Přejít na obsah

Roomster značení skel VIN kódem

Doporučené příspěvky

Možná mě ostatní budou kamenovat, ale jsem zde nováčkem a asi se zeptám blbě. Od kdy do kdy byly přímo ve výrobě značeny částí VIN všechny skla na Roomster laserem? Mám Roomster který má VIN: TMBMD25JXA5****** (Škoda Roomster Style/Sport/Comfort 1.6 16V 77kw

modelový rok 2010), ale skla nejsou částí VINu označená, na všech sklech to vypadá asi jako na přiložené fotografii. Pod výrobním označením skla je jen tmavší obdélník, kde by zřejmě mělo být část VINu, ale tady nic.

Nějak se nedaří přidat fotku ????

Editováno: , autor: Salus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co si pamatuju, tak značení skel VINem odpadlo akorát na čelním skle (je tam stejně štítek) a Scout nemá laserované zadní sklo. Ale že by odpadlo laserování (natož před faceliftem), to jsem nepostřehl a nevšiml jsem si toho na autě. Zkusím k tomu něco najít. Kupováno jako nové nebo ojetina?

Odkaz ke komentáři

Koupeno jako ojeté, ale přímo od Škoda auto (zkušební vozidlo) - nebourané.

necituj posledni prispevek! - cti pravidla

Editováno: , autor: Blacky
Odkaz ke komentáři

Možná mě ostatní budou kamenovat, ale jsem zde nováčkem a asi se zeptám blbě. Od kdy do kdy byly přímo ve výrobě značeny částí VIN všechny skla na Roomster laserem? Mám Roomster který má VIN: TMBMD25JXA5****** (Škoda Roomster Style/Sport/Comfort 1.6 16V 77kw

modelový rok 2010), ale skla nejsou částí VINu označená, na všech sklech to vypadá asi jako na přiložené fotografii. Pod výrobním označením skla je jen tmavší obdélník, kde by zřejmě mělo být část VINu, ale tady nic.

Nějak se nedaří přidat fotku ????

Pro mě nová věc, hned jsem běžel kouknout jak to mám, takže r.v. 3/2010 předface, okna 2009, pouze černý obdelníček bez ničeho !

Editováno: , autor: dick
Odkaz ke komentáři

Asi bych na místě s dobrými světelnými podmínkami přiložil z druhé strany skla bílý papír na nějaké původní sklo, a pak na to nové, a snažil se v tom hledat shodu nebo rozdíl ;)

No to je ten problém , že už nemám co porovnat sklo už bylo někde ve šmelcu.Proto jsem hledal jestli někde je nějaké označení na skle , ale nějak ty čísla nechápu.

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...

Možná mě ostatní budou kamenovat, ale jsem zde nováčkem a asi se zeptám blbě. Od kdy do kdy byly přímo ve výrobě značeny částí VIN všechny skla na Roomster laserem? Mám Roomster který má VIN: TMBMD25JXA5****** (škoda Roomster Style/Sport/Comfort 1.6 16V 77kw

Už jsem tedy zjistil, že od 11/2008 se skla neoznačují (informace získána z ElsaWin)

post-67222-0-09342000-1321372228_thumb.j

Odkaz ke komentáři

Jde po opatrném mechanickém oškrabání a očištění od zbytků lepidla nějakým rozpouštědlem použít znovu. Nikdo to ale nedoporučuje, protože vždycky na použitém skle najdeš tu a tam víc nebo míň škrábanců.

EDIT: Právě jsem cosi hledal v DP a narazil jsem tam na oddíl "Zasklení", kde je vysloveně výrobcem napsáno, že jednou vyříznuté čelní sklo se znovu použít NESMÍ - důvod neuveden. Protože není ani laserované, ani leptané nebo pískované VINkem, není mi jasný jeden jediný rozumný důvod, proč by to mělo být zakázáno - ale co je psáno, to je dáno...

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...