Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj,

koupil jsem ted Zenithy 17ky a rad bych si nechal poradit na kolik je foukat? znamy rekl ze nejmin na 2.5 ale to se mi zda moc, kolik davate vy?

Předek 2,5 zadek 2,5. Ale mám 15-cky. Ale mělo by to být stejné. ;)

• Autor

prave ze nie, nizsi profi pneu = vyssi tlak :palec2:

inak ja som mal zimne 15 palcove a tie som fukal na 2.3, vyrobca doporucuje pre 15ky 2.1, takze tvojich 2.5 je trochu vela pre 15ky

Podle toho co doporučujou znalí servisáci a majitelé aut je právě těch 2.5 ideální.

Já teda nevim, ale proč to foukat na 2,5 když v návodu je 2.,1 například?

O tom by se dalo dlouho kecat ale už toho je o tom na fórech (určitě i tady) dost.

Já měl na novém autě natlakováno od prodejce na 3,0 a už to bylo trošku tvrdší. :D Tak jsem upustil na 2,5 a je to krása. :) Určitě se nic nezkazí dodržováním předepsaných tlaků od výrobce, já dávám na zadní kola tlak na horní hranici doporučení. V zimě dávám víc, už ani nevím proč, asi zvyk. :)

prave ze nie, nizsi profi pneu = vyssi tlak :palec2:

inak ja som mal zimne 15 palcove a tie som fukal na 2.3, vyrobca doporucuje pre 15ky 2.1, takze tvojich 2.5 je trochu vela pre 15ky

Asi takto na 15 - cky 2,1 od výrobce je málo, protože se pak nesouměrně sjíždí pneu. :palec2: Takže pokud dáš 2,5 v před i zad tak to budeš mít, podle mě, akorát. Ještě jeden příklad můj kolega v práci má 19-cky a fouká 3,0 předek i zadek. ;)

EDIT: Takže v tomto případě musím souhlasit se vším co napsal šulda. To je snad poprvé :smich:

Upraveno od Sniper_2003

• 4 roky později...

Tak jsem se po roce a pul podíval co mám napsaný na víčku od nádrže :-), nechci řešit, na kolik foukat kola, ale když to nafoukám na doporučený 3 ATM a jsou takový pařáky, nemůže ta pneu prasknout?

Budu mít na dovolenou "více než plný" kufr a 4 lidi v autě, tak ty 3 ATM chápu, jenom se bojím aby to nestřelilo.

Na pneu máš napsán max. tlak daného kusu pneu.

Určitě bude vyšší než tlak doporučený výrobcem.

Upraveno od motosman

• 5 týdnů později...

A kolik tak foukáté 18 jak jsou na RS.?

• 2 týdny později...

všechna kola foukám na stejný tlak. Ovšem jaký ten tlak je, přesně nevím, protože každý manometr ukazuje jinak.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.