Spotřeba 1.6 MPI 75 kW - Motor 1.6 MPI - ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz Přejít na obsah

Spotřeba 1.6 MPI 75 kW

Aidolon

Doporučené příspěvky

Už jsem několikrát zaznamenal nedůvěru ve spotřebu motoru 1.6 75kW. Včera mi to nedalo a rozhodl se nevěřit palubnímu počítači a prostě to spočítat dle spotřeby. Tedy plná nádrž a jelo se. Po okreskách z Liberce do Frýdlantu, zpátky, pak nějaké zařizování po městě, nákupy. Pak po dálnici na Prahu (zastávka v MB na oběd), skrz celou Prahu a pak směr Loděnice (cca 10 km po dálnici) pak po okreskách, přes vesničky ke Karlštejnu. Tam prohlídka Karlštejna a stejnou cestou zpátky. Celkem 430 km. Palubní počítač ukazoval spotřebu 5,2 l. Natankoval jsem zase plnou a dle dotankování spočítal spotřebu na 5,5 l/100 km. Jen dodám, že jsem jel se svou drahou polovičkou, většinou dodržoval rychlostní limity (v obci občas ne) a spotřebu jsem nehlídal. Na dálnici rychlost mezi 120-130 km/h (žádných 90). Používal jsem tempomat. Autí má najeto 78000 km. PP po dotankování ukazoval dojezd 1120 km!! Kdo mi nevěří, toho po dohodě (a příspěvku na palivo :p:p ) svezu. Tolik moje zkušenost!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak už se to tu probíralo několikrát, já u 2.0i dlouhodobá /1500km/ a většinou město 7,5 l/100, rychlost jakž takž zatím dodržuju a je to na spotřebě znát. Krátké pojížďky po městě - 10l/100km - v létě klima, v zimě studený motor, takže město 10.

Odkaz ke komentáři

Honzy napsal:
Tak už se to tu probíralo několikrát, já u 2.0i dlouhodobá /1500km/ a většinou město 7,5 l/100, rychlost jakž takž zatím dodržuju a je to na spotřebě znát. Krátké pojížďky po městě - 10l/100km - v létě klima, v zimě studený motor, takže město 10.

na vlas to iste :)

Odkaz ke komentáři

Možá byete hoši měli napsat rozměry pneu, na kterých jezdíte a také jak často jede klima. Já jsem při pneu 195/65/15 jezdil za 6.9 (průměr), ale s gumama 205/55/16 se prostě ne můžu dostat pod 7.3... :ph34r: . Nejezdím žádnou divočinu.

Odkaz ke komentáři

Host MichalF
  Alpaka napsal:
Máme 1.9 TDi Ambiente čiplou na 90 kW s klimou, která jede furt a při dodržování předpisů se dá jet i za 4.7 L

Jojo to je luxus ... nej vyhoda TDi lol

Odkaz ke komentáři

Alpaka napsal:
Máme 1.9 TDi Ambiente čiplou na 90 kW s klimou, která jede furt a při dodržování předpisů se dá jet i za 4.7 L

i za 4,7? Na to říkám, že to musíš jet docela hódně svižně. Teď jak bylo teplo, tak jsem jezdil dost pod 4l s průměrem přes 70km/h. Jak se ochladilo, tak stejným stylem pod 4 l ne, tak 4-4,2.

Odkaz ke komentáři

Alpaka napsal:

Predpokladam, ze tomu davate pekne za usi - jezdim s dlouhodobou spotrebou (96 kW) do ctyr litru a klimatizaci mam pochopitelne zapnutou porad. Soutezim s kolegou ve spotrebe, ten ma ovsem slabsi verzi TDI, tudiz se moc nechytam. Nicmene nocni navraty z kancelare (125 km) zvladam i s prumerem 3,1. Ovsem je pravdou, ze poprve pribrzdim az doma pred garazi, takze nebudu tim spravnym meritkem pro beznou jizdu... :scooter:

Odkaz ke komentáři

Uf ty dieselové spotřeby to je děs - s 2.0i můžu závidět. Takle musíme ty ropné šejky živit hlavně my s benzínem. Jinak co se týče rozměrů pneu tak kolega z práce koupil na Avensis 225ky a spotřeba mu o 1 litr vyskočila a dolů se nemůže dostat - takže něco za něco

Odkaz ke komentáři

Host MichalF
  octavia_combi napsal:
  Alpaka napsal:

Predpokladam, ze tomu davate pekne za usi - jezdim s dlouhodobou spotrebou (96 kW) do ctyr litru a klimatizaci mam pochopitelne zapnutou porad. Soutezim s kolegou ve spotrebe, ten ma ovsem slabsi verzi TDI, tudiz se moc nechytam. Nicmene nocni navraty z kancelare (125 km) zvladam i s prumerem 3,1. Ovsem je pravdou, ze poprve pribrzdim az doma pred garazi, takze nebudu tim spravnym meritkem pro beznou jizdu... :scooter:

Jo to je luxus no ... to mam tak kdyz jedu bez zarazene rychlosti z kopce :smich:

Odkaz ke komentáři

Octavia 75 kW. Zatím jsem nikdy neměřil skutečnou spotřebu, ale podle pal. počítače průměr za poslední 4000 km i s občasným zapnutím klimatizace 5,8. Delší jízdy i couračky do 2 km, město při průjezdech nebo nákupech. Najeto 62 000, gumy 205, olej 0W-30. Samostatné delší jízdy cca 5,2 - 5,7. Normální pohodový, ale svižný styl jízdy.

Odkaz ke komentáři

Jir-ka napsal:
Aby ty budiky byly pro tohle auto. U první Octávky 55 kW mi dávali v záruce nový budíky a potom jsem jezdil za 4,5 než přišli na to, že jsou pro jiný motor.

Jsou pro ten motor.

Odkaz ke komentáři

Aidolon napsal:
Už jsem několikrát zaznamenal nedůvěru ve spotřebu motoru 1.6 75kW. Včera mi to nedalo a rozhodl se nevěřit palubnímu počítači a prostě to spočítat dle spotřeby. Tedy plná nádrž a jelo se. Po okreskách z Liberce do Frýdlantu, zpátky, pak nějaké zařizování po městě, nákupy. Pak po dálnici na Prahu (zastávka v MB na oběd), skrz celou Prahu a pak směr Loděnice (cca 10 km po dálnici) pak po okreskách, přes vesničky ke Karlštejnu. Tam prohlídka Karlštejna a stejnou cestou zpátky. Celkem 430 km. Palubní počítač ukazoval spotřebu 5,2 l. Natankoval jsem zase plnou a dle dotankování spočítal spotřebu na 5,5 l/100 km. Jen dodám, že jsem jel se svou drahou polovičkou, většinou dodržoval rychlostní limity (v obci občas ne) a spotřebu jsem nehlídal. Na dálnici rychlost mezi 120-130 km/h (žádných 90). Používal jsem tempomat. Autí má najeto 78000 km. PP po dotankování ukazoval dojezd 1120 km!! Kdo mi nevěří, toho po dohodě (a příspěvku na palivo :p:p ) svezu. Tolik moje zkušenost!!

Hezkej roman, ale to bude tim, ze jsi to jel v nedeli, bez trafficu... :D:D

Odkaz ke komentáři

Promiň, nenasereš, jen si budeme myslet cosi o tvé inteligenci. Nechápu, proč když se tu bavíme o 1.6, tak přijde pár dejme tomu "jinak inteligenčně naladěných" lidí a začnout tlachat o TDi. To ví i průměrně inteligentní šimpanz, že TDi v Octavii 1 má zpravidla nižší spotřebu než benzín, tak už asi nebude třeba to znova a znova zdůrazňovat.

Odkaz ke komentáři

Moje nejnovejsi zkusenost....

Totalne nalozeny auto tahnouci prdel po silnici z poloostrava Peljesac u Dubrovniku do Prahy, cesta zhruba 24 hodin i se zastavkama a kolonama (3 hodiny spanek, cca 6 hodin stani v kolonach s klimou), 1,6/74/Sportmotor, cca 950km normal silnice, zbytek dalnice, cca polovinu cesty hustej dest, jinak vedro a ta klima, spotreba dle PC 6,3l/100km, dle myho spocteni po vcerejsim dotankovani 6,5l. Po dalnici sem temer nejel pres 140km/h, jinak svizne, mimo obce cca 110km/h pokud rovnost silnice dovolila.

Cesta tam byla trochu jina, cela cesta klima, 26 hodin jizda (v tom 1 hodina spani a vic jak 10 hodin kolony s klimou), ale po dalnici sem jel cca 1000km, zbytek normal. Auto bylo nalozeny po okraj, asi pretizeny, nez sem dojel pres Vysocinu na dalnici, nemoh sem pomalu predjizdet, na 4 sem nestihal tiraky, v HR sme funeli do kopcu i na 2-3, jaxme byli tezky. Dle PC 6,5l, dle myho spocteni cca 7,2l. Coz si myslim, ze na to nalozeni a klimu je uzasny, jsem maximalne spokojenej. Vzal sem benal u Dubrovniku, paxtim byl jeste na vejlete a podruhy v Zahrebu a jeste tam je na cca 150-200km.

Konec romanu lol

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...