Přejít na obsah

Vrzání přední i zadní nápravy/tlumičů/kol při přejezdu zpomalovacího prahu

10Simi

Doporučené příspěvky

Zdravím nadšence Octávek,

jsem zoufalej a tak prosím o radu/doporučení... mám tu novou Octávku II, 1,6TDI 77kW, najeto cca 30tis. km, má teprve rok a od nova vydává přední i zadní náprava hodně divné zvuky, když přejíždím "zpomalovačemi", tj. plynulé zvednutí vozovky nebo zpomalovací prahy. Jsem do aut totální antitalent, ale přijde mi, že vrzání nového auta při přejezdu zpomalovacím pruhem není obvyklou věcí, hlavně když bylo ze salonu za necelého půl milionu...

Auto má za sebou již dve garančky pouze a jenom v autorizovaných servisech, všechno originální náhradní díly, i když do dnešní doby se nic neměnilo, ale v servisech mi vždycky říkají, že to je normální, že to dělá, prý to všechny auta dělají, avšak u žádné jiné jsem to nikdy neslyšel a pořád mi to vrátí a řeknou, že je všechno v pořádku, no ale asi chápete, že mně to hodně štve. Nevíte, čím to může být, abych zajel do servisu a vysvětlil jim, co mají zkontrolovat, nemáte někdo podobnou zkušenost? Nebo je to skutečně normální?

Jedná se třeba o takové vyvýšené přechody pro chodce, na které plynule najedete a když tam najedou přední kola, tak to vrzne/křupne, pak najedou zadní kola, zase to vrzne/křupne a pak když z toho sjíždím, tak to samé, jak přední, tak i zadní, mně to hlava nebere a normální to určitě není, viďte? Jakým způsobem to mám těm expertům v servisech vysvětlit, aby mi to vrátili pouze když to už to auto nebude dělat... jo a dělá to při rychlosti tak 20-25kmh a více, co není nic neobvyklého přejíždet to v takové rychlosti.

Díky moc předem za rady a doporučení!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to já vím, že je v záruce, ale v servisu mi tvrdí, že to je normální a není to důvodem pre reklamaci a nic se s tím nedá dělat, proto bych potřeboval přesně specifikovat co je to za problém, co reklamuji, protože prý vrzaní nápravy bez specifikace není opodstatněná reklamace... jsem z toho taky trochu mimo... je to trochu komplikovanější, protože to auto mám na operativní leasing, takže to musím přesně specifikovat všechno, oni se tím zabývat nebudou...

Odkaz ke komentáři

PROCHY603 tos mu moc neporadil.

10Simi Měl jsem podobné projevy jako ty, po výměně tyček stabilizátoru na přední nápravě, bylo zase všechno ok. Najeto 75tis. km. Zkus to v jiném autorizovaném servise, kde k tobě budou vstřícnější a budou se ti snažit pomoct.

Odkaz ke komentáři

PROCHY603 tos mu moc neporadil.

10Simi Měl jsem podobné projevy jako ty, po výměně tyček stabilizátoru na přední nápravě, bylo zase všechno ok. Najeto 75tis. km. Zkus to v jiném autorizovaném servise, kde k tobě budou vstřícnější a budou se ti snažit pomoct.

Zas ti si mu dal super radu. :kol-47: Preco ma kupovat tycky stabilizatoru na auto ktore je ESTE v ZARUKE!!!! :kol-24:

Auto dam do servisu na reklamaciu a pri preberani auta z opravy ziadam o skusobnu jazdu. Ak sa zavada opakuje tak auto NEPREBERIEM z opravy. :kol-28:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...