Přejít na obsah

Problém s motorem 1.6l 74kW

Franta

Doporučené příspěvky

Řeším následující problém s motorem 1.6l 74kW.

U teplého motoru po ubrání plynu neklesají otáčky nebo klesají velice pomalu. Pokud začnu brzdit motorem, tak po čase, jako by motor přestal brzdit. Motor žere dost olej kolem 1l na 1000km. Má dost velkou spotřebu.

Byla provedena vyměněna byla lamda sondy. Ta vydržela jenom pár tisíc km.

Teď je tam nová landa sonda. Vyměněná škrtící klapka a řídící jednotka.

Auto bylo na emisích a prý je vše v normě.

Připadá mi to jako by to spalovalo olej nebo netěsnili vstřiky, ale proč to nevylezlo na emisích.

Neřešil jste někdo něco podobného?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 3 týdny později...

přisávání falešného vzduchu mezi filtrem a klapkou,váha vzduchu - zkusit vyčistit- stačí trochu lihu, klapka-pokud je to čínský šmejd zahodit co nejdál-elektromagnet nechává otevřený sytič, snímač teploty chladící kapaliny- něco jiného hlásí budíkům a něco jiného ŘJ, co říká VAG ?

Editováno: , autor: Apokalyptik
Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...

Ahoj,mám ten samej problém,taky na 1.6 74KW.

Myslím že toto je počátek tvého problému,já to ignoroval a přirovnával jsem to k tomu,že jsem měl strhlí závit na olejové vaně.Tu jsem nedávno vyměnil a problém trval dál(spotřeba oleje byla vysoká)

Posledních 14 dní už auto spapalo 1 litr na cca 60 km.Včera auto začalo klapat jen na tři válce a tak jsem si půjčil měřák tlaku na válce a zjistil že 1.2. a 4 válec ukazuje na budíku 13 což je dobře ,ale třetí válec neukazuje nic.je prostě kvák...Zítra začnem rozebírat ,ale bude to buďto zapečený kroužek na pístu a nebo gufera na ventilu.

Jde o to co je levnější varianta buď vyměnit motor cca 8.000 až 10.000 tisíc a nebo se pustit do opravy.

Horší je,že co jsem koukal na motory na prodej,tak se dá jen těžko posoudit kolik mají km najeto.Napiš co jsi s tím dělal a nebo co jsi zjistil.

Odkaz ke komentáři

• o 5 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...