joos Vloženo 11. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2011 Zdravím, mám dotaz na který mi zatím nikdo nedokázal odpovědět. Měnil jsem minulý týden silentbloky zadní nápravy a po nasazení z jednoho silentbloku začal téct olej. Jedná se o silentbloky s typem uložení - hydroložisko. Je nutné tento silentblok zase vyměnit nebo je možné s ním jezdit? Jaký má vůbec kapalina v tomto typu silentbloku význam? Díky za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 11. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2011 Mým laickým myšlenkovým pochodem jsem usoudil, že z nějakého důvodu tam ten olej je, že se ho tam někdo nesnažil dostat jen tak, a že se z ničeho nejmenují "hydroložiska". Takže jak? Ještě si myslíš, že tam ten olej je k ničemu a že klidně ať vyteče? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
joos Vloženo 12. Červenec 2011 Autor Sdílet Vloženo 12. Červenec 2011 Ten olej v silentbloku určitě nějaký význam má ale nevím jak moc velkej. Silentlok je prostě kus gumy a tento má z nějakého důvodu v sobě ještě olej. Nechápu proč a jak moc je tam důležitej. Zajímá mě jestli když ten olej vyteče tak to ovlivní třeba jenom životnost nebo jestli je celej v řiti a můžu to rovnou nechat zase měnit nebo s tím ještě něco odjezdím. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 12. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2011 Brácha googel: "Hydrovložky Hydroložiská a hydrovložky sú elastomérové pružiny s integrovaným hydraulickým tlmením. Týmito konštrukčnými prvkami je možné realizovať nadkritické uloženie s veľkou schopnosťou tlmenia v rezonančnom pásme bez výraznejšieho ovplyvnenia izolácie chvení telies. Oblasťami použitia sú uloženie motorov v úžitkových vozidlách a člnoch, ako aj na motorových vozidlách, najmä v kabínach vodičov. " Jestli z něj vytekl olej, tak už určitě nemá ty vlastnosti jako má mít. Otázka zní jestli je má alespoň takové jakoby tam byl pouze gumový. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
joos Vloženo 12. Červenec 2011 Autor Sdílet Vloženo 12. Červenec 2011 Díky za google nějak jsem to přehlídnul když jsem to hledal. Každopádne mi to podle popisu připadá že své vlastnosti ztratil (ale vypadá to že jenom ty které má dáky hydrouložení). Jinak by to mohlo být ok. Stejně to ale raději při vhodné příležitosti nechám vyměnit. Sichr je sichr. Díky za konzultaci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.