alco Vloženo 5. leden 2008 Sdílet Vloženo 5. leden 2008 Zdravim Vas potrebujem malu radu, na fabii 2001 -1,4MPi mi z nicoho nic za jazdy spadne rucicka Tachometra, prestane sa ratat aj kilometre, rano ked sadnem do auta to skoro vzdy ide. cizem mam pocit ze ked je to studene ze to ide, ale to moze byt len moj dohad. na diagnostike ziadna zavada a test budikov OK. ked mi to spadne a niekedy skocim do jamy tak tiez to nabehne ale tak isto moze byt nahoda... neviete poradit pls kde je snimac rychlosti na prevodovke alebo ci tam vobec je pripadne kde by mohla byt zavada? dakujem pekne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alco Vloženo 5. leden 2008 Autor Sdílet Vloženo 5. leden 2008 Jeden prispevok ohladom tohoto som tu nasiel ale bez nejakeho vysvetlenia... Auto ma ABS cize pravde podobne to je brane s jednotky ABS. neviem si rady s tym... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_ek Vloženo 5. leden 2008 Sdílet Vloženo 5. leden 2008 teď jsem nepobral jestli ty máš ABS nebo ne. Máš-li ABS, tak signál rychlosti jde z čidel ABS a když nemáš, tak je frekvenční z převodovky. Problém bych asi viděl v motorku pod ručičkou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alco Vloženo 5. leden 2008 Autor Sdílet Vloženo 5. leden 2008 teď jsem nepobral jestli ty máš ABS nebo ne.Máš-li ABS, tak signál rychlosti jde z čidel ABS a když nemáš, tak je frekvenční z převodovky. Problém bych asi viděl v motorku pod ručičkou je tam ABS a problem v motorceku nebude pretoze ked mi padne rucicka nepocita ani ubehnute km... a displej motorcek nema Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 5. leden 2008 Sdílet Vloženo 5. leden 2008 je tam ABS a problem v motorceku nebude pretoze ked mi padne rucicka nepocita ani ubehnute km... a displej motorcek nema pokud máš abs a nesvítí ti kontrolka brzd - pak signál o rychlosti je o.k. vidím to na budíky, zkus je vyndat, odpojit konektory, prohlédni je a zapoj to zpátky a uvidíš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alco Vloženo 11. leden 2008 Autor Sdílet Vloženo 11. leden 2008 pokud máš abs a nesvítí ti kontrolka brzd - pak signál o rychlosti je o.k. vidím to na budíky, zkus je vyndat, odpojit konektory, prohlédni je a zapoj to zpátky a uvidíš bolo to vadne cidlo na prevodovke.. bol tam aj ABS ale snimanie bolo z cidla prevodovky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colins Vloženo 11. leden 2008 Sdílet Vloženo 11. leden 2008 rozmyslam (ako kazdy "spravny" Slovak) dobre ? vezmem si na weekend sluzobnu Fabu s ABS, odpojim cidlo z prevodovky, pojazdim a kilometre nenabehnu. kolega nech sa trapi s vyhodnotenim nadspotreby...hehe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 11. leden 2008 Sdílet Vloženo 11. leden 2008 rozmyslam (ako kazdy "spravny" Slovak) dobre ?vezmem si na weekend sluzobnu Fabu s ABS, odpojim cidlo z prevodovky, pojazdim a kilometre nenabehnu. kolega nech sa trapi s vyhodnotenim nadspotreby...hehe ale podívej se jak jsou nakódované budíky, jestli na tacho nebo abs Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mtc Vloženo 25. Květen 2008 Sdílet Vloženo 25. Květen 2008 Dnes mi přestal fungovat tachometr.Když jedu tak mi neukazuje vůbec nebo po 20 km začne normálně ukazovat a pak zase spadne.S budíkama jsem nedělal nic.Poradí někdo co s tím a jak to spravit?Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TiGeRZ Vloženo 25. Květen 2008 Sdílet Vloženo 25. Květen 2008 (editace) Dnes mi přestal fungovat tachometr.Když jedu tak mi neukazuje vůbec nebo po 20 km začne normálně ukazovat a pak zase spadne.S budíkama jsem nedělal nic.Poradí někdo co s tím a jak to spravit?Díky VAG test akcnych clenov ..... NENE NENE HLADAŤ NAJPRV Editováno: 25. Květen 2008, autor: profor HLADAŤ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juris.fly Vloženo 3. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2009 Prosím o pomoc nefunguje mi rychlomer ani ukazatel km. Nekdy zacne rucicka sebou mlatit a nabehne to. Nekdy nejde vubec. Udelal jsem nasledujici a porad nic. - nove čidlo mereni rychlosti - odmotaný svazek - proletovana deska budiku na VAG to rychlost ukazuje OK a pri kontrole rychlomeru se také hejbe rychlomer v pohode. Uz jsem v koncích. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
makov Vloženo 3. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2009 vymen budiky. V bazari ich zozenies za par stoviek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juris.fly Vloženo 4. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2009 Myslíš, ze je to budikama. Jakto, ze pri kontrole na VAG raficka projde plynule cele pole tam a zpet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
no.12 Vloženo 13. Září 2009 Sdílet Vloženo 13. Září 2009 chlapi co to znamená a kde se odmotává ten svazek a kde se nachazí to čidlo rychlosti?? Mám podobný problém, ale mě k tomu blbne ještě palivoměr, otáčkoměr a teplota jsou v pohodě. Dik moc za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
no.12 Vloženo 13. Září 2009 Sdílet Vloženo 13. Září 2009 chlapi co to znamená a kde se odmotává ten svazek a kde se nachazí to čidlo rychlosti?? Mám podobný problém, ale mě k tomu blbne ještě palivoměr, otáčkoměr a teplota jsou v pohodě. Dik moc za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michaell Vloženo 13. Září 2009 Sdílet Vloženo 13. Září 2009 (editace) Snímač rychlosti je na převodovce. Svazek kterej rád hnije je na levým předním nosníku u mezistěny. Ten palivoměr je něco jinýho - plovák? Vedení pro něj vede jinou cestou. Pokud máš ABS tak bych zkusil překódovat panel přístrojů aby si bral signál rychlosti po CANu. Jednou se měl na octavii blbě zapojený radio - GALA - pokud nemáš zbytečný dráty vytahaný z ISO a máš radio bez propojovacího svazku (Blaupunkt, vdo, phillips, současný low-end) tak vypoj bílo fialový drát - může to kurvit. Editováno: 13. Září 2009, autor: michaell Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
no.12 Vloženo 14. Září 2009 Sdílet Vloženo 14. Září 2009 Radio mám škodovácký Symphony.Tak se na to dneska kouknu a uvidim co to udela, pak dam report. Zatim dekuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MKTU Vloženo 14. Září 2009 Sdílet Vloženo 14. Září 2009 Prosím o pomoc nefunguje mi rychlomer ani ukazatel km. Nekdy zacne rucicka sebou mlatit a nabehne to. Nekdy nejde vubec.Udelal jsem nasledujici a porad nic. - nove čidlo mereni rychlosti - odmotaný svazek - proletovana deska budiku na VAG to rychlost ukazuje OK a pri kontrole rychlomeru se také hejbe rychlomer v pohode. Uz jsem v koncích. Díky Tuto závadu jsem opravoval na kámošově Fábce, a nakonec jsem zjistil shnilé piny na konektoru levého podběhu, kousek pod nalévacím hrdlem nádržky na kapalinu ostřikovačů, tak tam zkus ten konektor rozpojit a podívat se na ty piny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sempai Vloženo 20. Září 2009 Sdílet Vloženo 20. Září 2009 Zdarvim, nevite nekdo cislo toho snimace rychlosti? Mam Fabku 1,2 12V 47kW. Nejak to nemuzu nikde najit. Diky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sempai Vloženo 26. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2009 Tak uz jsem to nasel, nevim jestli je to ono, ale jmenuje se to snimac ujetych kilometru ... hmm, no koupil jsem ho a namontoval, ukazuje cca o 10km/h mene nez GPS do 70km/h a o 15km/h mene do 120km/h. Nevite nekdo jestli to lze nejak kalibrovat? Navic po namontovani mi to ukazuje vyssi aktualni spotrebu paliva kdyz tomu slapnu poradne na plyn. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 27. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2009 Tu je kalibracia tacho: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sempai Vloženo 28. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2009 Díky zkusim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sempai Vloženo 1. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2009 Tak jsem to zkusil prekalibrovat, musel jsem zmenit kodovani i kdyz jsem mel jinou ridici jednotku, nez jak to bylo popisovano v tom manualu, no kazdopadne se zmenila konstanta z 3775 na 3904 a tacho ukazuje trochu presneji, nynejsi hodnoty jsou asi v toleranci nepresnosti. Kazdopadne vsem velke diky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
edenxx Vloženo 2. Duben 2010 Sdílet Vloženo 2. Duben 2010 (editace) Zdravím mám identický problém, prosím o foto který svazek rozdělat popř který konektor hnije. Děkuji. po ujetí několik km spadne ručička rychloměru špatně ukazuje palivoměr, píská přístrojovka rozsvítí se kontrolka ruční brzdy. Po vypnutí a zapnutí klíčku vše jde jak má (chvilku). Díky za pomoc jedná se o fabii r.v 4/2004 1.2 HTP Tak konektor má piny ok. Kabely jsem rozmotal. uvidíme. Tak novinka, rozmotal jsem kabel svazek nastartuji vše ok a po chvilce spadne tachometr a rosvítí se senzor natočení volantu (na posilovač nemá vliv funguje dále) po zastavení opětovné nastartování zase vše ok, rozjezd a a stejný průběh. Prosím poradte. VAG mi hlásí chyby na snímačích ale tohle se mi nezdá ta spojitost. Editováno: 2. Duben 2010, autor: edenxx 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel1978 Vloženo 31. Květen 2011 Sdílet Vloženo 31. Květen 2011 Ahoj Vyměnil jsem čidlo tachometru přesněji myslim snímač ujetých kilometrů, prostě ten co posílá do tachometru signál o rychlosti a počet ujetých km. No, chvilku šel ale pak spadnul a od tý doby se zřídka stane že se vspamatuje. Možná to může být někde jinde, nebo je snad třeba nějaký nastavení na Vagu po výměně? Jednou mi VAG napsal chyba na snímači KM-nesmyslný signál, potom co jsem chybu smazal už jí to nenačetlo a tach pořád nejde. Díky za rady/tipy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.