Přejít na obsah

Oct 1 RS z výfuku jde hustý bílý dým

Lukáš RRs

Doporučené příspěvky

Ahoj chlapi, mám problém s Octávkou 1 RS AUQ.

Když se motor zahřeje, nechám ho běhat na volnoběh a potom přidam plyn tak se opravdu hodně zakouří z výfuku, dým je hustý a bílý. Za jízdy to neděla.

Voda neubývá ani trošku, olej v mezích na 10 000km 1l max. Spotřeba je taky ok. Díky za rady

Editováno: , autor: Lukáš RRs
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,něco podobnýho jsem taky řešil,cca před rokem a něco.Popíšu ti můj problém.Taky mi to za studena nekouřilo ale jk se to zahřálo tak to jelo.Za jízdy skoro ani nekouřilo,nebo minimálně že jsem to ani nepozoroval,ale když jsem zastavil třeba na semaforu nebo na přechodu začalo to ihned hulit,vypadalo to jak když za mnou byla dýmovnice.Nakonec to bylo špatné turbo,byla tam vůle v ložiskách a co jsem tak zjišťoval i přez známého co dělá ve škodovce mechanika,tak prej ještě nikdy neviděl na RS...motor AUQ že by byli špatný stírací kroužky.Protože mi jeden Lojza ze servisu řekl že to jsou pístní kroužky...takže sundání hlavy atd...moc se mi tomu věřit nechtělo proto jsem šel jinam a tam se zjistilo to turbo.Kdyby si měl ještě nějaké otázky tak mi to hoď do SZ. :palec2:

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Škodí tento jev něčemu?

Taky mi to občas dělá, 2 týdny je to tak nějak v normě, že dým z výfuku sice jde, ale přijde mi to tak nějak v tomto počasí normální (říkal sem si, že se odpařuje voda z výfuku) a z toho jednou nebo dvakrát do měsíce mi to na volnoběh začne hulit jak dýmovnice.

Myslel sem si, že je to kvůli tomu, že mám prasklý vlnovec a že si to přisává vzduch.. Ještě tak dělat repas turba kua :-(

Znamená to tedy, že jde turbo do kytek? (olej mi skoro neubývá, dolíval sem půl litru oleje po 6500km)

Odkaz ke komentáři

Dával jsem tam olej 0w-40 od Shellu, ten jsem vypustil nalil tam 5w-40 od Castrolu+nějekou příměs a je pokoj. 0w-40 byl asi moc řidký, přece jen to už není žádný mladík. A ohledně té teploty to začalo dělat když se olej zahřál zhruba nad 85 stupňů a čím víc zahřáté to bylo, tak to kouřilo logicky víc.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...