Mirad Vloženo 13. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2011 (editace) Dnes som po natankovani vynuloval pocitadlo kilometrov a od toho momentu mi stoji na 0000, pricom nenaskakuje ani hlavne pocitadlo. V minulosti sa mi stalo, ze bolo potrebne nanovo vyresetovat pocitadlo, ale teraz to nepomaha. Ked sa s tym trochu pohram tak sa mi to rozbehne ale dojde do do 1 km a tam sa to znovu zasekne. Neviete mi poradit co s tym? Auto chcem prave predat a nemam chut do toho investovat. Mam Feliciu. Editováno: 13. Červenec 2011, autor: Mirad Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
modrafelda96 Vloženo 9. Únor 2013 Sdílet Vloženo 9. Únor 2013 jak je to s tím počítadlem kilometrů u Felicií? Odchází často? Moji známí měli celkem 4 Felicie a u žádné nebyl problém s počítadlem a to měly najeto i přes 200000 km. Také by mě zajímalo, proč stará auta, např. Škoda 105, měla počítadlo ujetých km jen pětimístné a novější auta mají šestimístné a proč třeba Škoda 100 neměla ani denní počítadlo? Díky za odpověď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 9. Únor 2013 Sdílet Vloženo 9. Únor 2013 Tak po řadě: - tam se nemá co zkazit pokud to jede v režimu pro který to bylo konstruované i kdyby se to přetočilo 100x dokola - když vznikala Š105 nikdo netušil, že to auto přežije 100 tkm - prostě to tehdy nikdo neřešil. Takhle by ses mohl ptát na cokoliv při porovnání aut s rozdílem víc jak 20-30 let (s postupující dobou je to číslo stále menší) v roce "narození". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 10. Únor 2013 Sdílet Vloženo 10. Únor 2013 jak píše Wojnar ... k ad1 pokud to jede v režimu pro který to bylo konstruované .... doplnil bych to, že kazí se právě přetáčením tacho zpět Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 10. Únor 2013 Sdílet Vloženo 10. Únor 2013 Přesně tohle jsem měl na mysli Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Felicius Vloženo 14. Únor 2013 Sdílet Vloženo 14. Únor 2013 Čest, když vytáhneš palubovku ven a z ní ten tachometr tak uvidíš, že na tom převodu je vylomený zub na ozubeném kole. Celé to ozubení se dá vyměnit a sadu koleček koupíš v neoriginálních autodílech Škoda. Čus-bus, Felicius! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 14. Únor 2013 Sdílet Vloženo 14. Únor 2013 No, akorát, že problém vznikl a byl někdy před dvěma léty. Letos tu řešíme už jen teorii o životnosti a fcích Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
modrafelda96 Vloženo 15. Únor 2013 Sdílet Vloženo 15. Únor 2013 pamatuji si, že u Favorita, který měl táta, přestalo fungovat počítadlo ujeté vzdálenosti už někdy kolem 50000 km a poté někdy kolem 100000 km, pak se auto prodalo, přitom tachometr nebyl nikdy stočen, auto bylo kupováno jako nové. Takže podle mě se může stát, že počítadlo odejde i při používání v režimu, pro který to bylo konstruované, jak píšete. Nevím, jestli Felicie už mají jinou konstrukci počítadla, která by mohla být spolehlivější než u Favorita Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos93 Vloženo 28. Březen 2013 Sdílet Vloženo 28. Březen 2013 mě to taky na favoritu nešlo denní počitadlo, někdy se to seplo a fungovalo třeba jen 10 km jindy to nejelo vubec já ted u felicie mám to že mi tachometr jde o 10 km navíc takže celkem to je taky blbý... ale vyřešim to změnou přistrojovky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 28. Březen 2013 Sdílet Vloženo 28. Březen 2013 A jakou pak tam chceš dát aby ti to ukazovalo přesně? Sériová bude vždy ukazovat víc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 29. Březen 2013 Sdílet Vloženo 29. Březen 2013 vyřešíš to tak, že převlékneš opatrně ručku přes doraz a podíváš se kde se zastaví. Zapamatuješ si to, sundáš ručku a nasadíš ji zpět zhruba o tu vzdálenost co činí 10km/h. Pak Ručku opět opatrně převlékneš zpět před doraz a můžeš na nějaké m dědinském radaru otestovat. Možná si palubku ještě nechej rozdělanou, kdyby se ti nezadařilo na první pokus . Pak ti to bude ukazovat dobře. Výměna budíků nepomůže Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Felicius Vloženo 29. Březen 2013 Sdílet Vloženo 29. Březen 2013 Zdarec, Feldaři! Nejprve omluva pro Wojnara, ten letopočet mi uletěl... Soráč. Jinak k těm tachometrům, co se týče ukazatele, že ukazuje o 10 km/h více, tak jsem to kdysi dávno řešil a vždy to bylo zapříčiněno tím, že nějaký "Floutek" stáčel km! Vždy jsem vytáhnul ven tachometr a opatrně prsty povytáhnul rafiku a pak pootočil na hřídelce a nasadil. Jelikož v té době nebylo moc radarů v ulicích, tak jsem to kontroloval podle jiné Feldy. Tam jsem se podíval, kolik mi ukzuje otáčkoměr při zařazeném 3.rychlostním stupni a rychlosti 50 km/h. Pak jsem už jen "ladil". Tekrát za nový tacháč chtěli 1.200,-kč a na vrakáči přišel na 1.000,-kč. Takže se vyplatilo si s tím vyhrát. Čus-bus, Felicius! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos93 Vloženo 2. Duben 2013 Sdílet Vloženo 2. Duben 2013 no tak já tam mám hodiny misto otačkoměru a ty se mi tam fakt nelibí tak budu davat otačkoměr a to už s jinou přistrojovkou a pokud tam to bude dělat tak to zkusim přetočit podle toho navodu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
teg Vloženo 22. Květen 2013 Sdílet Vloženo 22. Květen 2013 Mě se také pokazilo počítadlo km při 70 000km-Feldu jsem kupoval novou a dodnes ji mám-,úplně se rozpadlo poháněcí kolečko v tachometru.Tak jsem dal jiný tach.,protože díly se nekoupí.Favorit má tachometr trochu jinný,nejdou použít díly,jinak je ovládání,uvnitř,denních km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.