DRYVER Vloženo 7. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2009 Zdravim mam dotaz - kdyz se odpali airbagy v O II, namontuji se nove, ale jak to je s jednotkou airbagu? Da se zprovoznit jen VAGem, nebo se musi dat druha? Dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DJ_Dee Vloženo 7. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2009 Oficialne by sa mala vymeniť aj RJ airbagov. A neoficialne existuju nastroje na reset crash dát z RJ. Ale VAGOM asi ťažko. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 7. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2009 (editace) Ještě by se výměna airbagů měla hlásit výrobci do nějaké databáze. Proto by měl tyto práce dělat jen odborný servis. Když nenahlášený airbag selže, tak výrobce nenese žádnou odpovědnost.... Editováno: 7. Červenec 2009, autor: j0ska Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kully Vloženo 8. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2009 U OII se da RJ airbagu reaktivovat VAGem (celkem myslim 2x nebo 3x) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DRYVER Vloženo 8. Červenec 2009 Autor Sdílet Vloženo 8. Červenec 2009 Kazdy pisete neco jineho , ale ja si take myslim, ze by to melo jit VAGem opravit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kully Vloženo 9. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2009 U starsich aut se na obnovu RJ airbagu musel pouzit specialni nastroj aby byla jednotka znovu fukcni, ale u OII to jde reaktivovat pres VAG, sice je vsude napsano, ze jen pro testovaci ucely ... Je to jasne, nikdo si nechce brat zodpovednost za "pouzitou" jednotku No ale v DP jsem nenasel postup Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka21 Vloženo 9. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2009 Takto se píše v DP : Výměna dílů systému airbag Nehoda s odpálením modulů airbagu Zásadně se musí vyměnit následující díly za nové originální díly: t Centrální řídicí jednotka systému airbag VW 52 1) t Centrální řídicí jednotka systému airbag VW 8 2) t Modul airbagu na straně řidiče 3) t Modul airbagu na straně spolujezdce 3) t Boční modul airbagu na straně řidiče 3) t Boční modul na straně spolujezdce 3) t Potah sedadla 4) t Hlavový modul na straně řidiče 3) t Hlavový modul na straně spolujezdce 3) t Horní panel sloupku A 5) t Horní panel sloupku B 5) t Horní panel sloupku C 5) t Panelový strop 5) t Vratný kroužek se spirálovým vodičem 6) t Předepínač s bezpečnostním pásem řidiče 3) t Předepínač s bezpečnostním pásem spolujezdce 3) t Předepínače s bezpečnostními pásy zadních sedadel 3) 1) V případě odpálení čelních airbagů a předepínačů pásů. 2) V případě odpálení čelního a bočního airbagu příp. hlavového airbagu a předepínačů pásů je možné jednotku znovu použít - celkem 3-krát. 3) Pokud došlo k odpálení. 4) Pokud došlo k odpálení bočního modulu. 5) Pokud došlo k odpálení hlavového modulu. 6) Pokud došlo k odpálení modulu airbagu řidiče. V případě potřeby (pohledová kontrola) vyměnit všechny poškozené díly za nové originální díly. Po výměně řídicí jednotky a dalších poškozených dílů je nutno řídicí jednotku znovu nakódovat. Nehoda bez odpálení modulu airbagu t Pokud kontrolka airbagu (K 75) nesignalizuje žádnou závadu a díly systému airbag nejsou poškozeny, pak není třeba vyměnit žádný díl systému airbag. Bezpečnostní pásy je třeba prohlédnout zvlášť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 9. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2009 u OII jde 2× 805 vagem,u starších pouze spec.SW Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snuss Vloženo 29. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2011 Zdravím, mám OII a ukradli mi řídící jednotku airbagů.. Zašel jsem do Škodovky, aby mi řekli podle VIN kod dílu přímo na moji O. To mi sice vytiskli, ale na netu jsem přesně tento díl našel jenom jeden, a tam se píše, že je to na 6 airbagů... Problém je ale ten, že já mám v autě 10 airbagů. Chtěl bych se tedy zeptat.... jestli se dá tato, nebo případně jiná jednotka přeprogramovat na 10 airbagů? Případně jakou jednotku mám sehnat? Kdyby bylo nejhůř, stačila by mi na 8 airbagů, ty dva jsou vzadu a já jezdím sám,max ve 2. Ale to jen v krajním případě. Prosím, poraďte, nevím jak na to. Díky snuss Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stk Vloženo 29. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2011 Dej tam to co tam patří,někdo mít bude,číslo a index jednotky by nebyl? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan155 Vloženo 30. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2011 OII má maximálně 6 airbagů, žádná OII jich nemá 10!! Už se to tu řešilo asi 1000x, nestaší jen spočítat počet nápisů v autě!! A ta jednotka se bude muset stejně nakódovat předpokládám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 30. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2011 jednotka se kódovat už nedá, jde jen jednou kódovat, problém je v tom, že jde při prvním kódování jednotku an 6 bagů nakódovat na 4, takže podle čísla jednotky se nemůžeš být jistý, jak to vlastně půjde. pokud dáš 4 pytlovou do auta se 6, tak nic nepoznáš, jendotka bude ovládat jen 4 a víc nic Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan155 Vloženo 1. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2011 Já jsem to pochopil tak, že koupí novou jednotku. (jako fungl) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tbob1 Vloženo 2. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2011 Mám tu jednotku na airbag z mé octavie II je to: 1K0 909 605 T Mám 6x pytel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snuss Vloženo 2. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2011 OII má maximálně 6 airbagů, žádná OII jich nemá 10!! Už se to tu řešilo asi 1000x, nestaší jen spočítat počet nápisů v autě!! A ta jednotka se bude muset stejně nakódovat předpokládám. Aha :-) Počítal jsem jenom nápisy :-) Díky za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snuss Vloženo 2. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2011 Mám tu jednotku na airbag z mé octavie II je to: 1K0 909 605 T Mám 6x pytel. Jo, to je ona podle výjezdu dílu přímo ze Škodovky.... přesně 1K0 909 605 0Q2.... co znamenají ty poslední tři nevím... Pošli mi SZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snuss Vloženo 6. Březen 2012 Sdílet Vloženo 6. Březen 2012 Zdravím, potřeboval bych poradit :-) Před časem mi ukradli z auta řídící jednotku airbagů... Zašel jsem do Škodovky v Brně a poprosil je, aby mi vyjeli podle VIN jaký přesně kód té řídící jednotky tam byl a mám shánět. Chlapík mi řekl kód jednotky.... 1K0 909 605 AA, tuto jsem přesně na netu koupil.... S radostí jsem se vydal do auta jednotku namontovat.... jenže jsem zjistil, že konektory do sebe nepasují :-))) Na jednotce je konektor velký (nejsem elektrikář, možná má název - ale jinak 7cm na 1,5) ale v autě je na káblu konektor tak odhadem poloviční, tak 4cm na 1,5 cm. Konečně k dotazu.... nevím ani kam jít se zeptat, jestli třeba ty poslední 2 písmena na jednotce (AA ) znamenají koncovku? Nebo co vůbec mám shánět aby to mělo malou koncovku. Nějakou redukci??? Bude to fungovat? Co jsem hledal na netu, tak podle fotek mají všechny jednotky tento velký konektor... Omlouvám se, pokud je můj dotaz mimo, ale už nevím kam jít, co shánět, atd.... Pokud někdo ví, tak prosím o radu. Případně můžu poslat foto konektorů... Díky moc. snuss Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 6. Březen 2012 Sdílet Vloženo 6. Březen 2012 nie je ten konektor zlomený?? ..ak by sa dalo,mohol by si sem hodiť foto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 6. Březen 2012 Sdílet Vloženo 6. Březen 2012 hoď foto, jaké auto máš atd?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snuss Vloženo 6. Březen 2012 Sdílet Vloženo 6. Březen 2012 Konektor není zlomený.... jde o O II, 2007, 1,9TDI. Foto jednotky můžu hodit hned, tu mám u sebe. Ale konektor v autě vyfotím zítra... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snuss Vloženo 6. Březen 2012 Sdílet Vloženo 6. Březen 2012 foto jednotky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snuss Vloženo 6. Březen 2012 Sdílet Vloženo 6. Březen 2012 aha, tak musím přijít na to jak se to vkládá do příspěvku :-)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 6. Březen 2012 Sdílet Vloženo 6. Březen 2012 máš hlavové airbagy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snuss Vloženo 6. Březen 2012 Sdílet Vloženo 6. Březen 2012 nevím jak to vložit... můžu poslat mailem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snuss Vloženo 6. Březen 2012 Sdílet Vloženo 6. Březen 2012 máš hlavové airbagy? připadám si jako blbec, ale nevím :-) bylo mi řečeno, že pokud je na sloupku cedulka airbag, neznamená to, že tam je.... takže fakt nevím kolik jich tam je. Ta jednotka je na 6 airbagů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.