Přejít na obsah

Boodek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    28
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení Boodek

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

0

Popularita

  1. No, mám pocit, že to tak asi bylo, protože jsem to hledal několik hodin přes Google všemi možnými způsoby a nikde ani zmínka, obrázek nebo cokoliv. Takže mě napadlo, jestli se tam někomu nepodařilo dovnitř "nabastlit" ty světla z F2RS...
  2. Omlouvám se za částečné OT, ale je to tu trochu rozpolcené. Netuší někdo, kde by se dala sehnat LED světla pro obyčejnou O2 místo mlhovek? Viděl jsem to na jednom autě a nejsem schopen to nikde najít. Napohled to jsou klasické hranaté mlhovky z obyčejné O2 1Z před FL, ale uvnitř jsou asi 4 LEDky, které vypadají podobně jako např. u F2RS, jenomže to celé není ne kulaté, ale hranaté. Dík.
  3. Pánové netuší někdo, kde by se dala sehnat LED světla pro obyčejnou O2 místo mlhovek? Viděl jsem to na jednom autě a nejsem schopen to nikde najít. Napohled to jsou klasické hranaté mlhovky z obyčejné O2 1Z před FL, ale uvnitř jsou asi 4 LEDky, které vypadají podobně jako např. u F2RS, jenomže to celé není ne kulaté, ale hranaté. Dík.
  4. Chlapci chlapci, takovou dobu to tady řešíte a přitom řešenéí je tak jednoduché. Možná trochu nestandardní, ale účel (LED v parkovačkách bez problému s diagnostikou) to spolehlivě řeší: Do parkovaček jsem dal LED od Stöckela a na svorkovnici jsem nechal udělat odbočku, na které je napojen takový ten malý boční blinkr z blatníku (např. ze staré octavie nebo fabie), kde je normální žárovka a tento blinkr zároveň osvětluje motorový prostor. Diagnostika LEDku vedle žárovky nepozná a je spokojená, pokud se to napojí do série, tak funguje i detekce prasklé žárovky (resp. i vadné LEDky) Problém je vyřešen a navíc jako bonus osvětlení motoru :-) Je to sice trochu škrábání pravou rukou za levým uchem, ale je to jednoduché a efektivní. Mj, Omicrone, co jsi myslel tím, když Stockel nezapomene na odpory??? Že by to souviselo s tím mým interiérem, jak mi to lehce svítí i po zamčení auta? A na závěr pochvala pro věrozvěsta Omicrona, který LED od Stöckela "přivezl" do čech :-) Náhodou, nepřebývají někomu náhodou 2 kousky 3CSH-GlSo 3Chip SuperFlux-Glassockel ??? Dík za SZ.
  5. Já také ne...na dvoustovce za 50 sekund..benzín je tam o 22 sek. dřív:D Nevím, jak je to u TFSI, ale u TDI 0-200 za 35s (měřeno 4x na letišti podle tachometru, otázka je, jak to měřili oni...)
  6. Neboj, neurazím se, protože je mi jasné, že ti pomalejší považují za hov.do mě a mají částečně pravdu, ale chtěl bych tvoji reakci uvést na pravou míru. Možná to z mého příspěvku nebylo jasné, ale NIKDY!!! bych si nedovolil tlačit, blikat nebo tak podobně na auto, které jak říkáš jede regulernich 130km/h a dodrzuje predpisy - ale zde je ten podstatný problém. Jedním ze základních pravidel silničního provozu je POVINNOST řidiče "jet v pravém pruhu a to co nejblíže pravému okraji vozovky". Levý pruh je určen k předjíždění! Pokud dojedu pomalejší auto, které předjíždí, samozřejmě ho nechám bezpečně předjet a těch pár sekund, které ztratím samozřejmě neřeším. Ono o čas v konečném důsledku stejně nejde, protože na 100km se toho nikdy moc neušetří... Já jsem tady těmi deb.ly označoval pouze ty, kteří "záměrně blokují" a to je rozdíl. Riziko to rozhodně je, to nepopírám, ale jestliže za někým takovým nějaký čas jedu normálně, potom se mu snažím naznačit, že by měl uhnout, ev. zablikám a on na to nereaguje, nepojedu za ním 100km jenom kvůli tomu, že mě nechce pustit. Samozřejmě že předjetí zprava dostatečně zvážím a udělám jen výjimečně v případě, že riziko nehrozí (nikde nikdo není, dostatečně rychle a s velkým bočním odstupem...) O tomto samozřejmě vím a je mi jasné, že problémy bych měl vždy já, ale každopádně jízda v levém pruhu je proti předpisům. Tohle jsem snad už vysvětlil - slušný řidič je TABU. Takto samozřejmě také ne - je blikání a blikání - já neblikám zběsile jako šílenec - prostě jednou bliknu. Všechny tyto věci beru samozřejmě v potaz. Myslím si že vím hodně o tom, co je to bezpečná jízda i když to možná z příspěvku tak nevypadá, ale jak říkám, vše co dělám, dělám pouze za dodržení celé řady podmínek, jejichž výčet by dal na několik stran, takže se to nedá rozepisovat... To, že mě někdo donutí předjet zprava neznamená, že se nesnažím jezdit tolerantně - právě naopak! Když stojím v koloně a někdo chce z boční ulice vjet, pustím. Chodce pustím, pokud to okolnosti dovolí (nikdo za mnou, ne za kruháčem...). Autobus pustím, motorku pustím... Na červenou nejedu, bílou čáru nepřejíždím... Stačí k obhajobě?
  7. Odkud proboha jsi ? Jaksi jsi za poslednich 19 let nezaregistroval, ze jiz mame trzni hospodarstvi, a ze si zde muze kazdy ceny delat takove, jake uzna za vhodne ? Ta "banda Milotec" ma vzperu presne na O2, pasuje perfektne, a je potreba jen jedna (neni potreba 2!) - a naprosto ta 1 staci. A k Tvemu "hrdinskemu" pocinu to okopcit od Milotecu ? Myslim, ze nikdo zde nebude podporovat takove svinarnicky, ala Made in China. Kup si ty sve noname vzpery za 450,-, a vyzkousej si je, muzes jim je zase vratit, kdyz Ti nebudou pasovat Apropo ty setrilku, za kolik jsi poridil tu Tvou O2, kdyz jsi takto "setrivy" na originalnich vzperach ? To jsi to koupil jako "Lego" stavebnici od nejakeho internet kseftu Ale no tak, chlapci. Oba máte v něčem pravdu. To o třžním hospodářství je pravda, že každý obchodník si může stanovit prodejní cenu dle libosti a tím se rozhodnout, zda vydělá pár korunek, protože to vlastně dělá pro radost, nebo pár tísíců, protože na tom či onom chce "rejžovat". Druhá půlka pravdy je ale v tom, že zrovnatak kupující má svaté právo se rozhodnout danou cenu nekaceptovat a věc prostě nekoupit. V tomto konkrétním případě vzpěry jsem toho názoru, že cena Milotecu je prostě předražená a já osobně bych za ní také nedal více než 1000,- Kč. Proto ji stále ještě nemám a přemýšlím, jak to sám vyrobit. Je pravda, že kdybych ji býval koupil (a samozřejmě, že bych na ni měl a v ceně auta je to zanedbatelná částka), tak už ji dávno mám na autě a místo toho se pořád rozčiluju s drátem. Ale jde prostě o princip (Pročpak si nekupujete ty Trinaxy za 90tis. od Škodovky co? A tempomaty, maxíky atd. - a to raději ani nemluvím o tom, z jakého jsou díly často původu!!!) Uznávám, že ta Miloušova je asi podle ohlasů po technické stránce "vychytaná", ale o jakém to mluvíte vývoji proboha? Co tady chce kdo vyvíjet? Pro šikovného konstruktéra je to práce na 15 minut a ani nepotřebuje CAD. Vždyť bych to vymyslel i já - takový lempl ! A hlavně mi tady nechtějte tvrdit, že ten komp, ze kterého píšete příspěvky do ŠF je naprosto čistý, jako zuby po Orbitu , když tady tolik hudrujete proti kopírování. Z Číny také nemám dobrý pocit, ale nejdříve si zameťme před vlastním prahem, než začneme někoho obviňovat... No a nakonec můj názor na Milotec obecně - je to trochu OT ale co - hnus, hnus a zase jenom hnus velebnosti (teď nemluvím o vzpěrách). Všechna ta odporná cinkrlátka, která se lemtají na auto jsou opravdu na . A troufám si říct, že tomu trochu rozumím. Stejně tak je na tom Autostyl i Topplast. Bohužel u nás dodnes není žádná firma (nebo o ní alespoň nevím), která by dokázala auto decentně nastylizovat - viz někteří jiní kolegové v SRN (ABT, AMG... i když je pravda, že asi za jiné peníze - ale raději nic než tyto hnusy). Všechno jsou to jenom odporné paskvily (až na velmi velmi velmi málo výjimek)!!! No, to jsem se zase trochu zakecal že?
  8. No, musím s hrůzou konstatovat, že situace je čím dál tím horší a toto pravidlo podle mě už docela přestává platit. Já se po dálnici pohybuji většinou rychlostí blížící se dvojnásobku (nebo ať nepřeháním min. 1,5 násobku) jejich rychlosti a na mnoho s prominutím debilů to stejně neplatí! Řada z nich se snaží závodit s autem, na které v žádném případě nemají, záměrně opruzují v levém pruhu i když mají moře místa na vrácení do pravého (upozorňuji že bych si nikdy nevynucoval předjetí tam, kde to nejde a pokud se náhodou stane, že to auto v pravém přes něj přehlédnu, protože třeba předjíždí dvě za sebou, po předjetí se varovkami omluvím za nedočkavost). Opravdu strašně nerad potom ty dementy co záměrně blokují předjíždím zprava a vážně z toho nemám dobrý pocit. Začíná se u nás projevovat nešvar, který jsem znal jenom z Německa, kde se všichni "nas.rou" do levého, jedou 130 a pravý je prázdný a člověk by tam mohl jet klidně 250... Bohužel se mi několikrát stalo i to, že jsem v Německu dojel v levém pruhu auto, široko daleko nic nebylo, chvíli jsem se mu lepil na zadek - nic, zablikal jsem - nic, zablikal jsem znovu - nic, zahoukal jsem a ted zas.anej debil dupnul na brzdu! Těmhle bych bral řidičák doživotně a preventivně usekal všechny končetiny!!! A zvlášť v Německu, kde není limit, ještě bych to pochopil u nás, pokud tomu dotyčnému vadí, že jedu rychleji než bych měl. Minulý týden se mi stal trochu jiný podivný případ, nad kterým dodnes kroutím hlavou a nechápu jestli jsem to správně pochopil. Jedu svým klasickým stylem a ani nevím, kde se vzal, ale mám pocit, že jsem ho já předjel, nebo si alespoň nevzpomínám, že by mě on dojel, ale to není podstatné. Byl to X3 nebo X5. Vzhledem k tomu, jak to i já nesnáším a bylo mi jasné, že s ním nemá cenu závodit (i když kdo ví - ale já závodím zásadně zezadu, nikdy nikoho nebrzdím, pokud si chci zazávodit, nechám předjet a snažím se udržet). Jel za mnou ve vzdálenosti tak 100m ale zhruba stejnou rychlostí, na pružné zrychlení jsem mu vždy malinko ujížděl, ale stále se držel na těch cca 100m, ale nikdy se nenalepil na předjížděcí vzdálenost. Při každé sebemenší příležitosti jsem to šupnul do pravého, ale on mě vždy kopíroval jak přívěs, nikdy nezůstal v levém... Takhle jel za mnou asi 20km a choval se typicky jako když se za mnou jenom vyváží. Když bylo jasné, že mě stejně nepředjede, tak jsem kousek před EXITem chtěl ještě předjet jeden kamion a tudíž jsem se poprvé nevrátil do pravého pruhu a ten kokot se asi zrovna rozhoupal nebo nevím a naznačil předjetí zprava. Po předjetí kamionu jsem zajel do odbočovacího pruhu a Mr.BMW najednou vedle mě vlevo a doslova mě tlačil do pangejtu, že jsem musel pravou stranou skoro do trávy. On zastavil na takovém tom šrafovaném trojůhelníku kde se pruh odděluje a já jsem krokem dojel k němu zprava a jenom koukal jak na mě hrozí a ukazuje nejmenovaný vztyčený prst. Dodnes mě mrzí, že jsem nezastavil a nevyříkal jsem si to s ním, protože mám pocit, že jsem udělal maximum pro to, aby mohl předjet a on evidentně nechtěl a potom tohle, jenže zastavení tam nebylo možné. Jestli jsem něco přehlédl, tak se mu omlouvám, ale pravěpodobně to byl taky dement. Hlavně, že měl na kufru Powered by Krámský... Já se na druhou stranu snažím odměňovat ty, kteří se chovají příkladně a vracejí se včas. Pokud to jenom trochu lze, tak jim po předjetí bliknu varovkami. A na ty, co si myslí, že jim levý pruh patří, už mám vymyšlenou také odměnu, až to zrealizuji, dám to sem. Tak ať se všichni chováme na silnici navzájem slušně a snažíme se vzájemně si nepřekážet
  9. Nic takoveho rozhodne nepozoruji (1/2 provozu), co nas za auto, ze tveho podpisu to neni patrne... OII RS MR2007. Chová se opravdu tak, jak jsem popsal, ptal jsem se soudruhů z NDR a oni tvrdí, že je to normální!!! Navíc jsem zjistil, že tyto LEDky nelze použít v parkovačkách - elektronika auta je odpojí a zahlásí chybu. Stöckel odpověděl, že se to dá vyřešit odporem (což vím i bez něj), ale na dotaz zda by to udělali nebo alespoň řekli kolik, abych to nemusel měřit, už neodpovědel...
  10. Pořídil jsem také tyto LEDky od p.Stöckela a mám problém s tím, že při odchodu z auta a zamčení zůstanou žárovky trochu svítit (velmi slabě, ale prostě nezhasnou úplně). Při jízdě se zhasnou úplně. Netuší někdo v čem je problém? Myslel jsem že právě tyto "Stöckelovky" se takto nechovají, že je to problém "obyčejných" LED v osvětlení :-(
  11. Až budu hotovy, tak sem hodím aspoň svoje dílo... když nikdo nechce přispět.. stejně mám své představy Odkaz krytiny na střechu http://www.marvec.cz/ chci tam hodit komůrkové desky z polykarbonátu, nemá někdo možnost sehnat tyto desky levněji??? Budu potřebovat zastřešit plochu 3x6m. Čau, hlavně si ten přístřešek udělej hodně prostornej. Máme garáž, která je stará možná víc jak 20 let, ale to se s Octama moc nepočítalo. Když tam autem vjedu, tak se blbě vystupuje. Tak jsem to vyřešil tak, že tam mám všechny věci na auto a brácha motorku. NO my máme garáž, že by se tam postavili vedle sebe 2 octy, ale je obsazená, a chci aby na auto nepršelo a tak.. myslím, že 3,5x6m je jen pro auti dostačující. A když prší, tak jezdíš vlakem, aby ti auto nezmoklo?
  12. Tento problém jsem také diskutoval při jedné z návštěv v MB. Uvažoval jsem o něm do OII, protože to je jediné rádio, které má dva tunery uzpůsobené tak, aby na jednom šlo rádio a na druhém "sbíralo" dopravní informace a při dopravním hlášení se přeplo na jinou stanici. Žádné jiné rádio s touto funkcí již bohužel neexistuje :-((( Navíc Rhapsody má kvalitní tuner, ne jako ty Visteoňácký ultrasračky, které nám do škodovek za nekřesťanský peníze cpou. Já mám RS, které se bohužel bez rádia objednat nedá a vaří se mi krev v žilách pokaždé, když ho zapnu. Ten krám by se styděli prodávat i vietnamci na tržišti za 500 Tak to bychom měli trochu OT na úvod a teď k věci. Problém s Rhapsody je jak správně říká Cosby v rozdílné verzi CAN - Superb 1.6, OII 2.0. Při takovémto downgradu se rádio chová přesně tak, jak popisuješ. Koncern bohužel nenabízí žádný převodník, který by toto vyřešil, neboť se nepředpokládá, že by někdo do nového auta dával staré rádio. Obráceně to funguje, existuje převodník, který dovolí namontovat novější typ rádia do starého auta a zajistí kompletní funkčnost a provázanost... Asi jsem tě zklamal, ale oficiální řešení opravdu neexistuje (je to od lidí co to mají ve Škodově závodě na starosti). Jediná možnost by byl nějaký šikovný bastlíř, který by si s tím pohrál a problém vyřešil - vyrobil nějaký převodník...
  13. Pravé sklo do zrcátka z anglické verze lze sehnat, měl by ho mít Alessio - už jsem to u něj vyžádal a tvářil se že to není problém (pouze sklo, celé zrcátko prý problém je, protože údajně je schopen prodat jen celou sadu 2ks a to buď evropskou nebo anglickou, takže obě asférická je problém) Jinak samotné sklo by mělo být běžně k dostání i v každém Škoda servisu jako náhradní díl.
×
×
  • Vytvořit nový...