ladik57 Vloženo 5. Červenec 2011 Vloženo 5. Červenec 2011 Mam problem s tymto motorom. Ked ho nastartujem za studena tak zacne klepat ale asi len 30sekund a potom stichne a ide normalne. Pripada mi to ako kebya klepali ventily. Mam najazdenych 242 000km. Neviete co s tym? Citovat
Luke.Kraut Vloženo 8. Červenec 2011 Vloženo 8. Červenec 2011 Jako klepe něco uvnitř motoru nebo se třepe motor celý? Jestli to nejsou třeba silenbloky vybité... to bych tak viděl na tohle při tolik km... Citovat
Tesna Vloženo 8. Červenec 2011 Vloženo 8. Červenec 2011 Měl jsem na Oktě podobnou zkušenost jen s tím rozdílem, že toto klepaní / zvonění se projevovalo zhruba prvních ca. 5 kilometrů, pokud jsem na to trošku šlápl. Při normální jízdě bez zátěže no problem, po zahřátí motoru taktéž. A souviselo to podle mne s tím, že prostě chvíli trvalo, než se motor zahřál a olej se dostal všude tam, kam měl, včetně hlavy motoru a hydroštelů. Jen pro srovnání, ve Focusu jsou budíky oleje a při nastartování je na maximu (olej studený a hustý) a teprve po ujetí 10 - 15 km poklidnouíjízdou jde tlak a teplota oleje na normál a při jízdě v zátěži klesne tlak cca. o 30% proti "startovací" hodnotě, při odřazení a volnoběhu dokonce o 50%. Citovat
Johny159 Vloženo 8. Červenec 2011 Vloženo 8. Červenec 2011 Hydroštely - dokud to jede, nechal bych to tak... Citovat
ladik57 Vloženo 9. Červenec 2011 Autor Vloženo 9. Červenec 2011 nemozem takto poskodit vacky alebo ventily? predsa to ide par sekund nasuchu. pozeral som aj na olejovy filter ci ma klapku a ma, ci nahodou mi nepada olej. (filter je znacky man) Citovat
Dr. Driver Vloženo 9. Červenec 2011 Vloženo 9. Červenec 2011 Taky mi klepaly hydroštely prvních pár sekund po nastartování a je to asi tím, že chvíli trvá než vymezí provozní vůle a celkově si myslím, že když nenastartuješ a hned jí na plnej plyn neodpíchneš kupředu, tak to tomu motoru nikterak vážně neškodí horší by bylo kdyby to klepání pokračovalo i po zahřátí motoru, to už by byl důvod k řešení přímo servisním úkonem. Zkus vyměnit olej za nějaký hustější popř. řidší nežli tam máš teď. Třeba já sem přecházel z polo_syntetiky na plnou syntetiku a nakonec mi ten rozvod klepal i při zcela zahřátym motoru, takže sem přešel z5 na polo_syntetiku a hle klepání zmizelo ale je to už pár let z5. nevím jaký rok výroby máš ty..? Citovat
ladik57 Vloženo 10. Červenec 2011 Autor Vloženo 10. Červenec 2011 je to rocnik 2001. olej tam davam 5W40 Valvoline. zatial to klepanie zmizlo pri starte ale ked sa zapocuvam do zvuku motora tak pocut mierne klepanie ventilov. myslis zeby som mal zmenit olej? auto od vyroby behalo na tento 5w40 ale pravdepodobne castrol. Citovat
Dr. Driver Vloženo 10. Červenec 2011 Vloženo 10. Červenec 2011 (editace) Tak do Octávky z roku 2001 je to na hranici syntetiky - polo syntetiky. Já bych být tebou zkusil vyměnit za olej 5w40 Motorex. Dost lidí, kterým sem ho doporučil mi psalo, že se chod motoru výrazně zklidnil a ztišil Já osobně ho do aut dávam taky a nikdy jsem s ním žádnej problém neměl. Je dražší než standardní oleje, ale svou kvalitou, nízkým bodem odparu a vynikajícími mazacími vlastnosti už od počátku startu u studeného motoru jsem zatím neobjevil žádný lepší ani nikdo jiný komu jsem ho doporučil mi o lepším oleji zatím neřekl. Tady je link na e-shop: http://www.motorexcz.com/ Mají to tam trochu zmatečně řešené, takže jim spíš napiš e-mail nebo zavolej že chceš 4 litrové balení. Takhle po 1 litrovkách by tě to vyšlo sakra draho Osobně bych ti doporučil přímo tento olej vyvinutý pro koncernová auta od VW: http://www.motorexcz.com/produktyCarLine/profile-v-xl-detail_184 Sice litr stojí stejně jako 4L Valvoline nebo Castrol, ale kvalita o milion procent rozdílná Kdo přestal řešit cenu a má svůj motor opravdu rád a váží si ho, tak mu dopřeje kvalitu, i když si musí šáhnout hlouběji do kapsy . Osobně už bych jinou značku do auta nedal po zkušenostech s těmito oleji! Editováno: 10. Červenec 2011, autor: Dr. Driver Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.