O175KW Vloženo 1. Červen 2011 Sdílet Vloženo 1. Červen 2011 Dobry den. chcel by som sa vas spytat, ci by ste mi nevedeli poradit. mam octaviu 1.6 75KW r.v. 2002. je to octavia s lpg solaris. rano ked nastartujem auto cuka, a snazi sa zdochnut, ked mu pridam (staci iba trosku) uz necuka na volnobeh ide vyborne. vykon nestraca. vymeneny palivovy filter, sviecky, vycistena a nastavena škrt.klapka, vymeneny olej a olejovy filter. Toto cukanie robi cisto iba za studena. sytič asi zapina lebo otacky idu na 1200 ale dakedy aj na 1500 a potom to spadne na 800 a cuka to medzi 800 az 500. prosim poradte Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jojo24 Vloženo 4. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2011 Ahoj ja mam asi podobny problem .. Mam 1.8T 110kw,rv '03 a rano ked nastartujem tak mi znova zacalo tak cukat ako ked uz uz islo zdochnut.. tak som pridal .. a po chvilke prestalo.. ale dnes aj cestou do prace. . mi to proste nejak zase zacalo aj pocas jazdy ked som sa rozbiehal na semafore.. teplota co mi standardne vyskoci na 90 .. sa dnes drzala pod.. a to mi robi odvcera ako poriadne prsalo.. ked neprsi..tak je to OK.. Prosim poradte Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
O175KW Vloženo 4. Červenec 2011 Autor Sdílet Vloženo 4. Červenec 2011 ahoj v tomto ti neviem poradit. ja mam 1.6 75KW. robil mi to vadny egr ventil co vyhadzovala diagnostika. tento som vymenil za novy (vycistenie nepomohlo) a odvtedy auto ide normalne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas111 Vloženo 3. Duben 2016 Sdílet Vloženo 3. Duben 2016 Zdravím mám problém se studeným startem v teplejším počasí v zimě ok. Motor chytne na 3 válce a střílí do výfuku cca 30 vteřin diagnostika nepíše žádnou chybu. Zhruba před 20000km dělaná generálka motoru špatná ovalita na 2 a 3 válci. JInak mám nové svíčky,kabely,cívku, vyčistěné a odzkoušené vstřiky ne teda těsnost, nové čidlo teploty,čištění a nastavení škrtící klapky,nová lambda před katem cca 35000km,měření tlaku paliva ok. Napadají mě třeba vstřiky ale dělalo by to pořád i v zimě.Jinak auto jede v pohodě výkon a spotřeba ok. Jsem už trochu bezradnej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas111 Vloženo 3. Duben 2016 Sdílet Vloženo 3. Duben 2016 Tak dneska to dělalo celej den naskočila chyba 16555 systém příliš chudý(1.řada válců)-přerušovaný sonda před katem ukazuje 1,45V a 111 sonda za katem 0,7V 100 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas111 Vloženo 4. Duben 2016 Sdílet Vloženo 4. Duben 2016 tak dnes měřené lambdy před katem a za katem ok egr taky ok přestávám mít nápady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas111 Vloženo 5. Duben 2016 Sdílet Vloženo 5. Duben 2016 dnes zkouška startu s odpojenou váhou vzduchu a start ok ještě to párkrát zkusím a nechám změřit váhu osciloskopem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milosk Vloženo 11. Duben 2016 Sdílet Vloženo 11. Duben 2016 Neprisava to nekde vzduch za vahou,netěsné sani? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas111 Vloženo 12. Duben 2016 Sdílet Vloženo 12. Duben 2016 To nevím každopádně mám nakoupené nové těsnění na sání jen ho vyměnit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas111 Vloženo 13. Duben 2016 Sdílet Vloženo 13. Duben 2016 tak váha vzduchu ok plus výměna prasklé hadice sání(hadice mezi filtrem a klapkou) závada stále stejná zítra zkouška jiných vstřiků plus výměna těsnění sání Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas111 Vloženo 16. Duben 2016 Sdílet Vloženo 16. Duben 2016 přetěsněné sání výměna vstřikovačů z funkčního auta a výsledek nula takže se chystám ještě změřit tlaky za studena Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas111 Vloženo 30. Duben 2016 Sdílet Vloženo 30. Duben 2016 Takže ta výměna vstřiků a přetěsnění sání mělo něco do sebe asi se potřebovala srovnat řj starty už dobrý jinak jsem měřil tlaky ve válcích a je to tak na hraně 1.11 2.12 3.12,5 4.11barů lukas111 Odesláno z mého ZP953 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas111 Vloženo 31. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2016 Závada se starty se objevila znovuOdesláno z mého ZP953 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Egid Vloženo 20. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2017 Podarilo sa to nejako vyriešiť? Mám podobný problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas111 Vloženo 20. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2017 Závada se nepodařila vyřešit ale auto jem už prodal a nevím jak bojujr nový majitel jestli mu to nevadí a neřeší toOdesláno z mého ZP953 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DominoOctavia1.6i Vloženo 7. Září 2017 Sdílet Vloženo 7. Září 2017 Dobrý den, vlastnim octavii 1.6 75kw r.v. 2002 stav km: 238xxx při studenem startu má auto snahu chcipnout a hrozně ten motor cuká. musim cca 3x prošlápnout plyn a pak se to srovná. obcas ještě při rozjezdu je to takové otupělé(nemá poradny tah), ale jakmile se rozjedu tak už nemám žádný problém a auto jede suprove. Predem děkuji za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noxik600 Vloženo 8. Září 2017 Sdílet Vloženo 8. Září 2017 A VAG? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danson Vloženo 13. Září 2017 Sdílet Vloženo 13. Září 2017 Dobrý den, vlastnim octavii 1.6 75kw r.v. 2002 stav km: 238xxx při studenem startu má auto snahu chcipnout a hrozně ten motor cuká. musim cca 3x prošlápnout plyn a pak se to srovná. obcas ještě při rozjezdu je to takové otupělé(nemá poradny tah), ale jakmile se rozjedu tak už nemám žádný problém a auto jede suprove. Predem děkuji za rady Máš nějaké novinky ohledně tvého problému? Zdá se že mám stejný a nikdo nemůže přijít na to čím to je.Odesláno z mého LG-D855 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noxik600 Vloženo 13. Září 2017 Sdílet Vloženo 13. Září 2017 A teplotne čidlo? V Jak na to je to prve na vymenu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartFan Vloženo 25. Března Sdílet Vloženo 25. Března Zdravím všechny, pořídil jsem si jako první auto před půl rokem a to Škodu Octavii I 1.6I z roku 2001. V poslední době mě, trápí špatné studené starty. Odpoledne přijdu k auto, nastartuju a v prvních několika sekundách má auto tendenci napůl umřít (klesnou otáčky pod tisíc a dojde k takovému kuckání - pouze jednou, pak už vše ok). Pokud nečekám po nastartování a ihned se pokusím vyjet - zmáčknu spojku a auto i zdechne. Spíše si myslím, že jde o náhodu zda poklesnou otáčky nebo auto spadne. V zapětí můžu natočit znova auto a už se to nestane. Na teplotu to má minimální vliv, v zimě to bylo horší, ale i v 10-15C problém přetrvává. Napadá někoho z vás, co by to mohlo být? Na internetu jsem našel video, který vykazuje úplně stejný problém. https://www.youtube.com/watch?v=6ht52b_paoY Díky, Martin. IMG_5768.MOV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.