Duško Vloženo 25. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2011 Zdravim vas, priatelia! Kamos ma poprosil o pomoc, tak sa obraciam na vas. Snad mu poradite. Takze k problemu. Na svojej Ol RS (AUQ) menil olej (Madit 5W-40) a cca po 500km mu zacala svietit kontrolka motora. Dalsi kamos mu to napichol na diagnostiku, ale iba univerzalnu Delphi a vyhodilo mu chybu 16395, snimac polohy vackoveho hriadela. Moze mat tato chyba suvisiet s vymenou oleja? Cize je tento olej nevhodny do tohto motora (normu VW splnal)? Aky olej mu odporucate? Alebo je to uplne nieco ine a s olejom to nesuvisi? Za akykolvek postreh vam budem (v jeho mene vdacny). Dik DUSHKY Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaki Vloženo 29. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2011 Tuto chybu jsme měl také, na motoru 2.0 AZJ. Dle vyjádření technika má tento motor snímače dva, jeden na klice a jeden na vačce. Pokud je vše v pořádku jsou dokonale synchonní. Když mě tato závada začala naskakovat (sporadicky) zjistil jsem že je hodně jetý klínový řemen. Když se prudce přidalo, vzniklá vůle na řemenu způsobyla že oba snímače už nebyli synchonní (na zlomek vteřiny) a tak naskočila závada. Moje doporučení je zkontrolovat zda nenadešel čas vyměnit klínový řemen. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 29. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2011 Klínový jo? Kdyby byly zajištěna "synchronnost" váčky s klikou klinovým řemenem, bylo by to hóóódně špatně. Rozvodový řemen to je a ten je ozubený. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaki Vloženo 30. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2011 Mea culpa, omlouávám se - záměna termínů. Je to přesně tak jak píše Wojnar. Já tehdá nechal vyměnit obojí (spolu s dalšíma věcma) aby ten motor šlapal pěkně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duško Vloženo 30. Říjen 2011 Autor Sdílet Vloženo 30. Říjen 2011 no hned mi bolo divne, ze klinovy ide cez vacky OK, tak mu tutu informaciu odovzdam. DAKUJEM! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.