petr2 Vloženo 1. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2011 Zdravím Vás (předesílám, že jsem hledal a nic nenašel, tak zakládám nové vlákno) mám problém s levou lampou. Chvíli svítí, chvíli nesvítí někdy vydrží svítit 150 km v kuse a pak problikáví, případně se nerozsvítí ani na 20vteřin - po kontrole v servisu mi řekli, že to bude vadná řídící jednotka. Zkusili dát jinou a bylo vše OK, jenže jim moc něvěřm, neboť se změnila jak barva tak svit lampy samotné, což ve mě evokuje výměnu žárovky no nic nebudu spekulovat. mám na vás dotaz němáte někdo potuchu kde sehnat řídící jednotku, funkční a za rozumější peníze než ve škoda servisu, případně zda mi poradíte, zda ji zvládnu vyměnit sám? (předpokládám, že se bude jednat o nějaké drobné přeházení kabelů, což by asi neměl být problém - díky a pokud jsem hledal špatně a někde to tu je tak se omlouvám a prosím o nasměrování díky Petr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiricajthaml Vloženo 17. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2011 Nevím odkud jsi, ale v Bystročicích mezi Olomoucí a Prostějovem je vrakáč. Tam mají snad všechno-škodovky, VW, ford..... Tam seženeš vše a za rozumnou cenu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
strasilacek Vloženo 17. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2013 Ahoj pokud seženeš řídící jednotku nejspíš na vrakovišti,tak montáž není až tak složitá.Vytáhneš celý světlo jako při výměně žárovek potom odpojíš kontaky a vedení kapaliny do světla je tam jednoduchá pojistka.Zespodu světla je příšroubovaná řídící jednotka.Myslím že jsou to tři šroubky (hvězdička).nic se nepřepojuje.Vyměníš a hotovo.Pozor xenony bývají nabité i po zhasnutí.A je tam dost voltu tak nechat vybít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 18. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2013 Nestraš strašiláčka. Poctivýho nekopne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas.pce Vloženo 2. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2013 (editace) kdyby jste nekdo chtel tak jedna funkcni se mi vali doma.. Editováno: 2. Prosinec 2013, autor: lukas.pce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pitrysek Vloženo 14. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2013 co za ni ,měl bych zájem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KOKYN Vloženo 15. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2013 Lepsi je koupit novou jednotka ma omezene hodiny funkcnosti. Ja uz menil obe odesla jedna a po dvou mesicich druha. Nejlevnejsi ji meli na JB-tuning. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas.pce Vloženo 15. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2013 Nemyslim si ze by to bylo casove omezene. Spis zalezi na výbojkách (spatna výbojka to muze znicit), vlhkosti, otřesech apod.. V kolika km jsi je menil? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Křiva Vloženo 27. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2015 Lidičky pomóóc, dnes jsem přivezl auto ze servisu kde jsem nechal 10k. V servisu při odjezdu mi klekl xenon u spolujezdce, servisák řekl po zkouškách že to je řídící jednotka, která se nachází dole (musí dát dolů celý nárazník). Cenu řekl 7 500,- což se mi zdá dost, práce 900,- Potřeboval bych poradit kde najdu levnější případně jestli někdo máte koupím. Jsem z toho na větví dalších pomalu 10k tam nechci nechat. A ještě jeden dotaz ta řídící jednotka je balast? Děkuji za rady s pozdravem amatér Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MrChodny Vloženo 27. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2015 Jo, je to balast. Ale není to trafo, co je přímo na výbojce. Jednotka na skoda-dily je tady 4E0 907 476. Zapalovací modul na výbojku pak tady 3U0 941 651. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jany123 Vloženo 1. Září 2015 Sdílet Vloženo 1. Září 2015 (editace) Nárazník dolů vůbec nemusí, muže se vydělat pouze světlo (4x torx) a 900 za cca půl hodky práce je celkem masáž Editováno: 1. Září 2015, autor: Jany123 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Křiva Vloženo 1. Září 2015 Sdílet Vloženo 1. Září 2015 Servisák říkal že to má na 3 hodiny práce, což mi vyjeli oči když to s úsměvem zahlásil. Docela mi ale vadí, že tu jednotku nikde nemůžu sehnat za menší peníz, vrakoviště tady na Jižní Moravě nemají nic ani z octy... Jo abych nezapomněl, děkuji za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jany123 Vloženo 2. Září 2015 Sdílet Vloženo 2. Září 2015 Nevím co by na balastu měnil 3 hodiny. Je hnedka pod světlem pricvaknuty na konektoru. Jinak zkoušel jsi Global vrakoviště? A ještě se zeptej tady 605180397. Je to vrakac u Litomyšle. Dnes tam jedu pro nějaký dily na předek a superb je prý zatím komplet, tak by to Mít mohli. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Křiva Vloženo 11. Září 2015 Sdílet Vloženo 11. Září 2015 Tak sem navštívil prodejnu v Břeclavi ( Krupica ), cena 4 - 5 000, možná najde ještě levnější (fungl nová), tak uvidíme jak to dopadne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FraJa Vloženo 22. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2015 Mel jsem stejny problem, prohozenim rj jsem zjistil ze zavada byla v ni. Koupi jsem na JB-tuning za 2600kc a uz pul roku svitim bez problemu. Pri vymene je nutno demontovat naraznik a pak uz to jde snadno. Jednotky maji omezenou ziotnost 2000h nebo 20000h ale castym zapinanim se zivotnost krati. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 5. Září 2016 Sdílet Vloženo 5. Září 2016 Kluci jen se vetřu. Kamarád má SI a chce měnit výbojky - musí se sundávat nárazník dolů, nebo se dají jen povolit světla a vyměnit ? A nebo je tam prostor na výměnu bez sundavání všeho jako když má kalsickou žárovku ? Díky :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FraJa Vloženo 5. Září 2016 Sdílet Vloženo 5. Září 2016 Svetla dolu nemusi, vybojky lze vymenit jak zarovky. Tak je to alespon u me motorizace 1,9tdi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 5. Září 2016 Sdílet Vloženo 5. Září 2016 On má 1,9TDi 96kW ... to by byla pozitivní zpráva, protože u passata B5,5 to šlo taky bez sundání nárazníku, ale tak blbě, že bylo rychlejší nárazník sundat :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 5. Září 2016 Sdílet Vloženo 5. Září 2016 I u 2,5 se tam dá dostat. Na levé straně si to usnadníš sundáním krytu nádržky na servo a na pravé demontovat nasávání vzduchu do motoru (3 šroubky nahoře) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 5. Září 2016 Sdílet Vloženo 5. Září 2016 v tom případě je to stejné jako u passata B5,5 když se měnila žárovka, ale xenon takto prakticky nešel ven a bylo rychlejší rozebrat předek :-D Díky za radu, o víkendu na to mrkneme :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
angel.CZ Vloženo 14. Červen 2017 Sdílet Vloženo 14. Červen 2017 (editace) ahoj hoši. snad mi někdo odpoví, v neděli mi přestal svítit levý xenon, výbojku jsem zkoušel z druhého světla a ruzným přehazováním L+P tak svítili, zapalovaní (taková ta kostka) taky, dnes jsem zkoušel prohodit levou řídíci jednotku za pravou a pořád mi nesvítilo levé světlo, tak jsem to nahodil a objednal se k auto elektrikáři na pondělí. Jenže co čert nechtěl, dnes cestou z práce po chvilce slabšího blikáni a jak kdyby napětí přestalo svítit i druhé světlo - ANO - jel jsem 35 km v noci na mlhovky (sranda musím říct to fakt není). Nevíte kde by mohla být zrada ?? Pojistka je na levé i pravé světlo stejná, nebo jsou zvlášť ? je možné že by pár dní po sobě odešli oba xenony ?? Díky za typy a rady, vcelku spěchá :-D PS: může mi tu když tak někdo hodit schéma, kde je pojistka na světla ? :-) EDIT: už jsem našel, jsou zvlášť - zkusím kouknout na pojistky ..... je možné, že jsem prohodil pár dílů z levého na pravé světlo a střílí mi to pojistky...Takže resume, obě pojistky byly ruplé, po výměně svítili obě světla a po chvili začalo jedno blikat jako by tam šel špatný proud (teďka právě nevím, jaké komponenty jsem měnil na levé a pravé straně) ..... blikaní je dole na videu celkem vidět. Po chvíli hned rupla pojistka. Čím to je ? žhavení (ta kostka) nebo řídící jednotka ? Blikání je zřetelné cca od 20té sekundy. Editováno: 14. Červen 2017, autor: angel.CZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 15. Červen 2017 Sdílet Vloženo 15. Červen 2017 Kamarád měl stejný problém a skončilo to výměnou komfortní jednotky xenonů asi za 8t.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
manoto Vloženo 15. Červen 2017 Sdílet Vloženo 15. Červen 2017 Mě to dělalo něco podobného a bylo to tím že mi do jednotky xenonu ,která je na světle zespoda, natekla voda. Ale u mě to odnesla úplně jednotka. :/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 15. Červen 2017 Sdílet Vloženo 15. Červen 2017 @manoto přesně tak to měl kamarád... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dibla Vloženo 15. Červen 2017 Sdílet Vloženo 15. Červen 2017 Jo, taky jsem mel v obou jednotka vodu a musel jsem kupovat obe nove. Koupil jsem od nejakeho typka prez inzerat uplne nove za cca 2000 kc ks. Zkus je rozdelat a podivat se. Pokad ti zatim vyhazujou pojistky, treba je jeste vycistis a zachranis. Rozdelavej opatrne, at nevjedes sroubovakem dovnitr jako ja.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.