sakioda Vloženo 11. Duben 2011 Vloženo 11. Duben 2011 Zdravim, pridavam Roomstra na zdielanie skusenosti. Co to som uz nacerpal z fora,tak snad tiez niekomu pomozu moje skusenosti. Trochu historie : objednany zaciatkom decembra 2010, vyrobeny 4.2.2011, prevziaty 3.3. farba Corrida vybava Active (tempo,park.sensor,maxi-dot,sunset,sportove sedadla,TPM,3ramenny volant,interier Pulse,disky Elba) plus panorama, zadne repro,MDI,ESP plus(automaticky s DSG), laktova opierka,el.okna Aktualne okolo 2200Km,zoznamujem sa. Automat som chcel kvoli tomu, ze sa automobil vyraba uz 100 rokov a co sa tyka zakladnych principov ovladania tak sa toho vela nezmenilo (spojka,brzda,plyn,salt paka,volant) tak som chcel "zasadnejsiu" zmenu. Aaaa samozrejme komfort,hovori sa,ze do mesta je automat vyborny,ale mozem potvrdit,ze nie len tam. Este sa mi nestalo,ze po niekolkych hodinach v aute som vobec necitil unavu ... Na automat som si chvilu zvykal, raz sa mi stalo ze pri pokuse o rychle zaparkovanie som lavou nohou podvedome akoze vysliapol spojku,na brzdu som stihol takze ok Jeden z prvych postrehov je,ze pri automate asi brzdy dostanu viac zabrat, obcas sa stava,pri dobiehani napr. pred samoforom,akoby este nechcela DSG vyradit rychlost a motor sa snazi cez brzdy pretlacit(ako ked sa pri manuale az uplne na poslednu chvilu vytlaci spojka). Inak parkovanie pohoda, vsetky obavy z "cukania" a podobne z roznych testov sa nedeju, parkujem na centimetre a v pohode,akurat si treba zvyknut,ze jemna praca sa deje s brzdou(opet to vacsie namahanie) a nie so spojkou. Chvilu som si zvykal davkovat plyn,lebo pri pridani, pre mna doteraz beznom,sa auto rozbehne dost razantne,ale pri dennom jazdeni sa to odladilo rychlo. Pocas jazdy som zo zaciatku sledoval rychlosti na MDF,lebo som vobec nevedel co tam prave je,ale teraz ked po meste jazdim na 7st,tak uz ma to nedesi. Spolieham sa na program DSG,snad vie co je pre motor dobre Rezim D je prisposobivy, ked jazdim "ostrejsie" tak nechava dlhsie jednotlive rychlosti,viac toci, ked sa plahocim po meste od jednej k druhej krizovatke, tak netoci ani do 2t otacok. Este k jazde, moj najvacsi oblubenec je HHC, uz ziadna kolona v kopci nie je nocna mora (funguje aj pri cuvani !) Jazda na zimnych 15"kach 185cm celkom OK(rozmer kvoli moznosti pouzit retaze), po prezuti na letne 16" hlavne na dialnici vacsia istota. Z auta som prijemne prekvapeny, priestorovo, kvalita prevedenia,moznost doplnkovej vybavy,kvalita audia ... Spotreba (podla MDF) po prvych 2000Km 7.2l. Teraz sa snazim miernit, zo zaciatku ma lakalo,ze kedykolvek si zmyslim,dupnem na to a auto vystreli(pri potrebnom podradeni aj o niekolko stupnov).samozrejme pri zabiehani v rezime D tie otacky nikdy nevystrelili mam pocit ze ani za 3t,takze zase ziadne brutality na surovy motor. Vytykana uzkost interieru v predu mi vobec nepride,mam 186cm, tehotnu manzelku a vojdeme sa v pohode Negativa ziadne, len drobnosti,zatial pozorujem jemne vrzganie v okoli budikov a obcasne zahrkotanie zadnej sedacky, vyzera to na detaily, necham skontrolovat v servise. Pripajam foto hned po transporte, ale kvoli kvalite len pre ilustraciu, nafotit nabliskaneho som ho este nestihol. Dotazy rad zodpoviem Citovat
David C3 Vloženo 12. Duben 2011 Vloženo 12. Duben 2011 Paráda. DSG, barvu a kola mam stejné :-) jinak sem taky moc spokojený s DSG a taky někdy při dojezdu mam pcit nepatrného přetláčení motoru a brzd. Přeji hodně km bez nehody. Citovat
petrjanik Vloženo 12. Duben 2011 Vloženo 12. Duben 2011 njn, červená je červená, taky jsme ji chtěli, ale ve výběru "ojetých" tak velký výběr nebyl .. jinak mnoho pohodových kilometrů přeji Citovat
sakioda Vloženo 12. Duben 2011 Autor Vloženo 12. Duben 2011 Paráda. DSG, barvu a kola mam stejné :-) jinak sem taky moc spokojený s DSG a taky někdy při dojezdu mam pcit nepatrného přetláčení motoru a brzd. Přeji hodně km bez nehody. Dakujem. Tiez som rozmyslal nad combi, ale s dvoma detmi mi prisiel Roomster vzadu praktickejsi, ale inak Roomster je mladsi segra Fabie ale s vacsim zadkom Citovat
zmizik.sk Vloženo 12. Duben 2011 Vloženo 12. Duben 2011 Vidim ze mas presne taky isty voz ako ja - len ja mam tdi a scout. Inak vsetko ostatne do posledneho detailu rovnake. Ups, lepsie povedane, budem mat, ten moj je teraz niekde na uzemi SR a hadam do konca tyzdna ho mam doma. Tak prajem kopec peknych km, uz nech je konecne vikend Jop - HHC - pri automate to mas standart, kazdy automat sa rozbehne po vyslapnuti brzdy, nieje to ziaden nadstandart. Nadstandart je to pri manualy - ale ruku na srdce - sofer co sa nevie rozbehnut na spojke s plne napakovanym autom sa ma vela co ucit. Citovat
sakioda Vloženo 12. Duben 2011 Autor Vloženo 12. Duben 2011 Dakujem za priania. K HHC len upresnim, neznamena ze sa po vyslapnuti automat sam pohne,to robi kazdy automat,znamena to ze po vyslapnuti brzdy do kopca este asi 2s drzi auto zabrzdene a po pridani plynu samo odbrzdi a pohne sa bez cuvnutia,nedochadza k zbytocnemu presmyku spojky. Citovat
sakioda Vloženo 31. Květen 2011 Autor Vloženo 31. Květen 2011 Postreh s DSG, pri brzdeni do krizovatky na krokovu rychlost a nasledny rozbeh skoro vzdy sposobi,ze prevodovka akoby nemala zaradenu ziadnu rychlost a presmykne na dvojku nez sa chyti. S manualom normalna situacia,kde mam uz pripravenu dvojku a ked nemusim zastat tak v poho prejdem krizovatkou. Snad len chyba bude v tom,ze sa snazim este jazdit ako s manualom :-( zatial 4t Km ,spotreba poslednych 2t 7.2l takze zatial ziadna zmena smerom dolu :-( Citovat
sakioda Vloženo 26. Červenec 2011 Autor Vloženo 26. Červenec 2011 postreh spotreba : trasa 170Km ,z toho dialnica 130Km, priemerna rychlost 110Km/h (podla tacho mezi 140-160Km/h po dialnici ) ,spotreba 9.1l cesta spat, priemerna rychlost 91km/h (podla tacho som sa nudil , ale spotreba 5.9l !!!! Na druhej strane uspora casu pri ceste tam cez 20min oproti ceste spat,co na dlhej trase spravy aj 90min k dobru, ale rozdiel viac ako 3l urcite nie Citovat
sakioda Vloženo 26. Červenec 2011 Autor Vloženo 26. Červenec 2011 postreh spotreba : trasa 170Km ,z toho dialnica 130Km, priemerna rychlost 110Km/h (podla tacho mezi 140-160Km/h po dialnici ) ,spotreba 9.1l cesta spat, priemerna rychlost 91km/h (podla tacho som sa nudil , ale spotreba 5.9l !!!! Na druhej strane uspora casu pri ceste tam cez 20min oproti ceste spat,co na dlhej trase spravy aj 90min k dobru, ale rozdiel viac ako 3l urcite nie Citovat
sakioda Vloženo 10. Říjen 2011 Autor Vloženo 10. Říjen 2011 tak to som nemal robit, zajazdil som si 30min na porsche 911 turbo, okresky plus letisko, mal automat a 500koni,uz chapem ze ked to raz niekto skusi,tak je na tom zavysli,jedine skoda, ze este mala stary tiptronic a nie novu PDK,nejazdil som okruh a nie som profik, ale to opojenie,ked za dedinou zlachka slapnete na plyn a hned mate 140,hral som sa brzda,plyn brzda plyn,aby som sa drzal pri zemi :-( to vsetko bola pohoda, auto na bezne jazdenie,este ani na deravych okreskach neni neprijemne, no co prislo na letisku,to ma dostalo, jazda na max rychlost,udrzat auto rovno nad 250 na nie rovnom povrchu bolo huste ale 270 bolo max co moj pud sebazachovy dokazal este ze hned nasledovalo mavnutie rukov ze mam zacat brzdit :-) otocit a spat to iste,az som vystupil,som sa klepal,prvy krat po jazde autom ... inak Rumik uz ma 9000km, vsetko zatial ok, jedine raz sa stalo,ze ked som prvy krat natankoval carreru 100,tak pred jednou krizovatkou kde som dobrzdoval a pred uplnym zastavenim znova pridal plyn tak to tak tresklo autom,ako keby vam niekdo vytrhol prednu napravu z auta, lenze po odboceny vsetko sluchovo, funkcne v poriadku,tak som pokracoval a doteraz nic nepozorujem,tak neviem,ci prevodovka, alebo rozvody alebo nieco ine .... po dlhodobejsom tankovani 100vky je motor kludnejsi ale spotreba nijak neklesla,jazdim mesto,tazko posudit ... Citovat
David C3 Vloženo 10. Říjen 2011 Vloženo 10. Říjen 2011 Já mám dlouhodobou spotřebu taky 7.5L i když jezdím některé trasy za 5.5L pak dlouho po městě v koloně se spotřebou 11L tak ten průměr sedí... Co auto mám tak mě to udělalo 2x taková ráno jako by mě někdo trhnul nápravou a nebo kdybych něco přejel ale zatím ok mám najeto 2O tis km Citovat
sakioda Vloženo 8. Listopad 2011 Autor Vloženo 8. Listopad 2011 Po zimnej prehliadke sa nenasla ziadna chyba,bol nahrany novsi soft motora,tak uvidim.Subjektivne pocitujem lepsiu spolupracu motor+dsg,motor po brzdeni tolko necaka a chyta sa rychlejsie.Mozno na to vplyvaju aj pneu,predsa 185 oproti letnym 205 maju mensi odpor. Zaujimave,ze zo zimnymi mam o nieco mensiu spotrebu,ta sirka robi rozdiel.Inak komfort je lepsi. Stou ranou od podvozku vidim ze nie som sam,mozno to robi dsg. .... Citovat
sakioda Vloženo 14. Červen 2015 Autor Vloženo 14. Červen 2015 (editace) Kedze je Rumik na predaj v sekcii Bazar, pripajam servisnu historiu: - 07/2012 pri 18000Km vymenene rozvody v zaruke - ??/2012 pridany restriktor pred turbo - podzim 2012 vymenene obe chladice (motor,klima), praskli pri narazu do peny na silnici, ktera upadla z auta. Zadne dalsi poskozeni, ani predni naraznik. - 01/2014 vymena celne sklo - 07/2014 vymena ventilatora topeni na zaruku - 02/2015 pri 65000Km vymena spojek DSG na kulanci, bezi zaruka 2roky (Auto Jarov Kunratice) - 04/2015 vymena zamku kufru - prechod na rocni interval vymeny oleje 3roky dozadu Skrabanec na spoji predni levy blatnik a naraznik a vzadu na narazniku. https://goo.gl/photos/finAgMdJE5y9hD3k6 Editováno: 16. Červen 2015, autor: sakioda Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.