Praktik25 Vloženo 6. Březen 2011 Sdílet Vloženo 6. Březen 2011 Ahoj všem,procházel jsem celé forum a nikde sem nenašel to co potřebuji tak se zeptám přímo. Mám Feldu r.v.2000 1.3MPI ,najeto 146000,od koupě což bylo minulý rok v červnu jsem pravidelně sledoval všecky náplně abych zjistil jestli je vše ok. celou zimu vše v pořádku protože pod autem na sněhu žádná skvrna nebyla před asi 4 dny jsem si řekl že na to zase mrknu a olej fuč,měrka byla mastná tak milimetr od spodku. Okoukl jsme celý motor jestli někde není mastnota,bohužel nikde nic ani ze spodku na výpusti. a že by to víc kouřilo nebo tak něco to taky ne..poradí někdo kdo měl stejný problém nebo má šajnu kde je? moc děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 6. Březen 2011 Sdílet Vloženo 6. Březen 2011 Kolik si za ten rok najel? Pokud ti to spápne 1l/10000km tak to je podle Škodovky normální. Vím, že to je jinej motor, ale když u OII nalijem olej po MAX tak po polovičku to zmizne během chvilky, ale pak už se neztrácí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Praktik25 Vloženo 6. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 6. Březen 2011 hele najel jsme asi 9000, něco to vypije ale spíš mi přijde divný že dlouho furt stejná hladina a najednou se ztratí skoro všecko,včera jsem tam nalil 1 1/2 litrů a projel to a nic se nestalo nikde nic neuteklo,tak jsme to dnes dolil uplně a uvidíme Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kikineek1 Vloženo 6. Březen 2011 Sdílet Vloženo 6. Březen 2011 kdysi se mi stalo ze na filde jsem jel na moravu a po cca 200km olej v tahu a na palubovce varovani. nikde nic ani mokryho. otevri haupnu. sundej ten plastovej kryt na klapce. ohni se za klapku a podivej se tam. je to dole a je to tycka ktera drzi saci parohy s blokem. je to spojeny jednim sroubem na motoru a druhy sroub na parohach. takova zmackla kulatina na koncich. ten sroubek v v bloku asi prochazi olej.kanalem a rad se povoli nebo upne vyklepe. jak stojis tak nic. ale nastartuj a jed a cim vetsi otacky motoru tim vetsi tlak oleja a chrsta to z tama jak z hadice. snad ti to pomuze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 10. Březen 2011 Sdílet Vloženo 10. Březen 2011 Ahoj všem,procházel jsem celé forum a nikde sem nenašel to co potřebuji tak se zeptám přímo. Mám Feldu r.v.2000 1.3MPI ,najeto 146000,od koupě což bylo minulý rok v červnu jsem pravidelně sledoval všecky náplně abych zjistil jestli je vše ok. celou zimu vše v pořádku protože pod autem na sněhu žádná skvrna nebyla před asi 4 dny jsem si řekl že na to zase mrknu a olej fuč,měrka byla mastná tak milimetr od spodku. Okoukl jsme celý motor jestli někde není mastnota,bohužel nikde nic ani ze spodku na výpusti. a že by to víc kouřilo nebo tak něco to taky ne..poradí někdo kdo měl stejný problém nebo má šajnu kde je? moc děkuji Pokud to nikde nekape a zespodu je motor suchý tak ten olej papá motor přes vodítka ventilů. Nahoře na každém vodítku ventilu je gufero. Vzhledem ke stáří tvého vozu již zřejmě tato gufera netěsní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.