t-drát Vloženo 5. Únor 2011 Sdílet Vloženo 5. Únor 2011 Zdravím všechny. Jsem téměř novým majitelem Octavie FL pořízené 10.2010 v provedení Prima. K dnešnímu dni najeto cca 2500km, motorizace TSI 1,2. S autíčkem jsem nad míru spokojen včetně motoru, který nemá chybu. Při konkretizaci dodatečné výbavy jsem mimo jiné požadoval mlhovky s denním svícením. Stímto požadavkem mi prodejce nebyl schopen vyhovět, jelikož auto již bylo vyrobeno bez zmíněných světel. Dodatečná montáž u prodejce by údajně vyšla na cca 10.000Kč, což se mi zdálo hodně už z toho důvodu, že vlastní světla včetně žárovek jsem pořídil v ob autodíly za bez mála 1600Kč. Dotaz zní - má li někdo zkušenost se zapojením a je ochoten poradit jak nato. Na foru jsem našel nějaká schémata ale přestože jsem vzdělán v elektrotechnice nerozumím některým schematickým záludnostem. (ukostření ve svazku atp.) Proč nemohu ukostřit třeba poblíž samotného svítidla? atp. Díky za radu t-drát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 5. Únor 2011 Sdílet Vloženo 5. Únor 2011 ukostřit můžeš, ale hlavně záleží jestli to podporuje BCM! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michaell Vloženo 5. Únor 2011 Sdílet Vloženo 5. Únor 2011 na 99% to nebude bcm umět, TFL se dá zapojit přes relé, mlhovky jdou zapojit také, ale bez kontrolky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t-drát Vloženo 5. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 5. Únor 2011 na 99% to nebude bcm umět, TFL se dá zapojit přes relé, mlhovky jdou zapojit také, ale bez kontrolky Dík za reakci, jenže semnou bude asi problém, přes tu autoelektroniku nejsem přeborník, takže zkratka "BCM a TFL mi nic moc neříká ale rád se poučím, ještě k těm mlhovkám, jestli by je nebylo možno připojit paralelně k zadní mlhovce buď přímo natažením drátu ze zadního světla nebo sepnutím plusu přes relé ze zadního mlhového světla. I když se mi to jeví jako příliš diletanské řešení. To jsou mlhovky ale pro to denní nemám řešení. t-drát Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 6. Únor 2011 Sdílet Vloženo 6. Únor 2011 (editace) nepůjde ti spousta věcí, zapojit to přes relé je blbost.. navíc mu potom půjde i corner. - přisvicování mlhovkama do zatáčky.... takže čeká tě výměna jednotky centrální elektroniky - BCM.. Editováno: 6. Únor 2011, autor: Milhausek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t-drát Vloženo 6. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 6. Únor 2011 nepůjde ti spousta věcí, zapojit to přes relé je blbost.. navíc mu potom půjde i corner. - přisvicování mlhovkama do zatáčky.... takže čeká tě výměna jednotky centrální elektroniky - BCM.. No to jsi mne moc nepotěšil předpokládal jsem ,že se s tím poperu vlastními silami a pomocí zkušeností na tomro foru, ale vypadá to zřejmě na servis. Ještě dotaz - BCM je podružná jednotka související se světly? Nikoliv centrální řídící jednotka? Mám pravdu? Dik t-drát Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sumeragi Subaru Vloženo 6. Únor 2011 Sdílet Vloženo 6. Únor 2011 Ne.. všechno je v centrální podvolantové jednotce. tedy aspoň tyhle věci.. takže jendu krabičku vyměníš za novou a pak znovu nakódovat.. nicméně oficiální servis tohle myslím neudělá.. radší se pooohlídni po někom na tomhle fóru.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 6. Únor 2011 Sdílet Vloženo 6. Únor 2011 centrální jednotka je něco jiného než podvolantovka jak se tu už psalo, pokud vyměníš BCM, tak získáš i corner, není nad to, když se to zapojí, tak jak to má být z výroby Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t-drát Vloženo 6. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 6. Únor 2011 centrální jednotka je něco jiného než podvolantovka jak se tu už psalo, pokud vyměníš BCM, tak získáš i corner, není nad to, když se to zapojí, tak jak to má být z výroby Jasně naprosto s tebou souhlasím origo zapojení je nade všechnu amateřinu nic méně když říkáš, že servis to neudělá tak je potřeba hledat náhradní řešení nebo mít alespoň patřičnou dokumentaci a pokusit se orientovat s pomocí zasvědceného do problematiky. Nevíš něco bližšího o té BCM jednotce (typ,označení, atp.) a kde je umístěna, když podvolantovka tak asi někde pod volanten že jo. A ještě dotaz kde je v této Octavii umístěna servisní zásuvka zatím jsem ji nenašel. U předchozího auta (LEON) byla lehce přístupná, tady jsem ji zatím nenešel. Dík t-drát Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t-drát Vloženo 6. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 6. Únor 2011 Ne.. všechno je v centrální podvolantové jednotce. tedy aspoň tyhle věci.. takže jendu krabičku vyměníš za novou a pak znovu nakódovat.. nicméně oficiální servis tohle myslím neudělá.. radší se pooohlídni po někom na tomhle fóru.. JJ dík za za reakci trochu jsem se rozepsal o příspěvek níž. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 7. Únor 2011 Sdílet Vloženo 7. Únor 2011 diad zásuvka je zespodu pod palubní deskou u levého A sloupku BCM jednotka je pod plasty nad touto zásuvkou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t-drát Vloženo 7. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 7. Únor 2011 diad zásuvka je zespodu pod palubní deskou u levého A sloupku BCM jednotka je pod plasty nad touto zásuvkou jj dík hned se na to mrknu alespoň zjistím typové označení té BCM. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olda Homola Vloženo 11. Únor 2011 Sdílet Vloženo 11. Únor 2011 (editace) já jse si toto nechával dodělávat v tzv "autorizovaném servisu" a rozhodně nedoporučuju!! Sice jsem si sehnal odpovídající BCM, ale ti pazgřivci to nebyli schopni namontovat, nakonec po asi třech dnech tam namontovali další, úplně jinou BCM a vrátili auto, které nezamykalo!! Tak jsem jim to hodil na hlavu a další den to bylo opravené - cena, vč. 20% slevy se tak vyšplhala na 15 tisíc! Rozhodně si myslím, že se to dá udělat tak do cca 5 000,- v pohodě Doporučil bych Vášu, ten je na elektriku (nejen) machr (a nebo Rolbař, záleží z který části republiky jsi - já ho tenkrát ještě neznal, bohužel) Editováno: 11. Únor 2011, autor: Olda Homola Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ladis88 Vloženo 29. Březen 2011 Sdílet Vloženo 29. Březen 2011 Zdravím, měl bych prosbičku. Mám objednanou OII facelift bez mlhovek. Víte někdo, zda je tam připravená kabeláž a zda-li se dají nakódovat přes EŘJ, že při zatáčce se rozsvítí daná strana?! Za kladné reakce předem díky ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sabaton Vloženo 29. Březen 2011 Sdílet Vloženo 29. Březen 2011 (editace) Ahoj, nechci Tě strašit, ale kabeláž k zapojení mlhovek tam dle mého názoru 100% nebude, tj. dodatečná montáž bude vcelku náročná. Pokud po mlhovkách toužíš a máš možnost zasahovat do objednávky, pozměň ju a mlhovky k autíčku přidej , dělá to s jeho vzhledem hodně . Každopádně jsem tu kdesi četl, že u nových OII FL již po 45.KT nejde funkce corner light jen tak jednoduše softwarově zapnout, ale nevím... Editováno: 29. Březen 2011, autor: Sabaton Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 30. Březen 2011 Sdílet Vloženo 30. Březen 2011 hlavně to musí umět BCM, pokud není ta správná tak tě čeká výměna.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chipmen Vloženo 10. Duben 2011 Sdílet Vloženo 10. Duben 2011 Dodelavajise hodne spatne, kabelaz tam neni, BCM to pravedpodobne umet nebude, vyjimkou by bylo pokud to auto ma zadni el okynka, ale jinak tam bude jednotka 085 na kterou se pripojit nedaji, nema ani osazene soucastky... Takze pokud to lze priobjednat urcite to udelat(staci mlhovky, corner se da potom uz jen nastavit pres diagnostiku), jinak je to dodelani drazsi nez ten doplateka navic je to zbytecny zasah do noveho auita. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 10. Duben 2011 Sdílet Vloženo 10. Duben 2011 (editace) Zrovna mlhovky vyjdou dráž dodělávané než koupené s novým autem. Podle mě jsou dobré jen kvůli vzhledu auta. Jinak k ničemu. V mlze stejně nepomůže nic. Editováno: 10. Duben 2011, autor: j0ska Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ladis88 Vloženo 14. Duben 2011 Sdílet Vloženo 14. Duben 2011 Ahoj, tééda páni, moc mi netěšíte . 2ks blbých mlhoveček a takové sra*í s tím ( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bambulaaaaa Vloženo 7. Červen 2011 Sdílet Vloženo 7. Červen 2011 Zdravim. tiez som majitelom octavie 2 face, R.v 2010 a chcel by som dorobit hmlovky aj s dennim svietenim. Hmlovky,kabelaz a novy vypinac mam. Problem je ze neviem kde tie kable zapojit. ako tu citam tak budem musiet vymenit aj BCM nakolko moja hmlovky asi podporovat nebude. mam Octaviu clasik.,elektricke iba predne okna. vedel by mi niekto povedat aku BCM tam mam zohnat? diiik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sabikeuk Vloženo 4. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2011 Dodelavajise hodne spatne, kabelaz tam neni, BCM to pravedpodobne umet nebude, vyjimkou by bylo pokud to auto ma zadni el okynka, ale jinak tam bude jednotka 085 na kterou se pripojit nedaji, nema ani osazene soucastky... Takze pokud to lze priobjednat urcite to udelat(staci mlhovky, corner se da potom uz jen nastavit pres diagnostiku), jinak je to dodelani drazsi nez ten doplateka navic je to zbytecny zasah do noveho auita. Ahoj, chcem si dorobit predne hmlovky na OII (2005), mam zadne elektricke okna, znamena to ze nemusim menit BCM ? Staci zohant kable, vypinac, svetla a malo by to fungovat ? Dakujem za odpoved. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bropol Vloženo 9. Září 2012 Sdílet Vloženo 9. Září 2012 4 t-drát tak co už se dílo zdařilo, a pokud ano, můžeš se prosím pochlubit na kolik to vyšlo. Taky o tom uvažuju, ale vůbec nevím jaké díly bych potřeboval a co by to stálo. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twenty-six Vloženo 23. Září 2012 Sdílet Vloženo 23. Září 2012 Potřeba jsou k tomu mlhovky, jiný otočný vypínač na zapínání světel, který obsahuje přední mlhovky a BCM, ve kterém půjdou mlhovky nakódovat, potom samozřejmě příslušné konektory a dráty. Cenově tyto díly vyjdou cirka na 9 tisíc. Ale samozřejmě lze všechno sehnat levněji. Jen se porozhlédnout. Nejdražší je BCM, vyjde na nějakých 5-6 tisíc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.