Publikováno Březen 7, 201114 r Zdravím, potřeboval bych poradit s následujícím problémem: Motor musí strašně dlouho točit starterem než chytne a potom asi po 2 až 4 km začne škubat a sám chcípne i v kvaltu. Když jsou mrazy, tak sice dlouho startuju, ale zase mi to pak už po cestě nechcípne. Jinak týpek v servisu řikal, že vynechává třetí válec, což sem poznal i škubáním auta při volnoběhu. Mám pocit ,jak kdyby se zavzdušňoval, ale palivový filtr nový i s těsněním, kontolovali mi i podávací čerpadlo a to taky ok. Prosím o radu nebo infotmaci, třeba jste už někdo řešil podobný problém. Děkuji
Březen 7, 201114 r nedals tam nějakej sajrajt naftu?? třeba se mohly ucpat kanály podávání nafty v hlavě.. jinak, provně celou palivovku pročistit a pak teprve laborovat na vstřkách, eventuelně se podívat na časování, jestli nejsou hejbly rozvody
Březen 8, 201114 r pokud máš (nebo někdo kolem) vag, tak to napíchni, pro jistotu můžeš kouknout v měřených hodnotách při volnoběhu na kanál 4, pole 4 kde je synchronizace vačky vůči klice. ideál je 0, pokud to bude +/- 0,5st. tak je to ještě ok. spíš si ale myslím, že problém bude v gumkách na vstřikovačích. pokud má auto už něco najeto, asi bych to rovnou vyměnil (ma všechny 4 vstřiky). pokud chceš ověřit vstřiky, tak zjisti ten špatný válec a prohoď vstřiky z jiného válce. jinak jaké máš hodnoty v kanálu 13? Upraveno Březen 8, 201114 r od boobika
Březen 9, 201114 r Autor pokud máš (nebo někdo kolem) vag, tak to napíchni, pro jistotu můžeš kouknout v měřených hodnotách při volnoběhu na kanál 4, pole 4 kde je synchronizace vačky vůči klice. ideál je 0, pokud to bude +/- 0,5st. tak je to ještě ok. spíš si ale myslím, že problém bude v gumkách na vstřikovačích. pokud má auto už něco najeto, asi bych to rovnou vyměnil (ma všechny 4 vstřiky). pokud chceš ověřit vstřiky, tak zjisti ten špatný válec a prohoď vstřiky z jiného válce. jinak jaké máš hodnoty v kanálu 13? Tak si měl pravdu, dneska mi to napíchli a zjistili špatný tlaky na dvou tryskách, prý nutná výměna nebo vyčištění, takže budu měnit radši všechny čtyři jak říkáš... Díky za info....
Březen 9, 201114 r tlak na trysce přes kabel nezměříš. ještě než začneš měnit všechny 4 vstřiky, což ti udělá cca. 15t za nové, zkus prohodit ty 2 špatné za zbylé 2 dobré a znovu kouknout do měř. hodnot. a nebo vstřiky vytáhnout a odnést na vyzkoušení.
Březen 26, 201114 r presne, jeste bych s tim laboroval chvili nez utratit zbytecnych 15tis, pak ti reknou zas tamhle to a tamhle to a zase to nebude ono a 30tis v prdeli ...to znam , nejvic u orig. servisu skoda, kde nemaji cas na zjistovani prkotiny a vymeni ti radsi celej motor nez s tim ztracet cas, pokud nejsi firma a jsi clovek jako kazdej jinej, tak bych si s tim pohral nez vyhodit plno penez nekam, co neni vubec spatny :/
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.