Publikováno Květen 16, 201114 r Dobrý den, Mám následující problém na Octavii, už dvakrát mi praskla napínací kladka, na místě které jsem označil ve fotografii ( na fotce néní ta prasklá tu jsem nevyfotil) http://kaja20.rajce.idnes.cz/105NIKON/#DSCN3168.jpg Upraveno Květen 16, 201114 r od 1karel.musil
Květen 16, 201114 r Zkontroluj si jestli je funkční volnoběžka alternátoru a pak až tam dáš novou kladku,sundej z ní ten tlumič a hod ho do kopřiv,pak bude po problému a bud rád že Ti to neutrhlo tu rolnu pod tím i s držákem.
Květen 16, 201114 r Autor já jsem to teda osobně nevyměňoval měl jsem to v servisu, ale už mě to pěkně štve naposledy to odešlo v lednu (není to ani 5 měsíců), no a jak píšeš o tom tlumiči, tak tohle co jsem vyfotil to je starý , už tam byla dvakrát komplet nová kladka
Květen 16, 201114 r Říkám,poruč jim,kontrola volnoběžky,dle mě bude na tuty úplně na tvrdo -proto to namáhalo kladku a praskla,ale kdyby tam nebyl ten tlumič,tak i tak by to neprasklo. Ten tlumič má jen model 66-81Kw a není to štastný řešení,vyndávám je pryč, pak se nedějou tyhle a nebo horší havárie a necvaká to,když se po 30tis km uvolní tlumič v uložení. Nebo pokud to je servis,že si nejsou schopný poradit s takovým jasným problémem,tak klidně přijed a opravím Ti to,ale máš to z ruky, i když sem už za mnou jezdí lidi i z Litoměřic Jsem z HK. PS: pokud kladka upadla v tomhle místě,sundej tlumič a můžeš ji vesele použít dál. Upraveno Květen 16, 201114 r od juke.box
Květen 16, 201114 r Autor ok zitra s tim jedu do servisu na tu kladku mám ještě záruku, tak doufám , že i vymění zadara jejich chyba, že si to předtím nezkontrolovali a tu kontrolu volnoběžky jim navrhnu at se na to kouknou. No ale s tim vyndáním tlumiče to si nejsem moc jistý přece tam není k ničemu sice to bez něho jede. Ale když to běží na volnoběh tak v tom bez tlumiče rachotí. Upraveno Květen 16, 201114 r od 1karel.musil
Leden 11, 201213 r Zdravím potřeboval bych nějaký návod jak sundat tu napínaci kladku s tlumičem v motoru na O1 tdi drží na třech šrubech ale nejde se k nim dostat...
Leden 12, 201213 r Rozdělej vše okolo co zmůžeš,aby ses k nim dostal.Joo není tam takový přístup jak na Fáčku.
Leden 12, 201213 r Díval ses tam? Máš nějaký nápad? Tak ho realizuj a neptej se? Tak to prostě je a nic s tím neuděláš. Pokud se k šroubu nedostaneš, tak se nedostaneš. Přes to nejede vlak.
Leden 22, 201213 r Myslel jsem že mi tu poradí někdo kdo už to měnil vlastními silami a ví jak na to...ale asi tu nikdo takový není...
Leden 22, 201213 r prečo by si zhadzoval všetko??...pozeral si sa tam,ako sa ťa pýtal Wojnar??...a inak sa tam fakt nedostaneš,keď nepozhadzuješ všetko čo ti v tom bráni a to ti písal Ondrero.. popíšem ti to trochen,ale realizovať to budeš musieť už sám ..zhoď vrchný kryt motora,zhoď hadicu sania čo je na priloženej prílohe (ak sa nedostaneš k tej spodnej spone čo je za PP svetlometom,tak svetlomet von)...demontáž svetlometu dúfam nepotrebuješ popísať... auto zdvihnúť alebo na jamu,zhodiť spodný+pravý bočný kryt motora....zober 16ku očkový kľúč,nasaď na napinák a zatiahni v smere hod.ručičiek...zhoď klinový remeň... naspäť na prácu zvrchu,zober 13ku klúč a vyhoď tie 3 šróby čo držia napinák..... stačííííí!!!!!!
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.