Salus Vloženo 22. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2011 (editace) Možná mě ostatní budou kamenovat, ale jsem zde nováčkem a asi se zeptám blbě. Od kdy do kdy byly přímo ve výrobě značeny částí VIN všechny skla na Roomster laserem? Mám Roomster který má VIN: TMBMD25JXA5****** (Škoda Roomster Style/Sport/Comfort 1.6 16V 77kw modelový rok 2010), ale skla nejsou částí VINu označená, na všech sklech to vypadá asi jako na přiložené fotografii. Pod výrobním označením skla je jen tmavší obdélník, kde by zřejmě mělo být část VINu, ale tady nic. ****** Nějak se nedaří přidat fotku ???? Editováno: 22. Srpen 2011, autor: Salus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 22. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2011 Co si pamatuju, tak značení skel VINem odpadlo akorát na čelním skle (je tam stejně štítek) a Scout nemá laserované zadní sklo. Ale že by odpadlo laserování (natož před faceliftem), to jsem nepostřehl a nevšiml jsem si toho na autě. Zkusím k tomu něco najít. Kupováno jako nové nebo ojetina? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Salus Vloženo 23. Srpen 2011 Autor Sdílet Vloženo 23. Srpen 2011 (editace) Koupeno jako ojeté, ale přímo od Škoda auto (zkušební vozidlo) - nebourané. ************************************ necituj posledni prispevek! - cti pravidla ************************************ Editováno: 23. Srpen 2011, autor: Blacky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rumík Vloženo 23. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2011 Ahoj Jde nějak poznat na skle jaký má stupeň tonování? Mám vyměněné sklo po prasklině kamenem a zdá se mě , že je světlejší. V servisu dvrdí , že je objednané podle VINu vozidla. Děkuji za reakce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 23. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2011 Asi bych na místě s dobrými světelnými podmínkami přiložil z druhé strany skla bílý papír na nějaké původní sklo, a pak na to nové, a snažil se v tom hledat shodu nebo rozdíl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 23. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2011 (editace) Možná mě ostatní budou kamenovat, ale jsem zde nováčkem a asi se zeptám blbě. Od kdy do kdy byly přímo ve výrobě značeny částí VIN všechny skla na Roomster laserem? Mám Roomster který má VIN: TMBMD25JXA5****** (Škoda Roomster Style/Sport/Comfort 1.6 16V 77kw modelový rok 2010), ale skla nejsou částí VINu označená, na všech sklech to vypadá asi jako na přiložené fotografii. Pod výrobním označením skla je jen tmavší obdélník, kde by zřejmě mělo být část VINu, ale tady nic. ****** Nějak se nedaří přidat fotku ???? Pro mě nová věc, hned jsem běžel kouknout jak to mám, takže r.v. 3/2010 předface, okna 2009, pouze černý obdelníček bez ničeho ! Editováno: 23. Srpen 2011, autor: dick Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 24. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2011 06/2010 rovněž bez značení Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rumík Vloženo 24. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2011 Asi bych na místě s dobrými světelnými podmínkami přiložil z druhé strany skla bílý papír na nějaké původní sklo, a pak na to nové, a snažil se v tom hledat shodu nebo rozdíl No to je ten problém , že už nemám co porovnat sklo už bylo někde ve šmelcu.Proto jsem hledal jestli někde je nějaké označení na skle , ale nějak ty čísla nechápu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 24. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2011 No myslel jsem porovnat takto to nové sklo se zbytkovými-původními skly, a uvidíš jestli je skutečně rozdílné, nebo stené zabarvení-tónování. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Salus Vloženo 15. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 15. Listopad 2011 Možná mě ostatní budou kamenovat, ale jsem zde nováčkem a asi se zeptám blbě. Od kdy do kdy byly přímo ve výrobě značeny částí VIN všechny skla na Roomster laserem? Mám Roomster který má VIN: TMBMD25JXA5****** (škoda Roomster Style/Sport/Comfort 1.6 16V 77kw modelový rok 2010), ale skla nejsou částí VINu označená, na všech sklech to vypadá asi jako na přiložené fotografii. Pod výrobním označením skla je jen tmavší obdélník, kde by zřejmě mělo být část VINu, ale tady nic. ****** Už jsem tedy zjistil, že od 11/2008 se skla neoznačují (informace získána z ElsaWin) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 16. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2011 Nj, zase se fabrice něco nevyplácelo, tak to nechali soudruzi z Vlkohradu zrušit... Proč by znesnadňovali "práci" zlodějům aut, když můžou ušetřit, že jo...? A ještě případně prodat okradeným další auto... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 16. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2011 Stejně se dneska krade většina aut údajně na díly. Po pár hodinách z auta nic nezbyde.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 16. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2011 no vždyť o tom je řeč, sklo jen s pouhým obdelníčkem krásně prodáš jako díl, ale staré s vinkem jenom blbovi :_) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 17. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2011 Čelní sklo VIN nemá už dlouho a ty ostatní nejsou nic tak drahého, co by zloděje odradilo. Prostě boční hodí do popelnice a pokoj. Teď nevím, jestli jde čelní použít znovu a nebo se dá nalepit jenom jednou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 17. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2011 (editace) Jde po opatrném mechanickém oškrabání a očištění od zbytků lepidla nějakým rozpouštědlem použít znovu. Nikdo to ale nedoporučuje, protože vždycky na použitém skle najdeš tu a tam víc nebo míň škrábanců. EDIT: Právě jsem cosi hledal v DP a narazil jsem tam na oddíl "Zasklení", kde je vysloveně výrobcem napsáno, že jednou vyříznuté čelní sklo se znovu použít NESMÍ - důvod neuveden. Protože není ani laserované, ani leptané nebo pískované VINkem, není mi jasný jeden jediný rozumný důvod, proč by to mělo být zakázáno - ale co je psáno, to je dáno... Editováno: 3. Prosinec 2011, autor: Ekkar_z_Bastlírny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.