Přejít na obsah

Špatné měření tachometru

SteglikCZ

Doporučené příspěvky

Zdravím,zřejmě to tady už někde je.Tak doufám,že mě alespon omluví to že mám sádru na pravé ruce a jakákoliv dlouhá práce levačkou je pro mě úmor.

Ted jaký mám problém.Moje Octávia 1.6MPI r.v.2004 ukazuje o 10 km/h více než skutečně jede.Jedu ve městě 50 dle tachometru ale na navigaci či radaru je 40.Takhle se to opakuje asi do 80 km/h.Abych jel alespon 90 km/h a nebrzdil provoz tak na tacháku už musím mít 110 km/h.

Mám to tak už tři měsíce a nevadí mi to osobně.Zvykl jsem si.Ale ostatním co je vozím se bojí,že jezdím jak drak.V pondělí jde do celkového servisu,tak sem to taky zahrnul do prací.Ale co mi řekl jen to,že prostříkne kontakty a víc neví.At si prý zajedu k autotronikovi???

Díky za rady ŠKODOVÁCI

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tachometr vždycky ukazuje míň než se ve skutečnosti jede.

Třeba u mně vím, že abych jel 50 musím mít na tachometru přesně 55.

Takhle podobně to funguje do cca 90-ti.

Ale abych jel po dálnici 130, musím mít na tachometru už 140.

Tvůj případ je ale už nějak moc.

Spíš je to otázka na někoho kdo se běžně "hrabe" v budíkách. Jestli je možnost to poštelovat.

Odkaz ke komentáři

No heled u mě je to vážně už moc.U předchozího auta t.j. Škoda Felicia mi to ukazovalo o ty 4 km/h.Taková ta jasná rezerva.Ale jako když sem si tohle auto koupil,tak sem jel těch 90 km/h dle budíku a každý mě předjížděl.Bylo mi to divné,zapnul si navigaci a ona ukazovala 75 km/h....

Docela šok.

Ale někde sem četl,že prý ručičky rádo padají u octávek.Prý se to má nějak poštelovat vychytáním úhlu.Ale to fakt já neumím.Proto se ptám zda už se s tím taky někdo z vás potkal a jak to řešil.

Odkaz ke komentáři

zkontroluj kodovani budiku,

menil jsem prevodovku za 6q, ta je z jineho typu motoru, pri 100km/h na tachometru jsem s 6q prevodovku z PD jel podle navigace 87km/h

kdyz jsem nakodoval spravny motor v budikach, tak je to dle navigace 94km/h, jen nevim co vse se s tim zmeni :(

predpokldam, ze jsi na aute nic nemenil, tak to zkoukni

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...