Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím, Mám takový problém Sehnal jsem si kabel pro diagnostiku ELM 327 interface Firmware 1.4

Ale nastal problém nemužu ho spojit . V programku TouchScan se připojí ale nefunguje tam skoro nic. Když to zkusím ve VAGu Dám test kabelu tak mi to hodí

"Port neexistuje.

Stav rozehrání HEX: Nenalezeno"

Jak mám nastavený port to fakt netuším páč mám windows 7 krátce a tohle jsem v něm nikdy nehledal a ani ve win XP

V tom TouchScan sem dal automaticky připojit a ono si to samo nastavilo.

Jinak nehce to nějaký driver na to? Ten od koho mám kabel mi dal jen kábl a nic víc a prej že to pude no ale mě to nejde! Neví někdo z vás jak to nastavit aby se to spojilo? Popřípadě získane zkušenosti či info o tom káblu! Budu moc rááááád za každý názor :kol-28:

HHC-2246-3.jpg

Vloženo

Samurai je vidět že vtom máš praxi proto na tebe mám otázku - K čemu tam je dobrý ten čip ELM ?

Nejsu si jistý ale zde se mi že bych měl přistup i ke kabelu OBD II kabel Fast KKL - USB tak to vyskouším sním!

Vloženo

No je to prostě jiný druh kabelu - takový "mainstream" jsou KKL na starší auta - podpora VAG-COM a Motordiag Komfort Manager a pak je HEX-CAN, podpora VCDS a nových aut. Pak jsou různé další druhy, viz ELM, který pracuje zas s jinými programy (určitě byly u něj uvedeny) a s jinými zas ne. A k čemu je dobrý? To nevím, asi k ničemu, nikdy jsem ho neměl, vždycky jsem raději volil VAG-COM nebo novější verzi VCDS a dle toho odpovídající kabel. :)

Zkus ten MKM nainstalovat a pustit s tím tvým kabelem, podle mě to nepůjde. Ale jak jsi psal, nemám k tomu co říkat, zkušenost s tím nemám...

Vloženo

no ono to stím kablem ELM 327 v MKM je tak že on se v nastavení připojí a kabel to pozná ale když dám Načíst ID nebo Zjistit stav tak to začne pracovat a pak to zamzne a konec! Ale zkusím to stím druhým kablem. V pondělí ho budu mít tak se uvidí a přes víkend zkusím pár prográmků a uvidí sa který programek se na tom káblu 327 ujme !

• o 2 týdny později...
  • o 2 roky později...
Vloženo (editace)

Ahojte, mam ten samy kabel a na me oktavce to jede v omezene mire. Vyzkousel jsem asi 5programu, jeste to dozenu dalsima aspon 10, co jsem nasel, ale moc v to nedoufam. Umi to precit zakladni udaje, tvrdi to, ze to umi precist i chybove kody, prestoze zadne nenacetl (kupoval jsem to kvuli tomu, pac mi pada do nouzaku, takze nejaky chyby tam byt musi..). Proste se pripoji, neco malo nacte, ale k podrobnostem se nedostanu.

Kdybych koupil ten KKL kabel, bude to lepsi? Bude mi to spolehlive fungovat s 1.9TDI z roku 2003? Radsi utratim jeste par stovaku, nez s tim zajet na diagnostiku do servisu a vykrvacet tam za to, ze mi reknou, ze na nic neprisli...

Editováno: , autor: mposchl

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...