Přejít na obsah

Zamčené auto

Rossini11

Doporučené příspěvky

Takže pánové, zkušenost před pár dny: odemknu auto, jelikož mám komfort nastavený na jedno zmáčknutí se otevřou řidičovy dveřže 2x pak celé auto, takže po odemčení řidičových dvěří mi zhasla stropní lampička, při otevření ostatních pak se rozsvítila, chyba byla v pravých zadních dveří, zámek zůstal v safe modu, což nejde odemknout ani vnitřní klikou, takže první rada je, pobouchat po hraně dveří, kde je uložen mechanismus zámku, mohlo se stát jako mne, že motorek ve dveřích nemá kontakt, další možnost je, odpojený konektor z B sloupku, optická kontrola po vytáhnutí gumy ze strany druhých dveří, to by mohl být problém, že nejde elektrika do zámku nebo je jen zlomený drát. Pokud se nepodaří tahle verze tak je pokračování a to ve stylu sundání všech plastů kolem dveří včetně oplastování kolem zadních sedaček je to tam jen zacvaklé, pak sundání těsnění kolem dveří, tím se dostanete k bočním šroubkům tapecu a tapec se dá tím pádem sundat klasickou cestou po odmontování všech šroubků, dále je třeba zjistit, jestli nevypadl náhodou konektor z motorku centrálu a zda jde do něho napětí po signálu centrálu, pokud je to ok, tak je problém v motorku. Já jsem to naštěstí vyřešil silným bouchnutím po plastu, kde je ve vnitř umístěn motorek a najednou po centrálu se chytl a tak se mi to podařilo odemknout, je ještě jedna možnost, pokud máš stejný konektor jako je na zámku, zkusit mu přivést napětí na drát žluté a šedé barvy, asi při zamknutí a odemčení se jen přepoluje motorek. Nebo další varianta NEODZKOUŠENÁ je dostat se na stranu mechanismu mezi plechem dveří a plastem zámku a odšroubovat mechanismus, který blokuje mechanicky další pozici zámku, pokud se to povede, určitě popadají dvě pružinky dovnitř do dveří, ale budeme mít volný přístup pro šroubovák a tím se dá pak zašťourat a povolit blokovací část, nejsem si jistý, zda-li se to pak neodblokuje samo, ale jak říkám, měl jsem to štěstí, že jsem jen silně udeřil na motorek a on se už pak chytl, po otevření jsem to celé rozebral, musí se povolit táhlo jak vnirřní tak klika, zámek je chycen 2x tisícihranem a mechanismus je spojen s elektronickou části dvěmi šroubky, a vnitřní část je chycena po obvodu asi 8 malými kusy TORXY, po otevření je nutné raději motorek vyzkoušet jestli funguje tak jak má, je přímo napojen na ty dráty. Pro případ jistoty když už je to rozebrané je dobré přeletovat vnitřní spoje desky, našlo se tam pár stuďáků, Takže hodně zdaru při hraní si s dveřmi, zabralo mi to celkově asi 3 hodiny práce

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 4 měsíce později...

Ahoj mam dotaz na to rozebrani toho zamku na dverich. Central funguje, ze vnitr dvere taky otevru, jen my vypadlo lanko, ktere je napojene na kliku, viz obrazek, tak ze z venku dvere neotevru. Klika jde naprazdno. Nevim jestli jen vypadlo nebo se ulomilo. Predpokladam, ze az povolim ty 8-mickove tisicihrany, tak se k tomu dostanu. ale nechci aby mi vse popadalo. Jen ten zamek kompaktni nebo kolem nej povypadaji jeste nejake podlozky, ci pruzinky ?? A je to opravitelne, nebo se to musi vymenit vele... viz obrazek. Diky za pripadnou radu ...

post-28217-0-66582800-1299969429_thumb.j

Odkaz ke komentáři

• o 10 měsíců později...

Ahoj věděl by mi někdo pomoct,jak se dostat do auta?Pročetl jsem tu všech 44 stran a moc tu k problému toho není.Mám Octavii r.v. 2001 a úplně zdechla baterka.Auto jsem zamykal dálkou a teď ho nemůžu odemknout a nevím proč ani klíčem.Klíčem povyleze čuplík asi o čtvrtku a dál už nejde.Raději jsem od toho upustil abych nepřetočil zámek.Do pátých mi musel někdo něco vrazit, jelikož klíč zasunu jen do půlky.V zimě nechci zkoušet klínky do dveří a zas tolik si nevěřím.A rozbíjet okno mi zatím připadá drastický.Ještě sem četl o krytu motoru a kabelech.to by snad mohlo vyjít,ale ve sněhu a autu zaparkovaném z kopce s zařazenou rychlostí,taky žádná sláva.No snad někdo pomůže s nějakou další radou nebo nápadem.

Odkaz ke komentáři

Ale to je jedno že tam máš rychlost, potřebuješ tam jenom přes startér dostat proud a pak dálkou odemknout. Někdo tady psal o vylomení přední masky, drahé a drastické. Kolega nemohl dostat klič do zadního zámku, jen napůl, taky myslel že tam někdo něco strčil. Jsem ho prostříkl čističem na brzdy, vytekl bordel, pak VDečkem a šlo to, po odemknutí jsem ho promazal, aby nezůstal suchy.

Editováno: , autor: VAG BoBo
Odkaz ke komentáři

S tím zámkem to je tak, že se používá strašně málo, je ze slitin hliníku a ten se se solí nemá moc v lásce.

Takže tím jak jsem psal, že se používá strašně málo až vůbec a postupně se tam dostávající voda a v zimě se solí způsobí, že ten zámek jakoby zaroste.

Takže vůbec to nemusí být projev vandalismu. Kámoš to měl na Feldě, já na oktě. Já to nakonec vyřešil záslepkou.

Odkaz ke komentáři

Opravdu pokud máš jen vybitou baterku,tak se dostaň ke startéru.

Za tu práci s odházením sněhu a zvednutí auta ti to stojí ne...Než něco rozbíjet...

Zadní kola pořádně podložit,předek zvedat a až bude dostatečně vysoko,tak auto položit za prahy třeba na špalky...Ať máš jistotu,že nespadne z heveru...A pak už jen povolit 4 šroubky na tom předním krytu motoru a startér máš jako na dlani :kol-28: .

Alespoň nějaká akce bude... :kol-47:

Pokud nejsi dobrodruh,tak se na to samozřejmě vyprdni...

Já bych se toho nebál :kol-31:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...