Přejít na obsah

chyba 16395

Duško

Doporučené příspěvky

Zdravim vas, priatelia!

Kamos ma poprosil o pomoc, tak sa obraciam na vas. Snad mu poradite.

Takze k problemu. Na svojej Ol RS (AUQ) menil olej (Madit 5W-40) a cca po 500km mu zacala svietit kontrolka motora. Dalsi kamos mu to napichol na diagnostiku, ale iba univerzalnu Delphi a vyhodilo mu chybu 16395, snimac polohy vackoveho hriadela. Moze mat tato chyba suvisiet s vymenou oleja? Cize je tento olej nevhodny do tohto motora (normu VW splnal)? Aky olej mu odporucate? Alebo je to uplne nieco ine a s olejom to nesuvisi?

Za akykolvek postreh vam budem (v jeho mene vdacny).

Dik

DUSHKY

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tuto chybu jsme měl také, na motoru 2.0 AZJ. Dle vyjádření technika má tento motor snímače dva, jeden na klice a jeden na vačce. Pokud je vše v pořádku jsou dokonale synchonní. Když mě tato závada začala naskakovat (sporadicky) zjistil jsem že je hodně jetý klínový řemen. Když se prudce přidalo, vzniklá vůle na řemenu způsobyla že oba snímače už nebyli synchonní (na zlomek vteřiny) a tak naskočila závada.

Moje doporučení je zkontrolovat zda nenadešel čas vyměnit klínový řemen.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...