Bobis-PD Vloženo 8. Duben 2015 Sdílet Vloženo 8. Duben 2015 váhu vzduchu nečisti, nepomôže to a len jej môžeš uškodiť. ak je zlá treba ju vymeniť - zistíš to na diagnostike keď to pod plným plynom preženieš niekde na rovinke. Ak by bola váha zlá tak spotreba neide moc hore, len výkon je citeľné nižší - odpoj ju prevez sa a uvidíš... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Slabý Vloženo 8. Duben 2015 Sdílet Vloženo 8. Duben 2015 První přijde určitě výměna oleje a všech filtrů. Pak uvidím a budu kdyžtak pátrat dál. A zkusím si někde vypůjčit VAG. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
one-z Vloženo 8. Duben 2015 Sdílet Vloženo 8. Duben 2015 Jj, vahu radsi nech byt, na diag se necha zjistit jak na tom je. Jinak vymena filtru, oleje apod. snad nikdy nepomuze, jen se to doporucuje, aby ten zaklad byl udelany. Neco jako zkontrolovani pojistek, kdyz neco el. nejde. Ja bych prehodil kola, pul hodky prace a uvidis v podstate hned jestli se spotreba zmenila. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Supermarine_Spitfire Vloženo 9. Duben 2015 Sdílet Vloženo 9. Duben 2015 Čím širší guma tím je valivý odpor větší. Oproti 185 je to nárůst o 1 cm na každé gumě. Zvýšenou spotřebu zavinily nejspíš ty gumy, ale nemyslím že by až o tolik. Maximálně o půl litru. Možná si jenom vyjukanej, že to žere víc. Buď znova přezout a sledovat a nebo dlouhodobě sledovat spotřebu na letních a počítat, aby si měl relevantní výsledky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Slabý Vloženo 9. Duben 2015 Sdílet Vloženo 9. Duben 2015 (editace) Ja ale porovnavam s gumami stejne sirokymi, ktere jsem jezdil lonske leto. Akorat jsem koupil na letosek nove, stejne rozmery, jen jina znacka. Se zimnimi, ktere jsou mensi ne. Tudiz to vyjukanost urcite neni. Ty kola holt prehodit zkusim az na to bude nekdy cas. Editováno: 9. Duben 2015, autor: Tomáš Slabý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mc2uba Vloženo 9. Duben 2015 Sdílet Vloženo 9. Duben 2015 Tak teoreticky za to může to, že je ještě docela zima, taky musíš brát v potaz to, že sice stejný rozměr pneu jako předtím, ale předtím stará sjetá guma a teď nová guma, když se to tak vezme, tak v průměru je guma o cca 1,2 cm větší než stará ojetá guma. A to může taky udělat hodně. Nic méně, já jezdím na 16" za 5,3L/100 km v létě normálně, až když jedu jako dlouhou trasu pravidelně, tak se dostanu pod 5L/100 km. A to jezdím většinou sám nebo ve dvou lidech Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Slabý Vloženo 9. Duben 2015 Sdílet Vloženo 9. Duben 2015 (editace) Ja porad doufam, ze az se gumy trochu ojedou, tak se to trochu zlepsi. Ja mam podle PP ted spotrebu neco kolem 5,5 L/100 km. Jezdim hlavne delsi trasy, vetsinou temer plne auto. Uvidim holt teda, co se bude dit, kdyz budu jezdit dal. Hlavne me udivilo, ze na tech starych jsem jezdil tak za 4,5 L pro vicemene stejnych podminkach. Editováno: 9. Duben 2015, autor: Tomáš Slabý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Slabý Vloženo 11. Duben 2015 Sdílet Vloženo 11. Duben 2015 Kola jsou nafoukaný všechny na 2,1 bar. Jasně, není to úplně podle tabulek, ještě je budu dofoukávat adekvátně k zátěži. Jí dřív jezdil taky stejně, ale teď se změnou pneu je tam prostě rozdíl, tak jak jsem psal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
one-z Vloženo 11. Duben 2015 Sdílet Vloženo 11. Duben 2015 To mi přijde málo, hlavně jestli jezdíš plnej, nevím kolik je předepsáno pro 195, já dávám všude u 185 2,5 bar jako univerzální hodnotu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Slabý Vloženo 12. Duben 2015 Sdílet Vloženo 12. Duben 2015 Pro 195 je psano pro polovicni zatez 2.1/2.3 a pro plnou 2.3/2.8. Plny jezdim tak 50% jizdy. Takto mi je nafoukali v servisu pri prezouvani, ale zatim jsem nemel cas je dofoukat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
one-z Vloženo 12. Duben 2015 Sdílet Vloženo 12. Duben 2015 Tak to je skoro stejny, me se osvedcilo tech 2,5. Vetsinou jezdim prazdny, ale kdyz jsem nalozeny, tak nadoraz a kdo by porad ladil tlak. Jen kdyz vim ze pojedu dlouhou cestu nalozen, tak dam dozadu 3 bary (predepsano mam 2,9). Navic kazde gume muze vyhovovat trochu jiny tlak, to od vyrobce je univerzální hodnota, o par deci dolu by ti to jit mohlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Slabý Vloženo 12. Duben 2015 Sdílet Vloženo 12. Duben 2015 V pneu je všude 2.1 bar, tak to nafoukal mechanik a já to zatím neměl čas upravit. Uvidím jak to tedy pomůže, pak napíšu, jestli se něco změnilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Slabý Vloženo 13. Duben 2015 Sdílet Vloženo 13. Duben 2015 Takže tímto chci poděkovat za rady :-), včera jsem jel klasickou cestu jako vždy, dva lidi v autě, cca 2/3 objem zavazaděl co jindy. Před cestou jsem dofoukal pneumatiky na doporučovaných 2.5 baru a spotřeba zázraně klesla :-) Údaje dle PP: průměrná spotřeba 4,3 l/100km, vzdálenost 117 km, průměrná rychlost 57 km/h, doba jízdy 2:05 h. Jízdní profil cca 35 % město, 65 % mimo město po silnicích 1. a 2. třídy. :-) Netušil jsem, že 0,4 baru v pneu udělá takový rozdíl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.