Carlik87RS Vloženo 4. Duben 2011 Sdílet Vloženo 4. Duben 2011 Dobrý den, doslechl jsem se že brzdy 256mm mají stejné třmeny jako 280mm, co se musí vyměnit aby šli dát kotouče 28Omm místo původních 280mm ? držáky třmenů? celé těhlice? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davcatuma Vloženo 6. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2011 také by mne zajímalo, co vše je potřeba abych na předek dostal 280, nebo 288 kotouče. Měl jsem GIII a tam jsem měl 288 docela bych je uvítal i zde. Jen mi neraďte koupit origo brzdy z FRS to vím, jen se ptám, zda jde něco poupravit. díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Javorr Vloženo 10. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2011 Tak nevím co je třeba pro 280mm a jak se tam dají dostat, ale pro 288mm je třeba těhlice z fabie rs nebo ibizi 6l sport/fr/cupra, pak je třeba držák brzdiče 288mm a brzdič 288/312mm (ze stejných vozů) a kotouče a desky. Vymýšlet nějaké mezikusy doma a bastlit kde si cu si bych nezkoušel když je to takhle záměnný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 10. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2011 taky by me to zajimalo .......... poradte nekdo taky nad tim uvazuju ....... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Javorr Vloženo 10. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2011 Co není jasné? Nejsnažšší varianta je tam dát brzdy 288 právě z RS a podobných, jehož třmeny jsou pak použitelné aj na 312mm při záměně držáku třmenu. O 280mm brzdách na fábii systémem plug and play jsem neslyšel a pokud existuje bude minimálně stejně složitá jak brzdy z RS. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 12. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2011 280mm na Fabču nesmysl, není tam žádná výhoda....domorobo bastlení + ty 280mm kotouče se rádi vlní.....jak napsal Javorr, prdnout tam 288mm a je klid (minimum kola jsou pak ale 15") Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Walda RS Vloženo 13. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2011 (editace) rovnou bych sehnal držáky a dal tam 312mm, pak už ale minimum kola 16" tak to mám v plánu já Editováno: 13. Prosinec 2011, autor: Walda RS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davcatuma Vloženo 15. Duben 2012 Sdílet Vloženo 15. Duben 2012 no moc chytrý z toho nejsem, sehnal jsem kompletní přední nápravu z FRS I a chci udělat brzdy. Co tedy budu měnit? abych věděl, co mám říci tomu co prodává tu nápravu. děkuji za info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 26. Duben 2012 Sdílet Vloženo 26. Duben 2012 Dobrý den, doslechl jsem se že brzdy 256mm mají stejné třmeny jako 280mm, co se musí vyměnit aby šli dát kotouče 28Omm místo původních 280mm ? držáky třmenů? celé těhlice? Těhlice. Z té současné vede před kotouč kus litiny a po téhle její části jezdí brzdový třmen. Takže větší kotouč se tam nevejde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 26. Duben 2012 Sdílet Vloženo 26. Duben 2012 no moc chytrý z toho nejsem, sehnal jsem kompletní přední nápravu z FRS I a chci udělat brzdy. Co tedy budu měnit? abych věděl, co mám říci tomu co prodává tu nápravu. děkuji za info Těhlice, držáky třmenů, třmeny, destičky, kotouče, disky - pokud máš 14". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukascruz Vloženo 5. Květen 2012 Sdílet Vloženo 5. Květen 2012 Nejjednodušší je sehnat celé brzdy z FRS. Pokud někomu nebude stačit 288 kotouč a bude chtít 312, tak je pak lepší a hlavně levnější si sehnat držák třmene a třmen ze Superba a nebo z Passata. Za třmeny z O1RS chtěj lidi nesmysl... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 6. Květen 2012 Sdílet Vloženo 6. Květen 2012 Nejjednodušší je sehnat celé brzdy z FRS. To jistě je, ale nestačí to.Kdo má těhlice z 256 mm brzd, ten na ně FRS brzdy nenamontuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 6. Květen 2012 Sdílet Vloženo 6. Květen 2012 musí se komplet těhlice z FRS (Fabia 2.0 MPi), rozhodně nej řešení, protože se dají za směšný peníz a tys 288mm jsou oproti 280mm podstatně lepší Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dar3cek Vloženo 23. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2013 Trocha oživení brzdy z RS (coz ted mam) jsou tech 288 ?? a brzdy o octavie RS jsou 312 ? a na tuhle vymenu je potreba co? jen sundam brzdic dam z octavie ... dam kotouce a desky a jedu? nebo musim prendat cely ten drzák trmenu? tehlice asi zustava ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davcatuma Vloženo 24. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2013 Nechci kecat, ale těhlice fábia a octávia nepasuje.. možná mě někdo opraví... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miro F. Vloženo 14. Květen 2021 Sdílet Vloženo 14. Květen 2021 (editace) On 4/5/2011 at 12:09 AM, Carlik87RS said: Dobrý den, doslechl jsem se že brzdy 256mm mají stejné třmeny jako 280mm, co se musí vyměnit aby šli dát kotouče 28Omm místo původních 280mm ? držáky třmenů? celé těhlice? Pokud chcete měnit původní 256mm brzdy za 280mm a ponechat původní FS-III brzdiče, musel byste mít jiné těhlice pro FS-III brzdy a ty asi na Fabii vůbec neexistují. Alespoň takhle je to na Octavii - slabší verze s FS-III (např. 1.9 SDI) mají jiné těhlice než silnější verze s FS-III (např. 2.0 MPI)... Jediná cesta k větším brzdám je pak buď brzdy z jedničkového RS / 2.0MPI nebo ještě lépe brzdy z dvojkového RSka / 77kW TSI / 77kW TDI verzí (FN3)... Ale, jak psali jiní - znamená to komplet těhlice, držáky, brzdiče vč. destiček a kotouče. A při výměně těhlic je pochopitelně nutné udělat novou geometrii. A obě sady kol alespoň R15. Editováno: 14. Květen 2021, autor: Miro F. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.