Publikováno Červenec 16, 201114 r Zdravim všechny,cele odpoledne jsem projizdel ruzna temata a muj problem jsem tu nenasel tak se omlouvam jestli by tu nahodou byl. mam technicky problem mam škoda fabia 1.9 TDI 74KW combi.mam originalni autoradio a kdykoli seslapnu brzdovy pedal nebo zatacim doleva ci doprava tak zacnou praskat repra autoradio se o 90% stisi a nic nehraje zkousel jsem tam davat jine autoradio pioneer a dela to same at mam zaple radio nebo cd nebo flash disc je to jedno mate nejaky nekdo napad v cem je problem?
Červenec 19, 201114 r zkus vytáhnout pin 1 s černého konektoru jestli to bude dělat furt... možná to dává nesmyslný gala signál
Červenec 20, 201114 r Autor tak mam novy problem autoradio zazrakem bezi nicmene kdyz teplota auta vystoupne na provozni teplotu 90 C tak autoradio prestane bezet,funguje ale zvuk se neozyva.nejaky dalsi napad?
Červenec 25, 201114 r Autor Problem vyresen,magnet praveho zadniho repra mi kostril s konstrukci auta a skratovavalo to proto to vypadavalo staci izolace a je po problemu
Červenec 26, 201114 r Po problému není - magnet repra nemá co dělat problém při dotyku s kostrou. Jen jsi odstranil možnost průchodu proudu z koše repra na kostru auta, ale napětí výstupního signálu rádia ani tak nemá co dělat na koši reproduktoru. Máš buď někde kraťas mezi přívodní svorkou repra a jeho košem, nebo máš mezizávitový zkrat na kmitací cívce repra. Obojí znamená ohrožení výstupních zesilovačů rádia - i když je ochrany odstaví, bude to zlobit neustálými výpadky v reprodukci, jak bude ochrana odepínat zesilovače. Je potřeba proměřit repráky a poruchu nechat buď odstranit (převinout reprák), nebo ho celý vyměnit za bezvadný.
Březen 17, 201213 r Prosím o radu! Mám fabii I combi a při nastartování se mi zapne rádio, svítí, vše bez problému, ale asi na 2sek se ozve zvuk v pořádku, ale pak se mi reproduktory ztiší a je slyšet jen praskání ze zadní části. Zvuk se mi oběví až po cca 10x vypnutí a zapnutí rádia. Nevíte čím to? Teď po zimě jsem spozoroval, že mi do kufru začalo zatékat, může to mít taky nějaký vliv? Děkuji všem za radu!
Březen 17, 201213 r To vypadá opravdu na tu vlhkost, nateklo k zadním reprům a zkratuje to jejich přívod. Autorádia mají většinou debilovzdorné koncové stupně, které při přetížení zkratem nebo téměř zkratem samy vypnou a po chvilkovém čekání (když jejich tepelná ochrana před přetížením zase vychladne) zkoušejí zátěž (reprák) zase připojit. Když jsou dost trpělivé, ohřeje se i to místo navlhnutí = vysuší se a zkrat zmizí, tím se obnoví normální funkce zesilovače a rádio hraje jako by nic. Po odstavení auta tam zas vlhkost zkondenzuje a kolotoč se opakuje nanovo. Musíš vysušit všecku vlhkost zmíst, kde nemá co dělat a reproduktorové přívody a svorky před další vlhkostí chránit - nějakým lakem, izolační bužírkou (smršťovací) a podobně.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.