Srpen 4, 20241 r Ahoj, nedávno jsem koupil nové pneu včetně originálních hliníkových disků na fabii z bazaru (pán k nim šrouby neměl) a přehodil je za staré plecháče. Zkusil jsem tam dát stejné šrouby, jenže se za jízdy povolují. Jsou na ně asi krátké, ale jaké tam dát? Moje otázky jsou: 1)Jsou stejné šrouby na kola plechová i hliníková u Fabie 1.4 MPI, rok výroby 2000? 2)Jak tedy vybrat správný šroub? Četl jsem, že na alu kola se používají většinou kuželové, ale nějaká auta mají stejný šroub na alu i plechová kola. Můžu dát stejný šroub ale jen o trochu delší? Jsem docela neznalec, tak se omlouvám jestli je odpověď jasná. Nikde jsem ji ve fórech ani na internetu nenašel. Předem díky za odpověď!
Srpen 4, 20241 r U origo plechů i opravdu origo AL kol jsou šrouby stejné, takže něco je špatně. Koupil bych asi ové origo šrouby, kdoví co tam máte. Upraveno Srpen 4, 20241 r od ben06
Srpen 4, 20241 r @Fabie00 Kdyby sis dal trochu poráci s hledáním, našel bys toto téma a v něm i odpověď. Témata sloučena. V 1. 3. 2009 na 23:00, mikl napsal: Octavia,Fabia,Superb používají šrouby M14x1,5x28 Na orig plechy i alu s dosedací plochou kulovou. Většina výrobců litých kol používá šrouby s dosedací plochou kuželovou. Podívej se na kola,kulový sedlo od kuželovýho bezpečně poznáš. http://www.kola-srouby.cz/detail/index.php?id=146 Citace z dílenské příručky Fabia I: Používat šrouby s kulovou dosedací plochou a závitem M14 x 1,5 - utahovací moment: 120 Nm.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.