Přejít na obsah

Kvílení od předních brzd

redroker

Doporučené příspěvky

Před rokem jsem si nechal vyměnit přední kotouče a destičky (felicie) a od té doby, hlavně při delší jízdě (po 30-60 min.) se začne od předních brzd linout pazvuk podobný jako když zatáčí tramvaj. Někdy držím přímý směr,dobrý, mírně pootočim volantem, třeba o 2-3cm doleva-doprava a začne to, podruhé je to třeba naopak. Když brzdím, samozřejmě to přestane,ale za malou chvilku znova.Málokdy pomůže když prudce přibrzdím a je klid. Vzal jsem na okružní 20km jízdu svého automechanika a zjistil že to jde od předních brzd. Sám neví, čím by to mohlo být,na druhou stranu mě uklidnil, že o nic závažného nejde, auto měl (kvůli jiné opravě) na zvedáku a nic nenašel. Zde je odkaz na ten pazvuk,nahráno mobilem u volantu, posuňte v nahrávce na 35sek.: www.uloz.to/10091742/pazvuk-amr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zkusit srazit náběžné hrany na destičkách a pokud nepomůže, vyměnit destičky za jinou značku, někdo třeba udělá zářezy pilkou na železo šikmo do destiček, aby se drážkama odváděl prach z brždění

Editováno: , autor: Malta
Odkaz ke komentáři

Jenže automechanik mi řekl, že v tomto směru,který jste uvedl, je vše v pořádku, že destičky nejsou přidřené ke kotouči.Navíc, neměl by se ten pazvuk postupně vytrácet, když se destičky postupně opotřubují? Jenže ono se to stupňuje, jak četnost kvílení tak hlasitost!

Editováno: , autor: redroker
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...