Přejít na obsah

Po přehrání softwaru odešla škrtící klapka

mirekdusek

Doporučené příspěvky

zdravím, moji přítelkyni se na autě rozsvítila kontrolka výfukových plynů, odvezl jsem to tedy do servisu kde mi přehráli software řídící jednotky a kontrolka zhasla.. když jsem přebíral auto tak jsem nastartoval a kontrolka se opět rozsvítila a k tomu se nově rozsvítilo EPC.. hned jsem šel zpátky a reklamoval jsem to. odvezli to hned zpátky že to znova přehrajou. Po deseti minutách technik přišel s tím že odešla uplně škrtící klapka a že nová cca 8000... řekl jsem že se jim zítra ozveme a dáme vědět..

Ale zajímá mě jestli to nemohl nějak podělat ten technik když přehraje software a 5 minut na to odejde klapka.. oni tvrdili že to udělat nemohli. a druhá věc auto jsme koupili ve škodovce v rakovníku jako jeté se zárukou na skrýté vady.. můžu to brát jako skrytou vadu na reklamaci? hned jsme tam volali a oni že se musí poradit s právníkem a že se zítra ozvou.. tak nevím co ted... Prosím kdo má nějaké zkušenosti ????

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A jak se to chovalo do té doby?

Studené starty bez problémů?

Teplé také?

Auto normálně jelo, žádné škubání, mělo výkon?

Pokud ano, je divné, že klapka odejde zrovna když v tom autě někdo dloube.

Je to sice možné, ale nepravděpodobné.

Nechal bych je tu klapku vyměnit, ale nevěřím, že když se svezeš, že se zase něco neobjevíš - rozsvícenou kontrolku, nebo chyby v paměti závad atd.

Máš vytištěný výpis paměti závad hned po přijetí k nim?

Co tam všechno je?

Já bych jim na rovinu řekl, že klapku platit nebudu, pokud po její výměně to zase nebude v pořádku.

Odhaduji totiž že nebude.

Pak se zase napíše nějaké jiné zařízení - EGR ventil, snímač teploty a tlaku vzduchu v sání apod.

A tak si myslím, že spíš odešla nějaká lambda, možná se rozpadl katalyzátor nebo tak něco.

Moc nechápu, proč přehrávali software ŘJ.

Co ti k tomu řekli?

Odkaz ke komentáři

auto jsme koupili před cca 3 týdny, ale jezdilo i startovalo uplně nádherně. žádný problem nebo cukání. Když jsem tam přijel s tou kontrolkou výfukových plynů tak mi řekli že může být klidně jen bohatá směs nebo špinavá lambda sonda a že ji tedy vyčistili a a smazali tu chybu přes diagnostiku a že to pak servisák projel to auto a nic mu nesvítilo.. rožhlo se to prej až když jsme to přebírali.. výpis chyb nemám, nevěděl jsem že to budu muset takhle řešit...zítra se na to koukne jinej servisák co jsme sehnali, že mu je to taky divný že se to nemůže takhle vysrat tak to zkusí nejdřív vyčistit, koupí tu klapku a když nebude potřeba měnit tak ju vrátí do obchodu tak uvidíme.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...