readyhead Vloženo 28. Duben 2011 Sdílet Vloženo 28. Duben 2011 (editace) Dobrý den, koupil jsem autorádio pioneer deh-2320ub ale nějak nemohu chytnout signal radia. Tak jsem se rozhodnul koupit separátor na anténu http://www.vltava2000.cz/gsm-caraudio/goods-364-0-antenni-separator-napajeni-iso--din.html . Při zapojení separatoru nastala malá změn signálu na lepší, modrý+ (kladný pól) jsem ještě neměl zapojený když jsem zapojil kladný pol na pin4 nebo pin5 nenastala žádná změna. Ale když jsem obalil separátor izolačkou zde foto: tak nastal o hodně lepší signa ale pořád to není ono při zapojení modrého kablu se signal nezlepšil. Nevíte kde by mohla být ještě chyba??? Když jsem dal autorádio do Škoda Favorit tak tam hrálo pěkně. Samozdřejmě to chci nějak spravit bez té izolačky.. Když to dám bez té izolačky tak signal vypadne. Izolačka mě napadla tak, že když jsem tam dával konektor do rádia, tak signal byl lepší ale když jsem konektor pichnul celý do vnitřku, tak signal zmizel. Editováno: 28. Duben 2011, autor: readyhead Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 29. Duben 2011 Sdílet Vloženo 29. Duben 2011 Máš to celý nějaký poj*baný. Doporučil bych obrátit se na někoho, kdo rozumí elektronice a nechat proměřit cestu napájení z ISO konektoru přes modrý drát na ten Tvůj "separátor napájení" (správně se to jmenuje NAPÁJECÍ VÝHYBKA) - a jestli je všecko správně zapojeno. tedy jestli jde stejnosměrné napájení z modrého drátu do antény a ne do banánku směrem do rádia - a vysokofrekvenční rádiový signál jestli prochází výhybkou z antény do rádia a není zkratován na napájení nebo na zem. Pokud o elektrice víš akorát to, že chodí jen po drátech a občas do neopatrných kope, nemá cenu aby ses v tom dál rejpal sám - můžeš to jen víc dodrbat. Kdybys bydlel v dosahu nebo v nějaké rozumné dojezdové vzdálenosti, podíval bych se Ti na to sám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
readyhead Vloženo 30. Duben 2011 Autor Sdílet Vloženo 30. Duben 2011 Máš to celý nějaký poj*baný. Doporučil bych obrátit se na někoho, kdo rozumí elektronice a nechat proměřit cestu napájení z ISO konektoru přes modrý drát na ten Tvůj "separátor napájení" (správně se to jmenuje NAPÁJECÍ VÝHYBKA) - a jestli je všecko správně zapojeno. tedy jestli jde stejnosměrné napájení z modrého drátu do antény a ne do banánku směrem do rádia - a vysokofrekvenční rádiový signál jestli prochází výhybkou z antény do rádia a není zkratován na napájení nebo na zem. Pokud o elektrice víš akorát to, že chodí jen po drátech a občas do neopatrných kope, nemá cenu aby ses v tom dál rejpal sám - můžeš to jen víc dodrbat. Kdybys bydlel v dosahu nebo v nějaké rozumné dojezdové vzdálenosti, podíval bych se Ti na to sám. Já to ještě zkusím proměřit multimetrem, až bude čas. Do separátoru jde +12V, takže v separátoru nebude problém. Myslím si, že bude zkratlá anténa někde u střechy:( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 30. Duben 2011 Sdílet Vloženo 30. Duben 2011 Že do výhybky napájení jde, může být pravda - ale KAM jde z té výhybky? Jde "nahoru" do antény, nebo je někde bota a stejnosměrný proud jde "dolů" do vstupu rádia? A stejně tak vf signál - jde z antény přes výhybku do toho banánku pro připojení do rádia? Tohle je potřeba prověřit - jinak ta napájecí výhybka je velice jednoduchý obvůdek, je to jen keramický kondenzátorek s kapacitou asi tak 1nF a malá cívka na feritovém jádru - na přesné indukčnosti příliš nezáleží, jde hlavně o to, aby měla malý stejnosměrný odpor. Dá se použít i odrušovací tlumivka a podobné "kořistní" cívky z různých vraků. Zesilovač v anténě bere proud kolem 40mA - na ten musí být taková tlumivka dimenzovaná. Dá se to celé v pohodě schovat i přímo dovnitř do rádia, pokud nevadí otevření pixly a tím i ztráta záruky na něj. Rádio se pak vůči anténě chová podobně jako by bylo koncernové = továrně instalované, které už tyhle napájecí vyfikundace mají v sobě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.