Přejít na obsah

Slabý pískot za jízdy

AntraX0601

Doporučené příspěvky

• o 2 měsíce později...

Čau,

Přidal bych se k tomuto problému, dělá mi to taky jedu, a lehce mi píská přední kolo, není to stále jen určité chvíle a když lehce zatočím do leva je to silnější po zatočení více do leva to utichne.Tudíš to píská při rovných kolech a mírně doleva.Auto má najeto 158 tis. podle tachm. r.v. 97 1.6 Mpi. Nic se tam teď neměnilo, přední pružiny tak před rokem a něco.(Je to pískání jako by jen chtělo něco namazat,jako by se otáčelo něco trochu nasucho) manžety jsou neporušené,těsní dobře. Jinak se teď pod auto nedostanu.

Díky za nápady předem. :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napadly mě také ložiska, poloosy.. spíš to ložisko, protože i když sem jel na volnoběh a brzdil sem tak to stále slabě sem tam pískalo, myslím tím opravdu slabě, možná si toho až moc všímám no sem už takovej :kol-28: lepší to podchytit hned zezačátku..

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...

Nejsem si jist jestli je to stejný problém ale taky mi píská levé přední kolo, ale ne trochu ale opravdu poctivě píská když přeřve i radio :D. Ozývá se to jen sem tam, občas to píská chvilku, jindy to píská klidně půl hodiny v kuse, doprovází to lehké vibrace ve volantu a v brzdovém pedálu(pochybuji že by to byla bloklá brzda, nijak se nehřeje a nepřibržďuje). Mám tam asi před měsícem měněné brzdové desky od Feroda a myslím si že jsou dost měkké protože se zřejmě sjeli o rozměr který byl na deskách stažen pilníkem na hranách, a teď prostě pískají o límec na starém kotouči. Myslím že je to ono zkusím vyměnit kotouče a možná rovnou i desky od jiné značky a uvidíme :)

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

JJ s těma pístkama je tam taky problém, pravej je v pohodě, ale ten levej je zatuhlej. Už nešel ani rozebrat aby se vyčistil. Spíš se mi ale zdá že nebrzdí skoro vůbec než že by byl bloklej v lehce přibržděným stavu, ale jak bude čas tak ho taky vyměním ale asi vezmu nějakej z vrakáče protože se mi nechce dávat 1800 za novej třmen. (nemá cenu do auta moc vrážet, jezdilo kdysi u předchozích majitelů jako firemní a má nalítáno 300 - 400 tkm, bohužel už tolikrát stočená že netuším kolik přesně ale musí jezdit tak 2 roky pak už se asi rozpadne kastle :( ) ale to už je trochu hodně mimo téma :) 

Odkaz ke komentáři

Souhlasím že pístky samostatně stojí pár korun, ale bohužel už to mám v takovém stavu že už je to nerozebiratelné a musím vyměnit celý třmen http://www.automedik.cz/autodily.html?product=150979&path[]=1743566&path[]=1743571&path[]=1743608&path[]=1743959&path[]=1746686&path[]=1758363&path[]=1775386   já bych to taky raději udělal co nejlevněji ale i kamarád automechanik mi řekl že to prostě nejde rozebrat a ikdyby se to povedlo tak že už je to moc prožrané rzí... :(

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...