Přejít na obsah

Vypíná motor


robhol

Doporučené příspěvky

Chtěl bych poprosit o radu, v průběhu asi tří měsíců se mi stalo to, že i při jízdě, nebo i když jsem zastavil, tak se mi z ničeho nic vypnul motor. Po opětovném pokusu o nastartování to točilo, ale motor nechtěl naskočit. Až asi po dvou minutovém opětovném zkoušení zase naskočil a pak běžel dál v pohodě. Zajel jsem do servisu pro napojení na počítač a ten nevyhodnotil žádnou závadu. Vždy je to z ničeho nic. Když mi to udělalo naposledy, mimochodem v plné špičce na křižovatce a ještě v odbočovacím pruhu a samozřejmě jsem stál první, tak se to vyplo, jako bych vypnul klíčkem zapalování, ale když se mi to stalo při jízdě, mimochodem asi dvakrát na dálnici při 130 km/h, tak začala pípat a blikat kontrolka oleje a žhavení, kontroloval jsem pak hladinu oleje, ale to bylo v pořádku a žhaviče jsou taky ok. Jsem opravdu bezradný, za chvíli dovolená a velice nerad bych skončil někde v zahraničním servisu, kde na nic nedojdou, ale zaplatím za jejich čas ěkný balík. Proto prosím o radu, zda-li s tímto problémem nemá někdo z Vás zkušenosti. Předem moc děkuji za pomoc. Robert

Octavia I, 1,9 TDI

r.v. 5/1999

66kW

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Při nastartovaném motoru "pokvedlat" klíčem?

Třeba. Bez rozebírání ničeho.

Jinak dostat se přes plasty ke spínačce a zase při nastartovaném motoru zahýbat kabely vedoucí od spínačky. Ale nevytáhnout žáden drát!

Třeba se to taky vůbec nemůsí takto projevit. Zase když už budeš tak blízko výměny spínačky, tak ji vyměň. Zas tolik stát nemůže. Furt lepší než nejistota před zahraniční dovolenou.

PS:

Při koupi spínačky bacha na čínské podroby. Před časem jsme s kámošem na jeho Feldě měnili spínačku a ta měla ty fastony tak tenké, že na tom ty kabely vůbec nedžely :feve: .

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem řádně kvedlal a nechcíplo...:-( Ale je fakt, že by to ve spínačce být mohlo, protože zrovna nejzdravější asi nebude....Mám autorádio nastavené tak, že se vypne při vysunutí klíčku ze zapalování a mě to dělá to, že třeba na benzínce vypnu motor, rádio jede a třeba jen ťuknu do klíčku, aniž bych na něj sahal a radio se vypne a stejně tak naopak, ťuknu nebo s ním trošku pohnu a zapne se... Doufám v to... V pátek jdu měnit spínačku, cena prej 300,- až 400,-, tak pak uvidím...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...