Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

proto jsem šel do bilsteinů, jinak mrkni na vyvěšené téma - tlumiče, dal jsem tam odkaz na octávky, kde řešili právě tvrdosti značek

Četl jsem. Už jsem to tu prolezl skrz naskrz ;)

• 2 týdny později...

je jedno jestli mám po 92tkm nebo ne.... :)

minulej rok sem dával 4ks nový tlumiče sachs plyn/kapalina a levej zadní už začíná sáknout..... :feve: nalítáno cca 30tkm...něco malinko na 15" pak na 17" a něco v zimě a dost ted 08 s podložkama 2cm a snížením -35mm..to už tam bylo minulej rok...

Takže k tlumítkum asi tak...na našich silnicích nečekám zázraky ani od Bilsteinu nebo Kayaba...neříkám že je nezkusím... ;):)

proto jsem šel do bilsteinů, jinak mrkni na vyvěšené téma - tlumiče, dal jsem tam odkaz na octávky, kde řešili právě tvrdosti značek

Tak provedena výměna za bilsteiny a jsem spokojený, nějak extra tvrdší to není, spíš naopak, ale upozorňuju, že ve spojitosti s pérkama -30mm, kdy "tvrdší tlumič" má kratší dráhu chodu, což jsem právě tak chtěl ke snížení pružinami.

• 2 měsíce později...

Musim vyměnit tlumiče a tak se poohližim po něčem na snižení

Hledal jsem na netu a našel tyto možnosti - poradte co vybrat abych nešlapl do ho...

- jde mi jak o cenu tak o kvalitu

- auto viz podpis

1. GT - pěkna cena (si myslím) - ale jak z kvalitou

http://www.k-tuning.cz/2771/sportovni-podv...ombi-35-mm.html

2. Weitec - si myslím že zaručena kvalita - ale ta cena

http://www.weitec.cz/default.asp?pgid=4823&iMain=549

3. H&R - pouze pružiny - netušim jake tlumiče k tomu

http://www.alu-pneu.cz/data.php?r=14&d...%2B%25286Y%2529

4. Vmaxx - asi taky kvalitka - cena pro mě něco malo přes 9t

http://www.spoilercentrum.cz/eshop/produkt...tovni-podvozky/

díky za rady

Taky bych měl otázku, uvažuju o koupi starších pružin V-maxx, snížení -55/-35. Vím, že na origo tlumiče se doporučuje snižovat max. -35, jinak se origo tlumiče dost ničej, moje otázka zní, jak moc? Je to třeba o polovic životnosti? Nebo třeba do určitýho počtu km (samozřejme +-). Mám nyní najeto cca 18300km a nerad bych díky těmto pružinám měnil přední tlumiče třeba při 30000km...to bych si radši našetřil na nový a koupil si třeba od Eibach -35, nebo mě lákají i H&К -40 (až teda natu cenu).

Případně mi napište, do kolika si myslíte, že by ty přední mohli vydržet a kolik vydrželi vám ( u HTP origoše), než jste museli měnit. Nemám s tímhle moc zkušeností, naše druhý auto (Felicia 1,9D combi) má zatím najeto 89 500km a co vím, otec měnil jen pravej přední....

Tangerín: mám na origo tlumičích s HTP najeto 72000km z toho 20tis. se sníženejma pérkama -35mm a tlumiče stále drží....jinak doporučuju měnit tlumiče minimalně po dvou(tj, oba přední, či zadní)

• 1 měsíc později...

Jak je to s legalností stavitelného podvozku? Jde s tím bez problému projít přes STK ?

bez problému

jak je známo technickou projde všechno když se chce.., ale i podvozek by měl mít homo ;):palec2:

• 1 měsíc později...

Ahojky máte někdo podvozek V-maxx -35, -35, jaké máte zkušenosti??

V-maxx tu několik lidí mělo a pohoda, dobrý podvozky i pružiny, co jsem tak slyšel ;)

Já onich dost uvažuji a nechci si naběhnout

S V-Maxem si nenaběhneš, ale pokud chceš víc informací, obrať se na člena Lugo, má i zde v sekci Vaše Fábia profil. Ten má V-Maxx ozkoušenej, známe se osobně a vím, že spokojenost :)

OK děkuji za dobré info :palec2:

Tangerín: mimochodem už mu přišel domů další V-Maxx, tentokrát výškově stavitelnej :D

Dakie, já to vím, už od minulýho týdne, pořád nevěděl, jestli jo, nebo ne, byl jsem jeho hlavní poradce lol Nakonec jsme si je zároveň domluvili definitivně v neděli, mu byl v Po odeslán stavitelnej V-Maxx a mě pružiny H&R, akorát mi ještě nedošly.

Jina nemáš zač za info a už se pochlub s tím sedanem :)

no ono tam toho moc není, kola, fólie (na fottu ještě bez nich), křídlo, světla, mračítka, ten podvozek to chce, jsem na začátku, ps. ta koule je tam jen provizorně jsem z Prahy a lidi neuměj parkovat :aggressive:

post-5271-1231960307_thumb.jpg

Upraveno od FFelix

hmm, tak ten podvozek to chce jako moře sůl :D je to vysoká koza :D

no právě, není to ono, půjdu do toho V-maxu jen co se oteplý, hele a co technická, aby nebyli řeči, ona mě na jaře čeká

Založ si v sekci Vaše Fábia profil, jak to mají ostatní, můžeme kecat tam a "nešpinit" toto téma. Jinak na podvozek ti nic neřeknou, mají myslím atest.

OK jak bude čas založím

• 1 měsíc později...

Chtěl bych jit taky do snížení sve fabule, ALE:

Bydlím trochu na samotě u lesa, kde nám zrovna nevede nejlepší cesta. V létě to není až tak problém ale v zimě to býva zajimavý. Prostě když je sníh tak auto nemůže níž než je teď - origo.

A tak jsem si řekl že zainvestuji do stavitelněho podvozku. Shánim však nějaký který by byl stavitelný od rozměru 0. Všechny co jsem ted viděl tak začinaji na nějakých -35 (nebo více) a jdou ještě níž. A ja mám strach (nebo spíše jistotu) že i s těmi -35 nevyjedu.

Poraďte mi jestli vubec existuje stavitelný podvozek v rozmezí 0 -35 (nebo více) - jde mi o tu 0.

díky za rady

tak dát stavitelný tlumiče HP së seriovejma pružinama a na zimu je naštelovat do horní(seriový polohy), myslim že když se naštelujou nahoru, měla by to bejt seriová vejška

Kláca má pravdu :skoda:

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.