Boodek Vloženo 25. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2011 Díky, ale to není to co hledám, ale díky za snahu :-) Zdarec, tady máš odkaz na světla které jsou již včetně plastového dílu do nárazníku, je to pro O2 face i před face http://www.stualarm.cz/produkt/drlsk01-svetla-s-led-pro-skoda-octavia-2004-08-automaticke-denni-sviceni-homologace/ Ahoj, máte už někdo praktickou zkušenost s montáží světel pro denní svícení od Hella? Chci zamontovat ty podlouhlé, asi zapadnou opticky líp vedle mlhovek. Mám si na něco dávat zvlášť pozor (půjdou do mřížky vedle mlhovek) ať už mechanicky nebo u elektroniky? Na fóru pro OI už jsou i nějaké fotky a diskuze, ale u OII zatím nic Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olda Homola Vloženo 27. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2011 Ahoj všem, mám takovou ideu dát si "někam dozadu" červený LED pásek(y) a napojit to na přední denní světla. Smyslem je osvětlit auto i ze zadu, protože mi přijde, že v určitých situacích, pokud svítí pouze přední světla pro denní svícení, není dobře viditelné (např. jízda po silnici lemované stromy/ lesem apod. - jen pro ilustraci - barvu mám Rosso brunelo, tj. tmavá fialovočervená) Prozatím jsem ovšem nevymyslel vhodné umístění - nejlépe přímo do zadní sdružené svítilny.. Pokoušel se o toto již někdo? poradíte? Díky předem Olda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 27. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2011 Pokud jedeš v podmínkách se sníženou viditelností, tzn. třeba tebou krásně popsaný případ, kdy už vozidlo přestává být viditelné pro ostatní, je snad povinné osvětlení předepsané. Nevím, proč věšet na auto nějaké kraviny dozadu..od toho tam pak jsou obrysovky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liapor Vloženo 31. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2011 Ahoj,poraďte mi..kde je nejpohodlnější vzít spínaných +12V pro montáž DRL aby se nemusela rozebírat čtvrtka auta ???? Pokud má někdo foto z vlastní instalace pomohlo by ještě víc :-)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gracho Vloženo 31. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2011 (editace) poistky 1-6,7-11 alebo ak chceš spínavý kontakt až po naštartovaní motora,tak 40-42,49 Editováno: 31. Říjen 2011, autor: Gracho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
teto Vloženo 8. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2011 Zdravim vsetkych.Montoval som si denne svietenie,vsetko je ok,som elektrikar vsetkemu rozumiem,len neviem odkial vezmem (+) na vypinanie denneho svietenia ak zapnem obrysove svetla.Príklady: 1.)Pri prepnutej spinacej skrinke v polohe "0" mi to funguje.Denne svietenie svieti,obrysove svetla su vypnute. 2.)Pri prepnutej spinacej skrinke v polohe "0" mi to funguje.Denne svietenie nesvieti,obrysove svetla su zapnute. 3.)Pri prepnutej spinacej skrinke v polohe "1" mi to nefunguje.Denne svietenie svieti,ale svietia aj obrysove svetla.(denne by malo vypnut,t.j.ze mi tam neprislo (+). Viete niekto poradit ako ho dostanem , aby som nemusel ist do kabiny auta? Diky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aquos Vloženo 10. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2011 Namontoval jsem svetla pro denni sviceni,napojil podle schematu.Ale problem kdyz zapnu obrysove svetlo a pak tlumene led sviceni jenom pohasne na 50procent svitivosti ale nezhasnou co stim?Asi to RJ rozpozna ? Nemel nekdo podobny problem?Jak to vyresit? Svetla jsou od firmy Filson 24led. Octavia II 1 9 tdi rv 2005 svetla h7 h1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 10. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2011 A nejsou to světla, který po zapnutí obrysovak svítí taky jako obrysovky-poziční?? Ala Audy a M-B. Pročti co na nich je napsáno. Typ světel by se hodil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aquos Vloženo 11. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2011 http://www.auto-filson.cz/svetla-denniho-sviceni-24led-onoff-system-e-homologace-2ks-p-2526.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aquos Vloženo 15. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2011 Tak panove problem jsem vyresil.Zluty drat ktery mel byt pripojeny na obrysove svetlo jsem napojil na relatko,Rele sepne pri zapnuti obrysovych svetel ,propoji modul s + polem od baterky,tim ledkove svetla vypnou.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zenda899 Vloženo 17. leden 2012 Sdílet Vloženo 17. leden 2012 Nemáte náhodou někdo zkušenosti s těmito světly pro denní svícení? A popřípadě jak složité je zapojení. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
f.b. Vloženo 21. leden 2012 Sdílet Vloženo 21. leden 2012 Montáž světel na vozidlo je velice jednoduchá, zvládl jsem to za cca 20 min., bez nutnosti demontáže předního nárazníku z vozidla. Všechny komponenty vypadají kvalitně i když jsou vyrobené na Taiwanu. Nyní hledám na fóru zapojení. - pól připojím na kostru u akumulátoru, + pól na vodič který vede na pojistku č.21 v motorovém prostoru, kde je proud po zapnutí zapalování a pojistka je volná (u TDI) protože je pro lambda sondu. Bohužel nevím kam zapojit třetí vodič, který by se měl zapojit na proud po zapnutí světel. Po zapnutí světel nemohu na zásuvce která jde do světla naměřit proud a po zastrčení zásuvky do světla světla nesvítí, po vypnutí a zapnutí vypínače světla zase svítí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spajky007 Vloženo 21. leden 2012 Sdílet Vloženo 21. leden 2012 světla vypadaj celkem slušně ale ta cena je celkem vysoká co jsem koukal na eshop nebo to umíte někdo levnejš sehnat. to zapojení bych taky vzal někde ze světel z parkovačky ale kterej je to pin nevim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
f.b. Vloženo 21. leden 2012 Sdílet Vloženo 21. leden 2012 Pin jsem našel, ale není na něm proud. Proud je na něm pouze v případě, že je zapojené světlo. Když není, nejde na pin proud. Pravděpodobně světla řídí řídící jednotka z důvodů hlídaní prasklých žárovek. Dále v návodu píší, že v některých případech může dojít po nastartování motoru a zapnutí parkovacích světel (z důvodu hlídání prasklých žárovek) problikávání denních světel. Pak je třeba doplnit zařízení o spínací relé. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spajky007 Vloženo 21. leden 2012 Sdílet Vloženo 21. leden 2012 aha dělal jsem to u megana a ten neměl žádné hlídání ale zase neměl klíčkovej proud v motorovém prostoru taky pěknej opruz. a nešlo by to naštelovat diagnostikou. tak napíchni drát jehlou a zjistíš kterej to je při zaplejch parkovačkách tam proud bude Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zenda899 Vloženo 21. leden 2012 Sdílet Vloženo 21. leden 2012 f.b. až doděláš zapojení těch světel ozvy se bude mě to taky čekat tak abych věděl. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
11Petuldo11 Vloženo 28. leden 2012 Sdílet Vloženo 28. leden 2012 Kumne tiez uz cestuju tieto svetla. Z elektriky v aute som uplny jelen, tak tiez budem potrebovat pomoc. Dalsia vec, co by ma zaujimala je, ze pred par tyzdnami som si dal v skode zapnut "denne svietenie" (16€). Pri namontovani tychto LED to asi bude problem, ci?! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spajky007 Vloženo 28. leden 2012 Sdílet Vloženo 28. leden 2012 to ti nebude denní svícení fungovat když svítěj parkovačky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
11Petuldo11 Vloženo 29. leden 2012 Sdílet Vloženo 29. leden 2012 Ked svietia parkovacky, tak mi nevadi, ze nebudu svietit LED. Len, ci spolu s Led nebudu svietit aj zadne svetla?! To by bol vazny problem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spajky007 Vloženo 30. leden 2012 Sdílet Vloženo 30. leden 2012 když máš dodělaný denní svícení tak svítí jen to led svícení, ale když máš aut. svícení tak to nerozchodíš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lojzahlina Vloženo 30. leden 2012 Sdílet Vloženo 30. leden 2012 Máte někdo zkušenosti tady s tím LED denním svícením od Milotecu? http://www.milotec.net/bocni-sani-s-led-dennimi-svetlymi-svetly-abs-cerny-octavia-ii-rs.htm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
11Petuldo11 Vloženo 30. leden 2012 Sdílet Vloženo 30. leden 2012 Vdaka za manual k LED v cestine. Mne totizto prisiel len v GB, DE atd. http://www.milotec.net/led-svetla-s-originalnimi-plasty-octavia-ii-2004-2008-.htm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
f.b. Vloženo 30. leden 2012 Sdílet Vloženo 30. leden 2012 Vdaka za manual k LED v cestine. Mne totizto prisiel len v GB, DE atd. http://www.milotec.n...-2004-2008-.htm http://www.dobry-obchod.cz/produkt/drlsk01-svetla-s-led-pro-skoda-octavia-2004-08-automaticke-denni-sviceni-homologace/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
11Petuldo11 Vloženo 30. leden 2012 Sdílet Vloženo 30. leden 2012 Co f.b.? Svetla namontovane? Zapojil si aj tie oranžove kable na smerovky? Ved napis nejake dojmy! Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MisoJ Vloženo 25. Únor 2012 Sdílet Vloženo 25. Únor 2012 (editace) Ahojte páni (prípadne dámy...). Dnes sme s bratrancom (elektrikárom) skúšali zapojiť tie isté svetla, ako píše Zenda899. Všetko išlo fajn až do momentu, keď sme sa snažili nájsť "napájacie napätie +12V pri zapnutom zapalovaní" (ako sa píše v inštalačnom návode). V E-boxe sme našli poistkové pozície, ktoré /A/ mali šťavu stále aj pri vypnutom zapalovaní, /B/ vôbec nemali šťavu aj pri zapnutom zapalovaní, /C/ pri vynutom zapalovaní šťavu nemali, po zapnutí zapalovania šťava bola, ale po vypnutí aj vytiahnutí kľúča štava v nich ešte nejakú chvíľu bola stále. Ak by sme tie DRL zapojili na niektorú pozíciu z /C/, tak by asi nejakú chvíľu svietili aj po vypnutí motora a vybratí kľúča zo zapalovania. Takto sa mi to ale vôbec nezdá vhodné - akonáhle vypnem zapalovanie, chcem aby tie DRL zhasli. Skúšali sme aj poistku 21 - pozícii bola neobsadená, ale keď sme rozobrali E-box, tak v spodnej časti tam bol na 21-ku privedený kábel, čo sme vyhodnotili tak, že nejaké využitie tá pozícia má. Takže nás to značne zmiatlo a hľadali sme (neúspešne) iné vhodné pozície. Ale aj tá 21-ka bola živá po vypnutí a vytiahnutí kľúča zo zapalovania... Máte niekto dobrý tip, kam to zapojiť, resp. ako nájsť ten správny kábel alebo poistku, prosím? O2, 2.0 TDIpd, 103kW, BKD, r.v. 2006 (podľa servisnej knižky prvýkrát uvedené do prevádzky v apríli 2006, nemecký trh) klasické halogény + daždový/svetelný senzor Problém je tiež v tom, že návod na obsluhu (a tým aj schému E-boxu) mám zo staršieho modelu - pravdepodobne 2004. Schéma v návode a realita pod kapotou nesedia. Rovnako je to s elekronickou dielenskou príručkou, ktorú mám a je asi tiež k 2004-ke. Editováno: 26. Únor 2012, autor: MisoJ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.