Přejít na obsah

Prosím o radu.Ťukání u motoru

Doporučené příspěvky

Zdravím, objevil jse my další problém a než se opět rozjedu do servisu zkusím se raději nejdříve zeptat vás znalejších. Při jízdě se ozývá zvuk "(ťuk ťuk ťuk-během2vteřin) mezezera cca2vteřiny ticho a opět ťuk ťuk ťuk mezezera cca2vteřiny ..."Co jsem vysledoval ozýváse to podle mě od napínací kladky drážkového řemenu, řemen jsem před chvilkou měl sundaný a zkoušel jsem volnoběžku altíku jak jsem se zde na foru dočetl a vypadá dobře a napínací kladka taktéž je ale původní rok 04 nemá nic žádný vykl, s klimou jde otáčet lehce to je snad v pořádku, pokud nemá jít ztuha.Při chodu motoru se kladka hýbe cca 2-3mm, ale to ještě není nic slyšet až při jízdě při plynu bez plynu tento zvuk přestane, zvuk není ani silný ale ani slabý, tak něco nad úrovní hladiny zvuku motoru. Dělá to i při rovince na perfektní silnici, stačí zlehka šlápnou plyn a začne se ozývat, frekvence je naprosto stejná a pravidelná jak hodinky. Zkontroloval jsem snad všechno okolo motoru kam jsem došách jestli není něco volný. Připadá my zvuk silnější když přidávám rychlosti směrem nahorů i při 5 a zlechkým šešlápnutím, dám nohu z plynu a zvuk přestane. Slabý chvějivý zvuk vydává ona napínací kladka, může to být ona ikdyž nemá vykl.Začalo my to dělat asi před týdnem.Zvuk přirovnám k tvrdému plastu není kovový.Motor má najeto 120tis.Rozvody měněny při 88 tis v škodaservis. Prosím o radu, díky.

Editováno: , autor: joza221
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Žádná rada? Tak dnes jsem ještě sundal kladku a podíval se zblízka, chtěl jsem vyměnit ložisko pro klid v duši, zde na foru jsem se dočetl o typu tuším 6203, ale mam tam ložisko 3202B široké cena v obchodě cca 550kč, orig. celá napínací kladka stojí 1990kč. Ložisko nemá stejně žádný vykl ani nehučí, tak zbytečné měnit. Ale z čeho se ozývá podobný velmi slabý zvuk je toto viz. foto a jetam slišet jako by i el. motorek, co je to?

post-69864-0-44750400-1319910527_thumb.j

Editováno: , autor: joza221
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...