Publikováno Únor 23, 201114 r Ahoj vespolek, protoze originalni Columbus mi vydrzel v aute presne mesic, hned po navratu ze servisu jsem noveho brachu vyndal a dal do supliku :-) Jako nahradu jsem vybral nejvic nepodobne radio, kterem jsem na bazarech nasel - Swing. Ted ho mam na stole a ani netusim, jak sundat predni plasty, abych se dostal k douram na zasroubovani :-) Otazka tedy je - pokud ty plasty (ktere?) nejak sundam a radio nainstaluju, bude mi po tom Columbovi vubec nejak fungovat (nerkuli maxidot, senzory, klima)? Neni kolem Prahy nekdo, kdo by prip. pomohl? Jo a nebyl k tomu PIN - pan to privezl ze servisu, ze pry "se to koduje pres RJ" :-) Diky za jakekoli info, Marek
Únor 25, 201114 r Ja swing mam, ale uz z vyroby a na to co se ptas odpoved nevim ..asi jako naprosta vetsina lidi tady. Upraveno Únor 25, 201114 r od 5icz
Únor 25, 201114 r Tak instalace je jednoduchá pokud zbyl originální konektory. Jinak musíš vyndat ten černý lesklý plast. Vyndává se tak, že vezmeš dva tenké Lkové inbusy aby prošli štěrbinou a tu krátkou část zastrčíš za plast u štěrbiny(do boku). Vypadá to asi tak: jeden vpravo a jeden vlevo a ty kratší strany lka jsou tam za tím lesklým černým plastem a tahem k sobě ho vytáhneš. Doporučuji to za tím ohybem ma imbusu omotat izolačkou, abys nepoškrábal plast ve štěrbině pro CDčka. No a z toho rámečku jen přecvakneš kontrolku airbagu a dáš do rádia. http://www.levne-rucninaradi.cz/bmz_cache/2/268463e73256f4be24a184a48c59a8b5.image.550x550.jpg Viděl bych to na 3 nebo 4 nejtenčí. Upraveno Únor 25, 201114 r od ferda25
Únor 28, 201114 r Autor Diky za tip - radio je uvnitr! Ale je skutecne problem s tim PINem - dle slov Skodovaka jsou auta kodovana kazde se svym radiem a pry to nejde obejit jinak, nez navstevou servisu (ani bezni garazaci s neorigo diagnostikou to pry neumeji) - tak kde je pravda, musim do Skodovky? Udelaji mi to vubec? :-) Dalsi opatreni, ktere je zlodejum uplne u zadku (viz Aukro a 10 Columbu kazdy tyden) a normalniho cloveka to jen prudi (byvaly majitel Swingu se dusoval, ze to vyndal ze sveho auta, proto pin nema :-)
Únor 28, 201114 r Dojedeš s autem do servisu a oni Ti ho zjistí online...SKZ z boku rádia jsi si asi neopsal abys nemusel na online diagnostiku(s SKZ bys jen vzal servisku tvého auta a ještě asi svojí občanku). Cena za zjištění PINu...cca. 500,- je krize...
Únor 28, 201114 r Autor OK, dojedu tam a nejak to poresim - znova vyndavat se mi to uz nechce Diky moc za rady, Marek
Březen 7, 201114 r Autor Ha, tak kdyby to nekoho zajimalo, aktivace trva cca hodinu a ridi se platnou sazbou na Superby, tj. 1000 Kc/hodina. Jsem objednany na ctvrtek - co mam delat. Nebo to snad umi nekdo lepe?
Březen 7, 201114 r namontovat není problém.. pin si zjisti ve škodovce a zbytek ti udělá někdo z fora....
Březen 7, 201114 r No však jo...oni budou zjišťovat PIN hodinu. Asi běžná praxe. Jen ať zákazník solí, když má na Superba. Jinak je to celá akce na 10 minut, když je rádio už namontované v autě(5 minut beru cestu z parkoviště do dílny a zpět + 5 minut na zjištění PINu). Hmm PIN má chránit proti zlodějně a co metody servisů?????
Březen 21, 201114 r Autor Tak novy vyvoj - radio mi online aktivovali, ale bylo mi receno, ze s moji "sound system" vybavou (nejake repraky navic) Swing vubec nefunguje! Takze jsem zase podekoval a s tichym vozem odjel :-) Otazka - nejde to nejak obejit? Nemuzu tam misto toho dat Bolero, protoze to vypada stejne jak Columbus -> zas mi to nekdo corne a znici pri tom pulku auta :-(
Březen 25, 201114 r Autor Nebo jina otazka - existuje vice revizi Swingu? Treba v tomhle manualu z r. 2009 se o sound systemu (10 repro) mluvi: https://mediaportal.skoda-auto.com/resource/documentation/manuals/cz/Superb/06-2009/Radio/B6_Superb_Swing_CarRadio.pdf Kdo mi pomuze, kdyz ani autorizovany servis nevi?
Březen 30, 201114 r stačí to správně nakódovat swing umí sound systém ! v long code pro rádio zadat byte 1 hodnotu 02 a byte 2 hodnotu 00 byte 3 hodnota 01 a mělo by to šlapat servis by to měl umět Upraveno Březen 31, 201114 r od KoNG
Duben 3, 201114 r Autor Moc diky za info, konecne dobra zprava! Muzu jen poprosit o vic detailu, co primo rict? Prekvapilo me, ze original Skoda servis neumi zapojit original Skoda radio s original skoda reprakama, tak at jsem na ne radis priprvenej Jeste jednou diky moc
Říjen 20, 201113 r Autor inu nastal cas oprasit stare tema zajel jsem do servisu, ale pri pokusu o nastaveni 02-00-01 se radio vzeprelo, ze tuto volbu nepodporuje (v tom softu servisaka bylo i napsano, ze ten byte je pro sound system, takze beztak diky za tip) takze zpet k me puvodni otazce - myslite, ze je mozne, ze existuje vice "generaci" swingu? diky za cokoli, marek
Říjen 28, 201311 r Ahojte, ako ste to poriesili, nakodovanie toho Swinga.Mam ten isty problem, nedari sa, kodovanie odmietnute. Stale pise error 31. Povodne kodovanie bez soundysystemu je 050004000004 a nove na soundsystem skusam podla kalkulacky 050204000004 a nic. Jaro
Červenec 1, 20187 r On 10/29/2013 at 12:00 AM, supsak said: Ahojte, ako ste to poriesili, nakodovanie toho Swinga.Mam ten isty problem, nedari sa, kodovanie odmietnute. Stale pise error 31. Povodne kodovanie bez soundysystemu je 050004000004 a nove na soundsystem skusam podla kalkulacky 050204000004 a nic. Jaro Mám stejný problém a né a né vyřešit :( Moc by mi pomohla rada od vás. Předem děkuji
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.