Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Dobry den. chcel by som sa vas spytat, ci by ste mi nevedeli poradit. mam octaviu 1.6 75KW r.v. 2002. je to octavia s lpg solaris.

rano ked nastartujem auto cuka, a snazi sa zdochnut, ked mu pridam (staci iba trosku) uz necuka na volnobeh ide vyborne.

vykon nestraca. vymeneny palivovy filter, sviecky, vycistena a nastavena škrt.klapka, vymeneny olej a olejovy filter.

Toto cukanie robi cisto iba za studena. sytič asi zapina lebo otacky idu na 1200 ale dakedy aj na 1500 a potom to spadne na 800 a cuka to medzi 800 az 500. prosim poradte

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Ahoj ja mam asi podobny problem .. Mam 1.8T 110kw,rv '03 a rano ked nastartujem tak mi znova zacalo tak cukat ako ked uz uz islo zdochnut.. tak som pridal .. a po chvilke prestalo.. ale dnes aj cestou do prace. . mi to proste nejak zase zacalo aj pocas jazdy ked som sa rozbiehal na semafore..

teplota co mi standardne vyskoci na 90 .. sa dnes drzala pod.. a to mi robi odvcera ako poriadne prsalo.. ked neprsi..tak je to OK..

Prosim poradte

Vloženo

ahoj v tomto ti neviem poradit. ja mam 1.6 75KW. robil mi to vadny egr ventil co vyhadzovala diagnostika. tento som vymenil za novy (vycistenie nepomohlo) a odvtedy auto ide normalne

• o 4 roky později...
Vloženo

Zdravím mám problém se studeným startem v teplejším počasí v zimě ok. Motor chytne na 3 válce a střílí do výfuku cca 30 vteřin diagnostika nepíše žádnou chybu. Zhruba před 20000km dělaná generálka motoru špatná ovalita na 2 a 3 válci. JInak mám nové svíčky,kabely,cívku, vyčistěné a odzkoušené vstřiky ne teda těsnost, nové čidlo teploty,čištění a nastavení škrtící klapky,nová lambda před katem cca 35000km,měření tlaku paliva ok. Napadají mě třeba vstřiky ale dělalo by to pořád i v zimě.Jinak auto jede v pohodě výkon a spotřeba ok. Jsem už trochu bezradnej.

Vloženo

Tak dneska to dělalo celej den naskočila chyba 16555 systém příliš chudý(1.řada válců)-přerušovaný sonda před katem ukazuje 1,45V a 111 sonda za katem 0,7V 100

Vloženo

tak váha vzduchu ok plus výměna prasklé hadice sání(hadice mezi filtrem a klapkou) závada stále stejná zítra zkouška jiných vstřiků plus výměna těsnění sání

• o 2 týdny později...
Vloženo

Takže ta výměna vstřiků a přetěsnění sání mělo něco do sebe asi se potřebovala srovnat řj starty už dobrý jinak jsem měřil tlaky ve válcích a je to tak na hraně 1.11 2.12 3.12,5 4.11barů lukas111

Odesláno z mého ZP953 pomocí Tapatalk

• o 3 měsíce později...
  • o 1 rok později...
  • o 3 týdny později...
Vloženo

Dobrý den,

vlastnim octavii 1.6 75kw r.v. 2002

stav km: 238xxx

při studenem startu má auto snahu chcipnout a hrozně ten motor cuká.

musim cca 3x prošlápnout plyn a pak se to srovná.

obcas ještě při rozjezdu je to takové otupělé(nemá poradny tah), ale jakmile se rozjedu tak už nemám žádný problém a auto jede suprove.

Predem děkuji za rady 

Vloženo
Dobrý den,
vlastnim octavii 1.6 75kw r.v. 2002
stav km: 238xxx
při studenem startu má auto snahu chcipnout a hrozně ten motor cuká.
musim cca 3x prošlápnout plyn a pak se to srovná.
obcas ještě při rozjezdu je to takové otupělé(nemá poradny tah), ale jakmile se rozjedu tak už nemám žádný problém a auto jede suprove.
Predem děkuji za rady 

Máš nějaké novinky ohledně tvého problému? Zdá se že mám stejný a nikdo nemůže přijít na to čím to je.

Odesláno z mého LG-D855 pomocí Tapatalk

• o 6 let později...
Vloženo

Zdravím všechny,

pořídil jsem si jako první auto před půl rokem a to Škodu Octavii I 1.6I z roku 2001. V poslední době mě, trápí špatné studené starty. Odpoledne přijdu k auto, nastartuju a v prvních několika sekundách má auto tendenci napůl umřít (klesnou otáčky pod tisíc a dojde k takovému kuckání - pouze jednou, pak už vše ok). Pokud nečekám po nastartování a ihned se pokusím vyjet - zmáčknu spojku a auto i zdechne. Spíše si myslím, že jde o náhodu zda poklesnou otáčky nebo auto spadne. V zapětí můžu natočit znova auto a už se to nestane. Na teplotu to má minimální vliv, v zimě to bylo horší, ale i v 10-15C problém přetrvává.

Napadá někoho z vás, co by to mohlo být?

Na internetu jsem našel video, který vykazuje úplně stejný problém.
https://www.youtube.com/watch?v=6ht52b_paoY

Díky, Martin.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...