Přejít na obsah

Úplná ztráta výkonu - čidlo teploty spalin a senzor odchylky tlaku

renek

Doporučené příspěvky

Na mé Octávii II 1.9tdi 77kw PD se mě dost často stává, že auto během jízdy úplně ztratí výkon a otáčky motoru spadnou až na volnoběh. Výkon spadne kdykoliv i při rozjezdu.Reakce plynového pedálu nejsou žádné až do doby kdy jej úplně povolím a znovu sešlápnu. S tím mi ještě svítí kontrolka SYSTÉM KONTROLY VÝFUKOVÝCH PLYNŮ. V servisu to napichli a zjistili, že to hlásí nějakou chybu kolem čidla spalin.Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdá se,že problém kolem ztráty výkonu byl vyřešen.Byla povolená mínusová svorka u autobaterie.Plynový pedál už reaguje bez problémů. Kontrolka výfukových plynů stále svítí, ale to se vyřeší ve středu v servisu výměnou toho čidla.

Odkaz ke komentáři

Zdá se,že problém kolem ztráty výkonu byl vyřešen.Byla povolená mínusová svorka u autobaterie.Plynový pedál už reaguje bez problémů. Kontrolka výfukových plynů stále svítí, ale to se vyřeší ve středu v servisu výměnou toho čidla.

Takže tou baterii to nebylo a ani tím čidlem spalin.Závada stále přetrvává.Našel jsem na fóru tento jeden příspěvek (problém pri jízdě-ztráta výkonu-poraďte 1.9 PD) ,který se podobá tomu mému,ale bohužel není tu napsáno jak tu závadu vyřešil. V úterý jedu znovu do servisu a bude se laborovat znova.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

včera se mi poprvé objevil stejný problém na naší Octavii. Objevuje se spíše brzy po zahájení jízdy, potom už ne, kontrolka svítí stále. Den předtím jsem zaznamenal lehké chrastění pod autem, ale neměl jsem možnost nic zkontrolovat. Na foru k Fabii jsem našel tuto zkušenost, tak se příští víkend mrknu ještě pod auto. Svorky na baterii mám v pořádku.

text: ""samozřejmě to dej na vag, ALE mě ta kontrolka taky svítila trvale. Lítal jsem po kamarádech co mají VAG a třikrát jsem chybu nechal vymazat ( něco s lambdou 2) a vždycky po pár kilometrech kontrolka svítila znovu. Z nějakého důvodu jsem se mrknul pod auto a co nevidím - rozpojený kabel co vede od lambdy pod katem.

Prostříkl jsem to nějakým kontoxem , zacvaknul jsem konektory do sebe a po několika startech kontrolka zhasnula. Tím neříkám, že se znovu nerozsvítí, ale podívej se pro jistotu, abys nelítal zbytečně jako já. K rozpojení došlo asi při opravě přední části výfuku a pak to někdo zapoměl spojit. Je to jen další z miliardy důvodů svítící oranžové kontrolky.""

link: http://forum.skodahome.cz/topic/98590-svietiaca-kontrolka/page__p__1450799__hl__%2Bkontrola+%2Bv%C3%BDfukov%C3%BDch+%2Bplyn%C5%AF__fromsearch__1#entry1450799

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...