Publikováno Únor 4, 201213 r Dneska ráno jsem nemohl nastartovat. Kontrolní svítí tak jak mají a po pokusu nastartovat je klid a nic se neděje.Po odtažení do garáže a cca stání před saharou 10 minut pak start bez problémů. V létě taky startuje bez problémů. Nová baterie, startér, tankováno u shell. Mám Octavia 1,6 74kW Upraveno Únor 4, 201213 r od jiří octavia
Únor 4, 201213 r Nechci to tu pořád opakovat, ale tyto mrazy přesahující -20 udělají hodně. A co máš za auto?
Únor 4, 201213 r ... a taky podle stejného nadpisu, že motor v ní 1,6 74kW jiří octavia: Co znamená "...je klid a nic se neděje..."? Protože zrovna včera jsme to na chatu řešili. Velice podobný problém, jen dotyčnému to po 10 vteřinách držení klíče v poloze start začlo startovat. Došli jsme k závěru, že zatuhla cívka na startéru, el. magnet neměl sílu ji vyhodit, procházejícím proudem cívkou se zahřála, olej/tuk povolil a cívka vyskočila. Každý další start byl už v pohodě, jen zase po delším stání se to opakovalo. U Tebe bych to tipoval taky tak.
Únor 4, 201213 r Autor Ahoj jak popisuješ tak to by mohlo být ono :-) posledně jsem to několikrát zkoušel a pak to chytlo :-) co se s tím dá dělat aby se to neopakovalo?
Únor 4, 201213 r Dvě možnosti: 1. Nechat to tak, ta mrazy nemůžou trvat věčně. 2. Vyndat startér, rozebrat, promazat vše co se vzájemné hýbe nějakým řídkým mazadlem, složit namontovat.
Únor 4, 201213 r Sry, moje chyba, nepodíval jsem se dobře na nadpis. I tak tam má 75kw a v příspěvku píše 74kw Upraveno Únor 4, 201213 r od Under
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.