octavia II 1.9TDI amb. rv. 09 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laďan Vloženo 25. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2012 Neparkuješ na delší dobu v prudším kopci? Auto nakloněné, "jakoby" nedostatek chladící kapaliny, čidlo zblbne, počítač si to pamatuje a občas hází chybu. Blbá myšlenka, ale tenhle problém se někdy vyskytoval u jedničkových Fábulí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivanrs Vloženo 30. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2012 aj mne to robilo a vymenil som nadobku a je pokoj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan155 Vloženo 26. Září 2012 Sdílet Vloženo 26. Září 2012 no čistě teoreticky by mohl být vakl v budíkách...... (pokud je vše ostatní skutečně 100%), viděl bych to na nějakej studeňák, zkusit rozebrat a propájet tu cestu od snímače a prohlídnout lupou.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NRoctavia Vloženo 26. Září 2012 Sdílet Vloženo 26. Září 2012 Kamaratovi na 1,9 tdi, 2007 robilo toto, ked mal olej vo vode. Na prvy pohlad to nebolo viditelne, vybrali sme trosku z nadobky, nechali odstat a bolo v tom trochu oleja. Vidlicka bola tym padom masna a vykazovala chybu. Vyriesene vymenou chladica oleja, odvtedy vsetko v poriadku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivanrs Vloženo 15. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2014 kamaratovi robilo to iste a len kefkou ocistil tie drotiky co vedu z nadobky do kvapaliny a ma pokoj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danielo2 Vloženo 30. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2014 Robi mi presne to iste 2.0 tdi bkd mr 2008 elegance . Uz som aj vymenil nadobku problem pretrvava. ked mi na maxiku svietila ta hlaska dokonca som aj spojil tie dva poly v nadobke a ajtak nepredtsli svietit. Zacalo mi to inak robit po vymene rozvodov . Dovtedy nic nebolo zle teraz ako by to auto bolo vymenene. Neukazuje mi spravne vonkajsiu teplotu, hadze stale do nudzaku diag. vypisala tlak na turbe. a este k tomu vsetkemu tato vyjebana kontrolka vody . Ak by niekto vedel , nech poradi co sa moze stym autom diat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.