Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

zdravím kluky šikovné :) klucí potřebuji vyměnit draž. řemen od altíku na superbu 2.8(s klimou),a protože jsem to ještě nikdá na tomto typy motoru nedělal a manual mám jen na 2.5V6TDI,kde je to uplně jiné(a zde na foru též nic nenašel),proto se obracím na vás s prosbou o radu :palec2:

hodte mi sem prosím podrobný postup jak na to,popřípadě nějaké vaše postřehy,vychytávky,děkujíííííííííí!!!!!!!!!!!!

p.s. určitě se to bude hodit nejenom mě :palec2:

Hele, nedělal jsem to sice, ale je to jednoduchý. Musíš povolit napínací kladku (klíč tuším 17) směrem nahoru a zaaretovat ji kolíkem. je tam blbej přístup a musíš se trefit tím kolíkem do aretačních dírek-poslepu. Pak se řemen trochu uvolní a můžeš jej vyndat. problém je s přístupem, je dobrý odmontovat napřed přední část sání a popřípadě ventilátor klinmatizace (ten vlevo)-to je jednoduchý, je tam zajišťovací šroubek nahoře, kterej vyndáš, pak ventilátorem pootočíš doprava a vycvakneš ho a hodíš bokem. Bacha, je na káblu.

• Autor

ahoj :) děkuji za radu a postup :palec2: !!trošku mi nejde do hlavy s tou napínací kladkou,když budu povolovat ten zajištovací šroub tak ta kladka sjede dolů(pak nechápu význam aretačního kolíku??)??nebo ten šroub je na pevno na kladce a tu kladku přetlačím(pružinu) pomocí klíče směrem dolů na napínacím mechanismu??pak bych pochopil vyznam toho kolíku!!!!jde mi o to aby mi ta kladka nevyskočila s toho napínacího mechanismu :)

Na té kladce je jakoby matka (hned pod kolečkem). Když na ni nasadíš klíč, tlačíš směrem dolů, tak musíš zajistit ten napínací mechanismus v určité poloze kolíkem(stačí šroubek tak 5mm), aby se ti nevrátila zpět. Až pak budeš nasazovat zpět řemen, tak to odjistíš a kladka se sama napne.

• Autor

jojo jak říkaš :palec2: včera jsem neměl auto u sebe abych se podíval jak to funguje,ale dnes jsem to omrkl a už to chápu :)

takže ti ještě jednou děkuji za radu!!! :palec2:

Jinak včera jsem vydělával klínový řemen kvůli alternátoru a funguje to přesně, jak jsem to popsal. Já jsem povolil navíc i větrák klimatizace, abych měl lepší přístup. Stačí ho jen povolit a trochu dát bokem. Tu dírku na zajištění kladky musíš nahmatat poslepu, ale nebyl to problém. A ještě finta, kdybys chtěl oddělat ten větrák, tak povol zavírací mechanismus kapoty(2 šroubky), poněvadž pod ním je schovanek kábl k ventilátoru.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.