obok Vloženo 7. Březen 2012 Sdílet Vloženo 7. Březen 2012 Zdravim vsechny. Mam OCT I 1,9 TDI 81kw ASV ... Mam problem ze kdyz seslapnu plyn na zem a hned pustim tak slysim tak pri snizovani otacek pod 2 tis. zacne z motoru vychazet divni hluk. Neco jako stare lozisko nebo spinave lozisko takove huceni ono to pri volnobehu pak prestane.. Nevi nekdo co to muze delat.Dela to i pri jizde a sem tam mi spadne turbo do nouzaku. dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 7. Březen 2012 Sdílet Vloženo 7. Březen 2012 S nouzákem bych to nespojoval. Volnoběžka na altíku, rsp. kterékoliv ložisko, které se točí od "klíňáku" (drážkovaný řemen), tj. napínací kladka, kompresor, servo. To samé taky co je poháněné rozvoďákem. Jak to máš s rozvody? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obok Vloženo 7. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 7. Březen 2012 (editace) na rozvodech je najeto cca 15000 km... mam neutral a volnobech a seslapnu plyn na zem a pustim a jak padaji otacky tak pri cca 2 tis. a niz to zacne delat ten hluk...kdyz sedim za volantem a otevru dvere tak to jde slyset dost... a jak se postavim pred motor tako to vychazi z prave pulky motoru... EDIT: pripada mi to tak ze jako by mi neco vyplo pri 2 tis otackach a pak jen dotacelo a v tom okamziku to jde slyset Editováno: 7. Březen 2012, autor: Wojnar Edituj příspěvky!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 7. Březen 2012 Sdílet Vloženo 7. Březen 2012 Z prvé půlky když stojíš před motorem, tj. z části před řidičem? Tam nic rotujícího takhle není. Teda je, převodovka a vše kolem. To by taky mohlo být. Jinak ten příznak je podobný volnoběžce na altíku. Nové, velké, s těžkými rotory, alternátory je mají právě proto, aby se mohly dotáčet ne podle motoru, ale podle sebe, svou setrvačností. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FilipR6 Vloženo 7. Březen 2012 Sdílet Vloženo 7. Březen 2012 auto ma jen jednu pravou stranu a to z pohledu ridice, mel sem podobny problem a delalo me to volnobezka na altiku jak pise p.Wojnar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obok Vloženo 9. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 9. Březen 2012 (editace) ¨Tak dneska jsem byl za mechanikem a ze z toho nejak nemuze poznat co to je ze to musi rezebrat.... ale zjistil jsem ze 4 rych.st a pres 3 tis. otacek a spadne to do nouzaku...jinak jsem nahral zvuk motoru a toho huceni co myslim...akorat ma cas az 22.3 tak do te doby se na to muzu teoreticky sam podivat tak prosim o nejake rady. http://uloz.to/xF1papJ/zvuk-klip-mp4 Editováno: 9. Březen 2012, autor: obok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lifted Vloženo 23. Březen 2012 Sdílet Vloženo 23. Březen 2012 (editace) Čau mám uplně stejnej problém. Řešim to se spousty lidma, ale ještě nikdy jsem neslyšel, že by to mohla bejt volnoběžka altíku. V létě jsem čistil turbo a je pravda, že to trochu přestalo. Je možný, že ten foukací zvuk je prostě turbo a to dotáčení může dělat ten altík..... Spousta názorů je jen, že to prostě dělá turbo a většina oktávek starších a že prej to nemám řešit. Ale mě se to nezdá. Napiš pak jestli máš nějaký novinky o tom. Slyšíš ten zvuk i v kabině za jízdy když dáš z jedna na dva? Mě to hrozně otravuje ten zvuk. Zvuk to dělá uplně stejnej přesně jak tobě a turbo mi do nouze nechodí vůbec ( ani jednou za cca rok a to jezdim hodně svižně ). A když otevřu řidičovy dveře a protůrnu to tak to je slyšet fakt dost. Já furt myslel, že to dělá někde od filtr boxu.... Venca Editováno: 23. Březen 2012, autor: Lifted Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CEZAR Vloženo 7. Duben 2012 Sdílet Vloženo 7. Duben 2012 Už jsem myslel, že má někdo stejný problém jako já, ale podle zvuku ne....tobě to chrochtá a mně to dělá zvuk jako když rozjedeš autíčko na setrvačník a pak ho pustíš....taky jsem myslel, že je to volnoběžka altíku, bohužel po sundání drážkového řemene ten zvuk nepřestal, takže hledám dál. Zajeďte do servisu, za pár korun Vám sundají drážkový řemen a zjistíte hned jestli je to tím altíkem. Rozvody mám měněné a nepřestalo to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ury7 Vloženo 15. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2014 Zdravím tak u mne pozoruji to samé dle nahrávky, mám 81Kw a taky nevím co to je jak jste na tom? a taky líta spotřeba nahoru a dolu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.