Azurit Vloženo 23. Únor 2011 Sdílet Vloženo 23. Únor 2011 Dotaz všem už-yetistům - ESP systém u nových modelů VW group nejde deaktivovat zmáčknutím tlačítka z místa řidiče... nicméně všechno jde nějak deaktivovat stačí najít tu správnou pojistku.... je něco takového i u Yetiho? Co všechno to vyřadí? Díky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sranki Vloženo 24. Únor 2011 Sdílet Vloženo 24. Únor 2011 A k comu to je dobre? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mylys Vloženo 24. Únor 2011 Sdílet Vloženo 24. Únor 2011 Je to dobre k tomu aby te ESP neotravovalo kdyz to nechces, staci tak? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Azurit Vloženo 24. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 24. Únor 2011 (editace) ...asi tak... u BMW nebo třeba Alf se dá vypnout zvlášť protiprokluz (což u Yetiho jde taky...) a dloooouhým podržením téhož tlačítka se vypne i ESP, když si chce člověk někdě na volné ploše zablbnout a nechce, aby mu do toho elektronika pořád sahala... U mojí starší Alfy jsem ale musel najít pojistku v motorovém prostoru, po jejímž vytažení se vypnulo i ABS, EBD a bůhví co všechno tam ještě bylo... (palubka se pak rozzářřila všemi barvami a snažila se mě od jízdy odradit hláškami "do not proceed, go to dealer, switch of engine" Tak jsem chtěl jen zjistit, čím půjde u Yetiho vyřadit tahle v 99 % případů skvělá a užitečná elektronika, ale pro to 1 % zábavy nadbytečná... Editováno: 24. Únor 2011, autor: Sranki necituj predchadzajuci prispevok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sranki Vloženo 24. Únor 2011 Sdílet Vloženo 24. Únor 2011 Kvoli 1% percentu zabavy nema zmysel vyrazne znizovat aktivnu bezpecnost auta. Poznam tie keci, ze ja jazdnim bezpecne, mne sa nemoze nic stat - su to fakt len keci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mylys Vloženo 24. Únor 2011 Sdílet Vloženo 24. Únor 2011 Ja jezdim nekdy i nebezpecne a klidne se mi muze neco stat, vim to, a pres to bych chtel ESP taky nekdy vypnout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Azurit Vloženo 24. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 24. Únor 2011 Kvoli 1% percentu zabavy nema zmysel vyrazne znizovat aktivnu bezpecnost auta. Poznam tie keci, ze ja jazdnim bezpecne, mne sa nemoze nic stat - su to fakt len keci Rozumím tomu názoru. Nicméně pokud víš, co děláš, tak to 1 % je právě ta radost na světě, která člověku stojí za to. Mluvím navíc buďto o uzavřené trati, volné ploše a podobně (to je jeden z důvodů, proč si člověk kupuje 4 kolku nebo zadokolku, ne?) :-) Elektronika v současných autech je samozřejmě na špičkové úrovni a aktivně pomáhá při nebezpečných situacích v běžném provozu, to úplně uznávám... ale chci mít možnost ovlivnit svoje auto, když neohrožuju ostatní, a nenechat žádný koncern mi diktovat, co můžu a nemůžu... Budoucnost nicméně bude kvůli bezpečnosti asi ještě smutnější a smutnější.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sranki Vloženo 24. Únor 2011 Sdílet Vloženo 24. Únor 2011 A to si po tych "radovankach" hned zapnes? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan Růžička Vloženo 25. Únor 2011 Sdílet Vloženo 25. Únor 2011 ANO, proboha je to tak těžké pochopit? Nikdy jsi nezkoušel na prázdným parkovišti, co všechno se dá dělat na sněhu? A pokud nemáš nějaké konstruktivní porkačování diksuze, tak už toho prosím nech. Padla otázka, jestli lze nějak vypnout ESP, víš? Zřejmě ne, to nám asi stačí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Azurit Vloženo 28. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 28. Únor 2011 (editace) ...rád bych tuhle debatu opravdu vrátil k tomu, jestli a jak se dá deaktivovat stabillizace podvozku a co všechno to v tu chvíli ještě ovlivní...a nebavil bych se o tom, kdo jak umí jezdit svým autem a co s ním dělá... Takže na straně 225 manuálu k yetimu (sekce pojistky) vidím "pojistky v motorovém prostoru" a pojistku F4 - řídící jednotka ABS... stejně tak F25 je řídící jednotka ABS. Pak taky v pojistkách v přístrojové desce je pojistka č. 19 - řídící jednotka ABS, ESP atd. atd... Tak jenom jestli má někdo zkušenost s tím, která pojistka je "ta pravá", případně která jak funguje... Díky! Za přibližně 3 měsíce (až jety dorazí) si to budu moct vyzkoušet sám, jenže to už nebude sníh... a na štěrkoparkovišti by si člověk akorát oflákal lak auta... Editováno: 2. Březen 2011, autor: Azurit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Azurit Vloženo 15. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 15. Listopad 2011 tak rád bych navázal na toto téma po 9 měsících v mezičase určitě přibylo spousta yetistů, venku začalo přituhovat - takže jak - už někdo víme, která pojistka to je? ...nebo to nejpozději o prvním opravdovém sněhu vyzkouším sám a podělím se - třeba to někoho zajímat bude... PS - téměř kdykoliv potřebuji 4x4, aby se auto odněkud vyhrabalo, tak smrdí spojka jako blázen - taky to tak máte? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
myspulin Vloženo 15. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2011 Spojka smrdí i u 4x2. Pozoroval jsem to když jsem jel po trávě do prudkého kopce. ASR si sice bliklo jenom jednou, ale když jsem po cca 200m na kopci vylezl z auta, tak to bylo cítit. Měl jsem zařazen 2. a 3. rychlostní stupeň. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sulda1 Vloženo 20. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2011 Ja sem kdysi kvůli testu ABS (doporučeno servisem) vyndával některou z pojistek v motorovém prostoru. Auto mi nahlasilo chybu ABS, jelo v pohodě zase dál, ale bez ABS a ESP. Pak jsem pojistku dal zpátky a zase bylo vše jako dřív. Nebál bych se toho. Byla to taková ta velká pojistka, akorát si už nepamatuji která. Vyzkoušíme ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Azurit Vloženo 20. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 20. Listopad 2011 ..no, už aby byl sníh... aby se to dalo vyzkoušet na suchu to moc nejde (i když zas na těch letních kolech, co tam ještě mám, by to po ránu jít mohlo). Takhle jsem to řešil i u předchozího auta - 30 ampérová pojistka v motorovém prostoru (akorát nebyla "vyndavací-zas-tam-dací", ale musely se povolit dvě matičky). Dobrá info je, že i u Yetiho to prostě asi jen zahlásí chybu, ale po uvedení do původního stavu je vše v pořádku... Tak snad už třeba příští víkend by to mohlo vyjít Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
korek1 Vloženo 27. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2011 Zdravím, mám Scouta model. rok 2012 s DSG, a mám s ESP stejný problém. Pokud vytáhnu pojistku, auto nejde ani nastartovat. Pokud ji vytáhnu po nastartování, motor zhasne... Jsem z toho zoufalý a nevím co s tím. Kdyby měl někdo nějaký recept, budu velmi vděčný Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Azurit Vloženo 30. Prosinec 2011 Autor Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2011 ..já jsem se k té zkoušce ještě nedostal (jaksi není sníh...) ... sám jsem zvědav, jestli to tedy zafunguje až takhle brutálně (není pojistka-nestartujeme). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Azurit Vloženo 9. Únor 2012 Autor Sdílet Vloženo 9. Únor 2012 ..tak jsem se právě k té zkoušce dostal.... je to pojistka č. 15 (5 ampér) v té skříni, co je vlevo od volantu.... a ONO TO FAKT FUNGUJE!!! Vypne to ESP i ABS a haldex se pak musí trochu snažit, ale dá se s tím docela zábavně klouzat není to sice úplně ono, protože dozadu to posílá jen tak, jak se tomu chce, ale aspoň něco!!!!!!!!!! to musíte vyzkoušet ))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mylys Vloženo 9. Únor 2012 Sdílet Vloženo 9. Únor 2012 (editace) Pojistka c. 15 je spinac svetel. Editováno: 9. Únor 2012, autor: mylys Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Azurit Vloženo 9. Únor 2012 Autor Sdílet Vloženo 9. Únor 2012 tak ta devatenáctka... psal jsem to odstolu nadšený z toho zážitku, že jsem neudržel myšlenku..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mylys Vloženo 9. Únor 2012 Sdílet Vloženo 9. Únor 2012 Co nejaky hlaseni zavady po vytazeni pojistky? Zmizi popr. po opetovnem nasazeni? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Azurit Vloženo 9. Únor 2012 Autor Sdílet Vloženo 9. Únor 2012 nahlasilo chybu brzd a že mám jet do servisu... rozstivitla se kontrolka destiček, ABS, ESP nebo co (nemám u sebe auto, půjčil jsem ho kolegovi a mám jeho megana kvůli kufru a převozu psů.... :-) ...po navrácení pojistky zpátky vše v pořádku - nesvítí žádná chyba a auto funguje tak, jak má.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Azurit Vloženo 14. Únor 2012 Autor Sdílet Vloženo 14. Únor 2012 ...tohle se všechno rozstvítí při vyndání té pojistky... po zandání vše zhasne, nikde nezůstane viset žádná chyba... bez problémů na to odjeto 200 km. Doporučuju všem 4x4 vyzkoušet, s autem je pak konečně sranda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mylys Vloženo 14. Únor 2012 Sdílet Vloženo 14. Únor 2012 Diky za info, vyzkousim i kdyz mam 4x2 . . . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Azurit Vloženo 23. Únor 2012 Autor Sdílet Vloženo 23. Únor 2012 ..tak letošní zima těmhle hrátkám fakt nepřeje..... ...ještě info pro někoho, kdo by tuhle pojistku zkoušel - deaktivuje to (překvapivě) i zadní parkovací senzory dejte si na to pozor dřív než já :-)))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DukeRS Vloženo 8. Duben 2012 Sdílet Vloženo 8. Duben 2012 Tak jsem to s tou pojistkou taky zkoušel a šlape to super. Až bude čas udělám si na tu pojistku vypínač, aby to šlo vypínat trošku komfortnějc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.