Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Dnes som po natankovani vynuloval pocitadlo kilometrov a od toho momentu mi stoji na 0000, pricom nenaskakuje ani hlavne pocitadlo. V minulosti sa mi stalo, ze bolo potrebne nanovo vyresetovat pocitadlo, ale teraz to nepomaha. Ked sa s tym trochu pohram tak sa mi to rozbehne ale dojde do do 1 km a tam sa to znovu zasekne. Neviete mi poradit co s tym? Auto chcem prave predat a nemam chut do toho investovat. Mam Feliciu.

Editováno: , autor: Mirad
  • o 1 rok později...
Vloženo

jak je to s tím počítadlem kilometrů u Felicií? Odchází často? Moji známí měli celkem 4 Felicie a u žádné nebyl problém s počítadlem a to měly najeto i přes 200000 km.

Také by mě zajímalo, proč stará auta, např. Škoda 105, měla počítadlo ujetých km jen pětimístné a novější auta mají šestimístné a proč třeba Škoda 100 neměla ani denní počítadlo? Díky za odpověď

Vloženo

Tak po řadě:

- tam se nemá co zkazit pokud to jede v režimu pro který to bylo konstruované i kdyby se to přetočilo 100x dokola

- když vznikala Š105 nikdo netušil, že to auto přežije 100 tkm

- prostě to tehdy nikdo neřešil. Takhle by ses mohl ptát na cokoliv při porovnání aut s rozdílem víc jak 20-30 let (s postupující dobou je to číslo stále menší) v roce "narození".

Vloženo

Čest, když vytáhneš palubovku ven a z ní ten tachometr tak uvidíš, že na tom převodu je vylomený zub na ozubeném kole. Celé to ozubení se dá vyměnit a sadu koleček koupíš v neoriginálních autodílech Škoda. Čus-bus, Felicius!

Vloženo

pamatuji si, že u Favorita, který měl táta, přestalo fungovat počítadlo ujeté vzdálenosti už někdy kolem 50000 km a poté někdy kolem 100000 km, pak se auto prodalo, přitom tachometr nebyl nikdy stočen, auto bylo kupováno jako nové. Takže podle mě se může stát, že počítadlo odejde i při používání v režimu, pro který to bylo konstruované, jak píšete. Nevím, jestli Felicie už mají jinou konstrukci počítadla, která by mohla být spolehlivější než u Favorita

• o 1 měsíc později...
Vloženo

mě to taky na favoritu nešlo denní počitadlo, někdy se to seplo a fungovalo třeba jen 10 km jindy to nejelo vubec :D já ted u felicie mám to že mi tachometr jde o 10 km navíc takže celkem to je taky blbý... ale vyřešim to změnou přistrojovky :)

Vloženo

vyřešíš to tak, že převlékneš opatrně ručku přes doraz a podíváš se kde se zastaví. Zapamatuješ si to, sundáš ručku a nasadíš ji zpět zhruba o tu vzdálenost co činí 10km/h. Pak Ručku opět opatrně převlékneš zpět před doraz a můžeš na nějaké m dědinském radaru otestovat. Možná si palubku ještě nechej rozdělanou, kdyby se ti nezadařilo na první pokus :kol-28: . Pak ti to bude ukazovat dobře. Výměna budíků nepomůže

Vloženo

Zdarec, Feldaři! Nejprve omluva pro Wojnara, ten letopočet mi uletěl... Soráč. Jinak k těm tachometrům, co se týče ukazatele, že ukazuje o 10 km/h více, tak jsem to kdysi dávno řešil a vždy to bylo zapříčiněno tím, že nějaký "Floutek" stáčel km! Vždy jsem vytáhnul ven tachometr a opatrně prsty povytáhnul rafiku a pak pootočil na hřídelce a nasadil. Jelikož v té době nebylo moc radarů v ulicích, tak jsem to kontroloval podle jiné Feldy. Tam jsem se podíval, kolik mi ukzuje otáčkoměr při zařazeném 3.rychlostním stupni a rychlosti 50 km/h. Pak jsem už jen "ladil". Tekrát za nový tacháč chtěli 1.200,-kč a na vrakáči přišel na 1.000,-kč. Takže se vyplatilo si s tím vyhrát. Čus-bus, Felicius! :kol-142:

Vloženo

no tak já tam mám hodiny misto otačkoměru a ty se mi tam fakt nelibí tak budu davat otačkoměr a to už s jinou přistrojovkou a pokud tam to bude dělat tak to zkusim přetočit podle toho navodu :)

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Mě se také pokazilo počítadlo km při 70 000km-Feldu jsem kupoval novou a dodnes ji mám-,úplně se rozpadlo poháněcí kolečko v tachometru.Tak jsem dal jiný tach.,protože díly se nekoupí.Favorit má tachometr trochu jinný,nejdou použít díly,jinak je ovládání,uvnitř,denních km.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...